fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (11-18 Mart)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Trendyol ile e-ihracatta parlayan ilk 10 şehir.

Almanya ile başladığı yurt dışı açılımlarını Azerbaycan, Körfez Ülkeleri, Orta ve Doğu Avrupa (CEE) pazarıyla sürdüren Trendyol, Türk ürün ve üreticilerini dünya pazarlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Trendyol satıcıları şubat ayında da e-ihracatta hız kesmeyerek, en çok Azerbaycan ve Suudi Arabistan’a satış yaptı. Yurt dışı pazarlarda en çok ilgi gören Türk ürünleri ise tişört, gömlek, elbise, sneaker ve pijama takımı oldu.

Şubatta en çok e-ihracat yapan şehirler sıralamasında İstanbul başı çekerken, onu sırasıyla Bursa, İzmir, Ankara, Adana, Gaziantep, Denizli, Aydın, Mersin ve Antalya takip etti. Trendyol, 2023 yılının Mayıs ayından bugüne mikro ihracat çözümleri sayesinde 85 bin satıcısını ihracatçı yaptı ve 149 bin ürünün yurt dışına ulaştırılmasına aracı oldu.

Kaynak: Sabah Gazetesi

Nasdaq, Hepsiburada’ya Times Meydanı’ndan teşekkür etti.

Hepsiburada Üst Yöneticisi (CEO) Nilhan Onal Gökçetekin, Birleşmiş Milletler 68. Kadının Statüsü Komisyonu (CSW68) kapsamında ABD’de bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile bir araya geldi. New York’taki Türk Evi’nde gerçekleştirilen görüşmede, Gökçetekin, Bakan Göktaş’a Hepsiburada’nın kadınların güçlendirilmesi için yaptığı çalışmalar ile deprem bölgesindeki kadın girişimciliği ekosisteminin geliştirilmesi için yaptığı faaliyetleri anlattı. Kadınların ekonomik gelişimine yönelik faaliyetleriyle Türkiye’yi Birleşmiş Milletler’de (BM) temsil ettiklerini belirterek, burada çalışmalarını dünya ile paylaşma fırsatı bulduklarını söyledi.

Nasdaq borsası da Hepsiburada’nın kadın girişimcilere verdiği desteği kutladı. Nasdaq borsasının Times Meydanı’ndaki dijital panolarında Hepsiburada ve Türk bayrağı görselleri yer aldı. Hepsiburada CEO’su Gökçetekin konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, BM’nin CSW toplantılarını kadınların ekonomik anlamda gelişmesi için yaptığını belirterek, kendilerinin de hayata geçirdikleri örnek projelerle Türkiye’yi temsil ettiklerini bildirdi. BM ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ile yaptıkları çalışmalara değinen Gökçetekin, Bakan Göktaş’ın da bu sene onur konuğu olduğunu hatırlattı.

Kaynak: Marketing Türkiye

Amazon’un ürün sayfalarını da artık yapay zekâ oluşturacak.

Amazon, satıcıların ürün listeleme süreçlerini kolaylaştıracak yeni bir yapay zekâ özelliği yayımladı. Bu özellikle kullanıcılar, tek bir kopyala yapıştır işlevi ile Amazon’a ürün ekleyebilecekler. Amazon’un henüz kısıtlı bir kullanıcı kitlesine sunulan bu yeni özelliği, satıcıların ürün listeleme süreçlerini aşırı derecede kolaylaştıracak. Çünkü bir satıcı, bu yeni özellik kapsamında tek bir kopyala yapıştır işlemi ile satacağı ürünü Amazon’a ekleyebilecek. Yapay zekâ, Amazon’un tüm ürün listeleme sürecini tek başına halledecek.

Amazon’un yapay zekâdan güç alan yeni özelliği, kullanıcının internet sitesinde yayımlanmış olan bir ürünü, Amazon’daki mağaza sayfasına eklemesini sağlıyor. Burada, kullanıcının yapması gereken tek şey, üçüncü taraf internet sitesinin bağlantısını kopyalayıp, Amazon’daki ilgili bölüme yapıştırmak. Yapay zekâ, ürün görsellerinden başlığa kadar ihtiyaç duyulan tüm bilgileri otomatik olarak ayarlayacak. Ancak burada önemli bir husus var. Amazon’un yeni özelliğini kullanacak işletme veya satıcının, bağlantı verdiği internet sitesinde hak sahibi olması gerekecek. Yani rastgele bir ürünü Amazon’a eklemek mümkün olmayacak. Satıcılar, kendilerine ait olan internet sitelerinde veya e-ticaret platformlarındaki ürünlerini, Amazon’a bir tıkla aktarabilecekler. Böylelikle satıcıların ürün listeleme süreçler, her zamankinden daha kısa sürede tamamlanmış olacak.

Kaynak: webtekno

E-TİCARET İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

İftar ve sahurda online alışveriş trafiğinde artış.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte tüketicilerin alışveriş talebi, iftar ve sahuru beklerken online üzerinde yoğunlaşmaya başladı. Tüketici ilgisinin, ağırlıklı Ramazan’la özdeşleşen ürünler ve temel gıda ürünlerinde olduğuna işaret eden Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı ve PttAVM.com’un Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, söz konusu ürünlerde yaklaşık %50 artış görüldüğünü belirterek, “Online alışverişlerde akşam 22.00 ile sahur saatlerine kadar artan bir trafik görüyoruz. Vatandaşlarımız e-ticaret yoluyla gıda ürünleri almaya artık alıştı. Bu ay e-ticarette, 150 milyar liralık bir alışveriş bekliyoruz. Hurma, güllaç, bakliyat, un, yağ, şeker, kuruyemiş gibi gıda ürünleri en fazla ilgi gören ürünlerin başında geliyor” değerlendirmesinde bulundu. Çevikoğlu, bir grup gazeteciye Ramazan ayının e-ticaret alışverişlerine etkisini değerlendirdi.

Çevikoğlu, “Bu ay gıda ürünlerine yönelik hareketlilik yaşanırken, diğer ürün gruplarının satışında da artış oluyor. Vatandaşlar iftarı veya sahuru beklerken alışveriş yapabiliyor. Bu yıl, PttAVM olarak belli ürünlerde yüzde 50’lere yakın talep artışları görüyoruz. Ramazan ayında internetten yapılan kartlı ödemelerin 150 milyar lirayı geçmesini bekliyoruz” dedi. 

Kaynak: Dünya Gazetesi

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Spotify’da artık müzik videoları izlenebilecek.

Spotify, bugün yaptığı açıklamayla YouTube rekabetinde bir koz daha elde etmek için müzik videolarını resmi olarak desteklemeye başladığını duyurdu. Bu özellik ile birlikte Spotify, açıkça sadece ses temelli müzik akışı olmaktan uzaklaşıyor. Müzik videoların şimdilik beta olarak tanımlanırken 11 ülkede kullanıma sunuluyor. Desteklenen sanatçılar arasında Ed Sheeran, Doja Cat, Ice Spice, Aluna ve Asake yer alıyor. Ancak özellik beta olmaktan çıktığında ise nihayetinde katalogda binlerce müzik videosu olacağı belirtiliyor.

Müzik videosu özelliğine, İngiltere, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, İsveç, Brezilya, Kolombiya, Filipinler, Endonezya ve Kenya‘daki Premium kullanıcılar erişebilecek. Firma, özelliğin diğer ülkelere ne zaman geleceği hakkında ise bir bilgi paylaşmadı. Bu pazarlardaki Premium kullanıcıları iOS, Android, masaüstü veya TV cihazlarına giderek desteklenen müzik parçaları için “Videoya Geç” seçeneğini seçebilecekler. Ardından, müzik videosu Şimdi Oynatılıyor görünümünde baştan oynatılmaya başlayacak. Arka planda dinlemeye geçilmek istendiğinde ise “Sese Geç.” düğmesine basmak gerekecek.

Kaynak: Donanım Haber

Instagram için yeni format geliyor: “Shot”.

Sosyal paylaşım platformu Instagram, bünyesine yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Alessandro Paluzzi tarafından paylaşıldığı kadarıyla Instagram “Shot” adı verilen yeni bir format üzerinde çalışıyor. Shot formatıyla ilgili ilk görüntüleri de paylaşan Paluzzi, “Instagram yeni bir Hikaye formatı üzerinde çalışıyor” dedi. Sosyal medya platformları ile ilgili sık sık paylaşım yapan Paluzzi, söz konusu özelliğin yakın zamanda kullanıma sunulabileceğini belirtti. Aynı zamanda platform, henüz detayları öğrenilemeyen ‘Pop-Mode’ isimli bir kamera aracı üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Yakında direkt mesajlar üzerinden dosya gönderimi de sunacak olan Instagram, önümüzdeki aylarda tek seferde paylaşılabilen fotoğraf ve video sayısını da 10’dan 20’ye çıkarmayı planlıyor.

Kaynak: Tele1

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın. 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

  • 50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.
  • Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.
  • Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.
  • Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.
  • Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.
  • E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.
Total
0
Shares