fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Unboxing (Kutu Açılımı) Deneyimini Nasıl Akılda Kalıcı Hale Getirirsiniz?

Çocukken -hatta hala- hediyeleri açmanın yaşattığı sevinci hepimiz anımsıyoruzdur. Aynı zamanda birçoğumuzun, uzun zamandır beklediğimiz hediyeleri açtığımız ya da beklenmedik bir anda gelen hediyelere dair unutamadığımız hatıraları vardır. Çünkü beklenene ya da bilinmeze karşı içimizdeki heyecan fizyolojiik olarak da asla kaybolmaz.

Tam da bu noktada markalar için değerli bir ders yatıyor:

Markanızın benzersiz bir kutu açma deneyimi sunması için biraz çaba harcarsanız, ürünlerinizi sevenler için herhangi bir günü bile Yılbaşı günüymüşçesine heyecanlandırıcı hale getirebilirsiniz.

Unboxing deneyimi markanız için neden önemlidir?

İyi düşünülmüş bir unboxing deneyimi, marka sadakatini güvenle artırabilir ve markanızı müşterilerinizin zihninde damgalayabilir. Ayrıca size markanızın kişiliğini gösterme, bir hikaye paylaşma ve sahip olduğunuz değerleri ifade etme fırsatı verir.

Unboxing deneyimleri, aynı zamanda sosyal medyada kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriğin de en önemli kaynaklarından biridir. Son zamanlarda oldukça yaygınlaşan bu içerik trendini pek çok kullanıcı uygulamakta, heyecanla ilk deneyimlerini paylaşmaktadır. Bu nedenle ürününüzün ambalajı sadece içeriği korumakla kalmamakta, aynı zamanda bir pazarlama aracı görevi de görmektedir.

#1: ÜRÜNÜNÜZÜN ALGILANAN DEĞERİNİ YÜKSELTİR

Kutu açılımı, hazzımızı ve bilinmeyene olan merakımızı besler. Büyük olasılıkla büyük getirisi olan bir ürün ya da hizmetin kutunun hemen altında nasıl gizlendiğini vurgular. Eşi benzeri olmayan bir kutu açma deneyimi, müşterilerinize ürününüzden ve ürününüze verdikleri paradan daha fazla değer elde ettikleri izlenimini verir.

#2: HARİKA BİR İÇERİK PAZARLAMA FIRSATIDIR

Influencerlar, ağızdan ağıza pazarlamanın modern ve dijital versiyonunun temel taşlarıdır. Tüketicilerin geleneksel reklamcılık yaklaşımlarına giderek daha fazla şüpheyle yaklaştığı bir dünyada, genellikle belirli sektörlerde birincil otoriteler olarak görülürler. Influencer pazarlaması, stratejisi olarak önemli bir araç haline gelmeye başladı ve potansiyel olduğu da bir gerçek.

Organik olarak oluşturulmuş veya belirli kampanya ortaklıkları için üretilmiş görseller ve videolar, ürününüzü ve markanızı sergilemeniz ve yeni kitlelere ulaşmanız konusunda oldukça büyük bir potansiyele sahiptir. Müşterilerinize harika bir unboxing deneyimi yaşatma çabalarınız, daha düşük içerik üretim maliyetleriyle etkili bir şekilde güven kazanarak dengelenecektir.

#3: MARKANIZIN AKILDA KALICILIĞINI ARTIRIR

İster gelişmekte olan bir marka olun ister oturmuş bir marka olun, markanızı unboxing deneyiminin kendisiyle birleştirmek için markanızın ambalajı çok önemlidir. Dış kutuda gururla sergilenen logonuz ve sloganınız ilk deneyim için harika bir başlangıçtır. İlk bakışta paketin kimden olduğu belli değilse, aksi takdirde yararlanabileceğiniz ilk beklentinin çoğunu kaçıracaksınız.

Kutunun içeriği yavaş yavaş ortaya çıktığında, notlar, kartlar ve ücretsiz numuneler gibi heyecanlandırıcı ürünler müşterilerinizden daha hızlı bir yanıt almanızı tetikleyecek ve sürpriz unsurlarıyla birlikte markanızın unboxing deneyiminin akılda kalıcılığının artmasına yardımcı olacaktır.

Müşterilerinize mükemmel bir unboxing deneyimi yaşatmak için neler yapmalısınız?

Bu 3 basit stratejiyle markanız için kutu açma deneyimini markanızın önemli bir parçası haline getirin.

#1: BİR KİŞİSELLEŞTİRME VE SÜRPRİZ DOKUNUŞU EKLEYİN

Bu ekstra dokunuşlar, daha etkileyici bir paketleme deneyimi için oldukça önemlidir. Böylece müşterilerin kendilerini daha değerli hissetmelerini sağlarsınız ve bu, kişiselleştirilmiş bir ürünle markanıza olan duygusal bağlılığı da artırabilir.

Satın alınan ürünü tamamlayan ekstra ögeler, unboxing deneyimini gerçekten öne çıkarabilir. Ücretsiz numuneler, özellikle tekraı gelecek siparişleri beslemek için harika bir yöntemdir. Kişisel teşekkür notları ve satın alma sonrası indirimler de müşterileri mağazanıza dönmeye ikna etmek için etkili stratejilerdir. Markalı çıkartmalar veya yeni ürün broşürleri gibi diğer ilgi çekici eklemeler de, ilk satın alma işlemi tamamlandıktan sonra markanızın müşterilerin zihninde kalmasına yardımcı olacak diğer detaylardır.

#2: ZARİF ÜRÜN SUNUMLARI HAZIRLAYIN VE TUTARLI MARKALAŞMA İNŞA EDİN

Hiç kimse, eşyaların aceleyle düz bir kutuya atılmış gibi göründüğü bir paketi keyifle açmak istemez. Ambalajınızın görsel çekiciliği ve içeriğini düzenleme şekliniz, kutudan çıkarma deneyiminin ne olduğunu mükemmel şekilde tanımlayan heyecan ve beklenti üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

Ürün zarif bir şekilde sunuluyorsa ve göze hitap eden hoş bir görünüşü varsa, müşterilerin sosyal medyalarında paylaşmak üzere yeni satın aldıkları ürünün fotoğraflarını çekmesi ve hatta unboxing videosu hazırlaması çok daha olasıdır. Bu kutu açma videoları, marka bilinirliğinizi daha da artırmanıza yardımcı olacaktır.

#3: MÜŞTERİLERİNİZİ KUTU AÇMA DENEYİMLERİNİ PAYLAŞMAYA TEŞVİK EDİN

Ürünlerinizi kutusundan çıkaran birinin – Hele bir de o biri popülerse gelecek olan siparişlere kendinizi hazırlayın 🙂 – paylaştığı fotoğraf veya video, markanızın ulaşılması veya keşfedilmesi zor olacak yeni tüketicilere dahi ulaşmasına yardımcı olabilir.

Özellikle son dönemlerde unboxing harici de hasarlı ürünle karşılaşma ihtimaline karşı satın alınan ürünün ilk açılış deneyimi çoğunlukla kayıt altına alınmaktadır. Yukarıda da paylaştığımız gibi zarif görünümlü ürün sunumları direkt olarak sosyal mecraalarda gösterilmektedir. Bu tarz paylaşımlar ürüne olduğu kadar kutu ve ambalajına da dikkat çekmekte; hatta bazen, içerik oluşturucu ikisini ayırarak yalnızca paketleme ve unboxing deneyimine odaklanan videolar oluşturabilmektedir.

Siz de müşterilerinizi, oluşturduğunuz markanıza özel bir hashtag ile kutu açma deneyimlerini yayınlamaya davet etmeyi düşünün. Onlara, web sitelerinde ya da sosyal medyalarında deneyimlerini yayınlamaya teşvik edici indirim kuponları, ödül puanları, hediyeler gibi güzellikler sunabilirsiniz. Böylece aynı zamanda diğer unboxing içerik oluşturucularına da erişme ihtimaliniz artar.

Olumlu. Mutlu. Heyecan verici.

Çocukluğumuzun güzel zamanlarından dolu dolu anımsadığımız bu pozitif ve coşkulu hisleri müşterilerinize yeniden yaşatın. Onlara unutamayacakları kadar harika kutular hazırlayın.

Çünkü başarılı bir pazarlama stratejisi, duygulara dokunmaktan geçer.

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.
Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.
Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.
Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.
E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares