fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Okula Dönüş Pazarında E-ticaretin Etkisi

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının başlamasına birkaç gün kaldı. Yaklaşık 18 milyon öğrenci 6 Eylül’de yüz yüze eğitime başlayacak. Öğrenciler, pandemiden dolayı uzun süredir ayrı kaldıkları okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşacak olmanın heyecanını yaşamaktadır. Okula dönme aşamasında tabikide veliler ve öğrenciler için okul malzemeleri büyük bir önem taşıyor. Bir okul çantasını doldurmak, alınacak ürünlerin kalitesine göre 300 ila 1000 lira arasında değişiyor. Özellikle birden fazla çocuğun okula başladığı ailelerde ebeveynler, bütçeyi fazla sarsmadan okul alışverişlerini yapmanın yollarını arıyor. Her kente özgü ucuz alışverişlerin yapıldığı merkezler, kırtasiyeler ve marketler velilerin akımına uğruyor. İnternetteki sanal mağazalar da düzenledikleri cazip kampanyalarla okula dönüş pazarındaki pastadan olabildiğince büyük pay almanın yollarını arıyor. Okula dönüş pazarında e-ticaret platformlarının gerekli adımları atmaları gerekiyor tabikide.

E-ticaret sitesi üzerinde ilgi yaratacak stratejileri belirleyecek olmanız bu sürecin daha iyi ve kolay şekilde geçmesine yardımcı olacaktır. Bu kapsamda okula hazırlık sürecinde gerekli olan ihtiyaçlar;

  • Ayakkabı
  • Çanta
  • Kırtasiye ürünleri
  • Kitap
  • Oyuncak ve hobi ürünleri
  • Spor ürünleri
  • Giyim ürünleri
  • Bilgisayar ve tablet gibi elektronik cihazlar

Müşteri kitlenizi tanımalısınız

İlk olarak müşteri kitlenizi tanımalısınız. Hangi hedef kitleye hitap ediceksiniz bunu belirlemelisiniz. Mağazanızda sattığınız ürünleriniz tüm tüketicelere hitap etmeyebilir. 4-6 yaşındakilere mi hitap edeceksiniz yoksa lise çağındaki öğrencilere mi hitap edeceksiniz belirlemelisiniz. Hedef kitleyi belirledikten sonra doğru bir pazarlama stratejisi belirleyerek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Okula dönüş kampanyaları düzenleyebilirsiniz

Okula dönüş pazarında e-ticaret süreçlerinde veli ve öğrencilerin dikkatlerini çekmek en önemli uygulamalardır. Süreç kapsamında tüketicilerin dikkatini sürekli çekebilmeliyiz. Alışveriş süreçlerini daha kolay hale getirmek için e-ticaret sitenizde okula dönüş temaları kullanabilirsiniz. Bu sayede sitenizi ziyaret eden müşteriler doğrudan bu konsept ile karşı karşıya kalarak alışveriş yapmaya başlayabilir.

Sosyal medya platformlarında reklam planlaması yapın

Okula dönüş sürecinde pazarlama ve reklam çalışmalarınızı da verimli bir şekilde yapmanız önemlidir. Bu süreçte tüketicilere doğrudan ulaşmak için sosyal medya reklamlarını kullanmayı düşünebilirsiniz.

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

Bu resim için metin sağlanmadı

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares