fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (10-17 Temmuz)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Trendyol bazı kategorilerdeki komisyon oranlarını güncelledi.

Trendyol, iş ortaklarına gönderdiği mailde 1 Ağustos – 31 Ağustos tarihleri arasında ve 31 Ağustos sonrasında yapacağı komisyon güncellemelerini paylaştı. Temmuz ayı içerisinde yayımlanan yeni komisyon oranlarında Bahçe ve Yapı Market, Çocuk, Otomobil&Motosiklet ve Spor kategorilerinde değişiklikler oldu. Trendyol’un 2023 yılı için belirlemiş olduğu güncel komisyon oranları tarafımıza ulaştığı gibi biz de hızlıca sizler için derledik. Satışını gerçekleştirdiğiniz ya da gerçekleştirmek istediğiniz ürün tescilli bir marka ise, Trendyol’un bazı markalara özel komisyon oranları da bulunmaktadır. Trendyol’un yaptığı yeni güncellemeyle birlikte satıcılar Seviye 1’den Seviye 5’e kadar kategorize edildi. Seviye 1 kategorisindeki satıcılar başlangıç seviyesi olarak nitelendirilirken, Seviye 5 en yoğun hacimli satıcılardan oluşur. Bu seviye derecelerine göre de elbette çeşitli ayrıcalıklar bulunmaktadır. Komisyon oranları da bu seviyelere göre farklılık göstermektedir.

1 Ağustos saat 22.00 – 31 Ağustos saat 22.00 arasında komisyon oranları güncellenecek tüm ürün grupları ve markaları aşağıdaki makale içerisindeki detaylarda görüntüleyebilirsiniz.

İlgili İçerik: Trendyol Komisyon Oranları 2023 (31 Ağustos 2023 sonrası geçerli olacak oranlar)

Amazon’un ‘şimdiye kadarki en büyük’ Prime Day’i: ABD’deki çevrimiçi satışları 12,7 milyar dolara ulaştı.

Amazon.com’un Prime Day alışveriş etkinliği sırasında ABD’deki çevrimiçi satışlar, Adobe Analytics verilerine göre yıla göre %6,1 artarak 12,7 milyar dolara ulaştı. Oyuncaklar ve ev aletlerikategorilerinde yapılan büyük indirimler, artan fiyatlar nedeniyle gerekli olmayan alımlarını kesen müşterileri çekerken, alışveriş yapanlar büyük indirimin ikinci gününde 6,3 milyar dolar harcadı.

Amazon, iki günlük etkinlikte Prime üyelerinin dünya çapında 375 milyondan fazla ürün satın aldığını ve şimdiye kadarki en büyük Prime Day etkinliği olduğunu söyledi. Adobe Digital Insights baş analisti Vivek Pandya, ikinci gün kırtasiye malzemeleri ve ofis malzemeleri de dahil olmak üzere okula dönüş ürünlerinin satışında bir artış olduğunu söyledi. Pandya, “Rakamlar beklediğimiz aralıkta geldi” dedi. 12 Temmuz’da ev aletleri için çevrimiçi satışlar, Haziran ayındaki ortalama günlük satışlara göre %52 artarken, giyim %24, kırtasiye ve ofis malzemeleri %76 arttı.

Kaynak: Reuters

eBay, AI destekli ürün kimlik doğrulama şirketi Certilogo’yu satın aldı.

eBay, AI destekli giyim ve moda ürünleri için dijital kimlikleri ve kimlik doğrulaması sağlayan bir şirket olan Certilogo’nun satın aldığını duyurdu. Anlaşmanın mali şartları henüz açıklanmadı. Milano merkezli şirket, CEO Michele Casucci tarafından yönetilmeye devam edecek.

Certilogo, markaların giysilerinin yaşam döngüsünü yönetmelerine yardımcı olmak için dijital teknolojiyi kullanırken tüketicilere ürünlerin orijinalliğini doğrulama ve ürünler hakkında güvenilir bilgilere erişme yolu sunuyor. eBay’in Certilogo’yu satın alması, kendi pazarında ikinci el moda kimlik doğrulamasını artırmak istediğini gösteriyor.

E-TİCARET İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Shopify’dan satıcılar için yapay zeka destekli asistan: Sidekick.

Shopify, yapay zeka alanında gelişmelerine devam ediyor. Şirket, yakın zamanda satıcılar için yapay zeka destekli asistanını yayına alacağını duyurdu. Sidekick isimli asistanın, platformun öne çıkan özelliklerinden biri olarak konumlanması bekleniyor. Shopify üzerinden tek bir düğme ile erişime açılması planlanan Sidekick, satış trendleri hakkında detaylar dahil olmak üzere satıcıların sorularını yanıtlandıracak. 

Ayrıca Sidekick, Shopify‘daki satıcıların dükkanlarını güncellemesine destek olacak. Örnek vermek gerekirse, satıcılar, Sidekick’e verecekleri bir komut ile ürünlerinde indirim yapabilecek. Shopify’da yer alan tüm bilgilere kolayca erişmenizi sağlayan asistan, dükkan tasarımı, geliştirici dokümantasyonu ve ekonomik trendleri analiz etme gibi konularda satıcılara destek olabilecek. Şimdilik özelliğin yayın tarihi kesin olarak belirtilmese de, Shopify’ın CEO’su Tobi Lütke’nin videoda paylaştığı açıklamalara göre yakın zamanda yayına alınması planlanıyor.

Kaynak: Webrazzi

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Instagram ve Facebook’ta birbirini görmeden “görüntülü” görüşme yapılabilecek.

Meta, kullanıcıların artık Instagram ve Messenger’da görüntülü aramalar yapabilmek için artık sanal animasyonlu avatarlarını kullanabileceklerini duyurdu. Şirket, yeni işlevselliğin kullanıcıların kameraya hazır olmadıkları durumlarda görüntülü aramalara katılmalarına olanak tanıyacağını söylüyor. Sonuç olarak da kullanıcıların birbirlerini gerçekten görmeden birbirine baktığı ve konuştuğu animasyonlu bir video görüşmesi ortaya çıkıyor.

Yapılan duyurunun bir parçası olarak Meta, avatarlarla ilgili birkaç güncelleme daha paylaştı. Şirket, Facebook ve WhatsApp’ta avatar oluşturmanın daha kolay bir yolunu test ettiğini söyledi. Görünüşe göre Meta, sadece bir öz çekim ile avatar oluşturulabilmesini sağlamak istiyor. Elbette sonrasında kişiselleştirmeler ile oluşturulan avatarda değişiklikler yapılabilecek. Meta ayrıca artık animasyonlu avatar çıkartmalarının Instagram ve Facebook Hikayelerinde ve Reels‘da, Facebook yorumlarında ve Messenger ve Instagram sohbetlerin paylaşılabileceğini duyurdu.

Kaynak: Donanım Haber

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın. 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares