fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (13-20 Mart)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Süper Lig’de tüm takımlar Trendyol logosu kullanacak.

Türkiye Futbol Federasyonu geçtiğimiz haftalarda “Omuz Omuza” adlı dayanışma ve yardımlaşma kampanyasını hayata geçirmişti. TFF’nin çağrısına ve deprem bölgesindeki vatandaşlarla dayanışmaya kayıtsız kalmayan Trendyol ise Omuz Omuza kampanyasının açılışında 50 milyon lira bağış yaparak 3 bin depremzedenin sıcak bir yuvaya kavuşmasına katkı sundu. Tüm bu gelişmelerin ardından TFF de Spor Toto Süper Lig’de 26. hafta maçlarında (15, 16 ve 17 Mart’ta oynanacak müsabakalar) tüm takımların sahaya Trendyol’un logosunu taşıyan formalarla çıkacağını duyurdu…

TFF’den yapılan açıklamada, Trendyol’un “Omuz Omuza” dayanışma ve yardımlaşma kampanyasına 50 milyon lira bağış yaptığı hatırlatılarak, “Anlamlı desteklerin en güzel örneklerinden birini Trendyol gerçekleştirdi ve ‘Omuz Omuza’ kampanyasının açılışında 50 milyon lira bağış yaparak 3 bin depremzedenin sıcak bir yuvaya kavuşmasına katkılarını sundu. Bu sebeple liglerde bir ilk olacak uygulama ile Spor Toto Süper Lig’de 26. hafta maçlarında tüm takımlar sahaya Trendyol’un logosunu taşıyan formalarla çıkarak camiamız adına teşekkür edecek.” ifadelerine yer verildi…

Omuz Omuza’nın uzun soluklu bir iyilik maratonu olduğunu ve verilen her desteği en güzel şekilde kabul etme gayreti içerisinde olduklarını hatırlatan TFF 15 Haziran’a kadar birçok farklı organizasyonla kampanyaya sağlanan desteği artırmak için de çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizdi.

Kaynak: Marketing Türkiye

Hepsiburada Premium üyelik ücretine zam yaptı.

Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarından Hepsiburada, Premium abonelik ücretine zam yaptı. Bir süreliğine 1 TL’ye satılan Hepsiburada Premium üyelik, bedava BluTV kodu vermesiyle ilgi çekmişti. Hepsiburada Premium ücreti, 1 Nisan 2023 tarihi itibarıyla zamlanacak.

2023 Hepsiburada Premium üyelik fiyatı; 14.90 TL olacak. Şu anda 9.90 TL. Hatta bir süre “Hepsiburada Premium 1 TL kampanyası” uygulandı. Hepsiburada, güncel üyelik ücretini 1 Nisan 2023’ten itibaren uygulayacak.

Hepsiburada’nın açıklaması şu yönde; “Hepsiburada Premium aylık üyelik ücreti; 14,90 TL olarak güncelleyeceğiz. Bedava kargo, hediye BluTV üyeliği, her alışverişinde Hepsipay Papel kazancı ve çok daha fazla Premium ayrıcalığını her zamanki gibi kullanabileceksin. Premium’un katlanan ayrıcalıklarını tercih ettiğin için teşekkürler.”

Kaynak: Donanım Haber

DİJİTAL DÜNYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Google, Gmail, Dokümanlar, Slaytlar ve daha fazlasına yapay zeka ekleyecek.

Teknoloji devi Google, Microsoft ve startup OpenAI gibi rakipleriyle gelişmekte olan bulut bilişim alanında hakimiyet mücadelesi verirken, bu alanda müşterileri için bir dizi yeni yapay zeka destekli özelliği duyurdu.

Silikon Vadisi, kullanıcı isteklerine göre resim, metin ve video oluşturabilen bir yazılım olan üretken yapay zekadan söz ederken, Google Cloud, yarışa ayak uydurmak için getirdiği yeniliklere dair bilgi verdi. Şirket, gerçekleştirdiği bir sunumda bulut müşterilerinin yapay zeka araçlarını sunumlar ve satış eğitimi belgeleri oluşturmak, toplantılar sırasında notlar almak ve iş arkadaşlarına e-posta taslakları oluşturmak için nasıl kullanabileceklerini gösterdi.

Öte yandan Google geliştirdikleri teknolojileri kullanarak kendi uygulamalarını oluşturabilmeleri için temel yapay zeka modellerinden bazılarını geliştiricilerin kullanımına sundu.

Teknoloji devi bir görüntü oluşturma sistemi sunan Midjourney ve büyük dil modelleri olarak bilinen teknolojide uzmanlaşmış AI21 de dahil olmak üzere bulut hizmeti için müşteri olarak bir dizi AI start-up ile anlaşmaya vardığını duyurdu. Öte yandan Google, yapay zeka odaklı genç işletmelere, şirketin normalde sunduğu miktarın 2,5 katı olduğunu söylediği ilk yıl için bilgi işlem beygir gücü ve depolama sağlayan bulutunun ücretsiz kullanımı için 250 bin ABD dolarlık bedelsiz kullanım sunuyor.

Google Cloud CEO’su Thomas Kurian bir röportajda “Yapay zeka için geniş, canlı bir iş ortağı ekosistemine sahip olmamız gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Google’ın çatı şirketi Alphabet hisseleri daha önce yapay zeka alanında özellikle Chatbot’un tanıtılması sonrası geri kaldığı endişelerine neden olmuş ve şirket hisselerine önemli değer kaybı yaşamıştı.

Kaynak: Bloomberght

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Whatsapp, İngiltere’de yasaklanabilir.

Meta’nın WhatsApp Başkanı Will Cathcart yaptığı açıklamada, İngiltere’nin yakında onaylanması beklenen ‘Çevrimiçi Güvenlik Yasası’ nedeniyle WhatsApp’ı yasaklayabileceğini dile getirdi.

Çevrimiçi Güvenlik Yasası’nın uygulamayı şu anda hizmetteki mesajları koruyan uçtan uca şifrelemeyi zayıflatmaya zorlayabileceğini söyleyen Cathcart, hükümetin şirketi zayıflatmaya zorlaması durumunda, WhatsApp reddedecek ve uygulamanın ülke içinde tamamen yasaklanma olasılığının olduğunu ileri sürdü.

Siber güvenlik uzmanları, mesajları bilgisayar korsanlığı ve diğer siber tehditlerden korumanın gerekli olduğunu söylerken, İngiltere gibi bazı ülkeler, mesajların yasa dışı içeriğe karşı taranabilmesi için bunun zayıflatılması gerektiğini düşünüyor.

Kaynak: Dijital Gündem

Instagram ve Facebook’a mavi tik özelliği geldi.

Meta, Instagram ve Facebook’a ücretli mavi tik sistemi getirdiğini açıkladı.

Meta’nın kurucusu Mark Zuckerberg, Insragram hesabından yaptığı paylaşımda “Meta Verified” ismini verdikleri yeni abonelik sistemini duyurdu.

Web için ayda 11,99 ABD dolar, iPhone kullanıcıları için 14,99 ABD dolar olan bu abonelik sistemi sayesinde kimliğini onaylayan kullanıcılar direkt olarak mavi tik sahibi olabilecek.

Bu hafta Avustralya ve Yeni Zelanda’da satışa sunulacak olan ücretli abonelik hizmeti, henüz işletmeler için mevcut olmasa da herhangi bir kişi doğrulama için ödeme yapabilecek.

TikTok, ByteDance nedeniyle ABD’de yasaklanabilir.

2020 yılında Trump yönetimininin koyduğu TikTok indirme yasağıyla başlayan ABD’deki TikTok krizi, yeniden gündemimizde. Hatırlarsanız, TikTok indirme yasağına karşı bir federal yargıç ihtiyati tedbir kararı vermişti. Tedbir kararı; TikTok’un ABD Hükümeti’ne açtığı dava kapsamında değerlendirildi. TikTok’un davası sonuçlanmadan, yasak da kesinleşmeyecekti. 

Ancak TikTok ve ABD’nin yönetim kademesi arasında sular durulmuyor. Paylaşılan bilgilere göre Biden hükümeti, TikTok’un Çin merkezli sahibi ByteDance‘den uygulamadaki hisselerini satmasını istiyor. Aksi halde uygulamanın ABD’de yasaklanabileceği konuşuluyor. 

Söz konusu talep ABD’deki Yabancı Yatırım Komitesi’nden geliyor. Bu noktada, Yabancı Yatırım Komitesi’nin sınır ötesi yatırımlardaki ulusal güvenlik risklerini denetleyen bir federal görev gücü olduğunu belirtelim. 

Biden hükümetinin TikTok karşıtı adımları ilk olarak Şubat ayında federal kurumlara yapılan bir çağrıyla, hükümete ait cihazlardan TikTok’un kaldırılmasını istemesiyle başladı. Bununla beraber onlarca eyaletteki yönetim kademeleri de uygulamaya benzer yasaklar getirdi. 

2022’nin Ağustos ayında ByteDance, Çin hükümetinin ABD kullanıcılarına ait verilere erişmesini nasıl engelleyeceğini aktaran bir plan sundu. Plan kapsamında, ABD hükümetinin platformun gözetimini nasıl sağlayabileceği de paylaşılmaktaydı. Ancak bir süre sonra TikTok ve Washington arasındaki görüşmeler durduruldu.

Kaynak: Webrazzi

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın. 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares