fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (17-31 Temmuz)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Amazon, güvenlik sorunu olan ürünler için tüketiciyi uyaracak.

E-ticaret devi Amazon, müşterilerini mest edecek yeni bir özelliği kullanıma sundu. “Geri Çağırmalar ve Ürün Güvenliği Uyarıları” olarak isimlendirilen bu yeni özellik, satın alınan bir ürünün sonraki aşamada da takip edilmesini sağlıyor. Diyelim ki satın aldığınız bir ürün için siz satın aldıktan sonra geri çağırma programı başlatıldı. Veya söz konusu ürün için sonradan “güvensiz” denildi. İşte bu tür durumlarda Amazon uygulaması üzerinden anlık bildirim alacaksınız. Ayrıca konuyla ilgili detayların yer aldığı bir e-posta da kayıtlı adresinize gönderilecek.

Amazon’un kullanıma sunduğu yeni özellik, Siparişlerim sayfasının bir uzantısı olacak. Müşterinin geçmişte satın aldığı ürünle ilgili yeni bir gelişme yaşanırsa, sayfanın en üst kısmında bununla ilgili bir uyarı metni görecek. Bu uyarı metninin üzerine dokunan kullanıcı, konuyla ilgili detaylı bilgi sağlanan yeni bir sayfaya yönlendirilecek. Bu sayfada, eğer bir geri çağırma programı oluşturulduysa bunun nasıl yapılacağı ile birlikte, iade seçenekleri de gösterilecek. Kullanıcı, yönlendirme ile ürünle ilgili aksiyon alabilecek.

Amazon’un konuyla ilgili açıklamasına baktığımızda, müşterilerin geçmişte satın aldıkları bir ürünle ilgili olarak üçüncü taraf kaynaklar üzerinden kontrol zorunluluğu bulunduğu, Geri Çağırmalar ve Ürün Güvenliği Uyarıları özelliği ile buna gerek kalmayacağı ifade ediliyor. Amazon, bu yeni özellik sayesinde tüm müşterilerine yüzde 100 oranında ulaşılabileceğini söylüyor. Amazon’un yeni özelliğinin küresel olarak kullanıma sunulup sunulmayacağı ise henüz net değil.

Kaynak: Webtekno

Rekabet Kurumu’ndan Trendyol’a 61 milyon idari para cezası geldi.

Rekabet Kurumu’nun DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret A.Ş. (Trendyol) hakkında “kendi perakende faaliyetine haksız olarak avantaj sağladığı, bu eylemlerinin rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırıcı nitelikte olduğu gerekçesiyle” başlattığı soruşturma tamamlandı. Kurum tarafından yapılan açıklamada, “Soruşturma sürecinde pazardaki rekabeti tesisen, Trendyol’un rakiplerine kıyasla oldukça yüksek düzeyde seyreden reklam harcamaları pazaryeri faaliyeti kapsamında elde ettiği gelirlerinin yalnızca belirli bir oranıyla sınırlanmıştır” denildi.

Açıklamada, Trendyol’un algoritmaya müdahale ettiği söylendi, “Pazaryerinde satış yapan üçüncü taraf satıcıların verilerini kullanarak kendi perakende faaliyetine haksız olarak avantaj sağladığına, bu eylemlerinin rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırıcı nitelikte olduğuna hükmedilmiştir” denildi.

Rekabet Kurumu, Trendyol’a 61 milyon 342 bin 847 TL idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Trendyol, Rekabet Kurumu’nun kararına itiraz edebilecek.

Kaynak: medyascope

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Twitter’a güncelleme geldi: Twitter’ın logosu X oldu.

Twitter CEO’su Elon Musk, sosyal medya platformunun klasik kuş logosunu X harfi ile değiştirdi. Twitter hesabının açıklama kısmına ‘x.com’ yazan Musk, ‘x.com’ adresinin artık ‘twitter.com’a yönlendirdiğini açıkladı. Twitter’daki bu köklü değişikliğin ardından platforma girenler artık kuş logosu yerine X logosuyla karşılaşıyor. Değişiklik mobil uygulamalara da geldi. Twitter’ın son güncellemesini telefonlarına indiren kullanıcılar, kuş logosunu artık cihazlarında göremeyecek. Elon Musk’ın çok sevdiği x.com uzantısı da artık Twitter’a yönlendiriliyor.

Kaynak: Gazete Duvar

Facebook aylık 3 milyar kullanıcıyı aştı.

Meta’nın 2023 ikinci çeyrek raporuna göre Facebook aylık 3 milyardan fazla aktif kullanıcıyı aştı. Facebook’un gençler arasında popülaritesi her ne kadar azalmış olsa da, platform canlılığını korumaya hala devam ediyor. WhatsApp, Instagram, Messenger ve şimdi de Threads’i içeren Meta’nın tüm uygulama ailesi aylık 3,88 milyar aktif kullanıcıya ulaştı. Bu sayı , dünya nüfusunun neredeyse yarısı.

Facebook’un geçtiğimiz çeyrekte 2.037 milyar olan günlük aktif kullanıcı sayısı da 2.064 milyara yükseldi. Bu büyüme oldukça önemli, çünkü 2021’in son çeyreğinde Facebook, günlük aktif kullanıcı sayısındaki ilk üç aylık düşüşü bildirmişti. Meta CEO’su Mark Zuckerberg’e göre Reels, uygulama ailesinde günde 200 milyar kez oynatılıyor. Instagram ile bağlantılı yeni, metin tabanlı sosyal platform Threads de oldukça iyi gidiyor.

Mark Zuckerberg, yaptığı açıklamada bu çeyreğin iyi geçtiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: 

“Uygulamalarımızda güçlü bir etkileşim görmeye devam ediyoruz. Llama 2, Threads, Reels, yeni yapay zeka ürünleri ve bu sonbaharda Quest 3’ün lansmanı ile uzun zamandır gördüğüm en heyecan verici yol haritasına sahibiz. Eşi görülmemiş bir büyüme gördük ve daha da önemlisi, her gün beklediğimden daha fazla insanın geri geldiğini görüyoruz.”

Kaynak: TechCrunch

Threads kullanıcılarının yarısından fazlası platformu artık kullanmıyor.

Mark Zuckerberg’ün Meta çalışanları ile paylaştığı bilgilere göre Threads kullanıcılarının yarısından fazlası platformu kullanmayı bıraktı. Üstelik Threads, 5 gün içinde 100 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmıştı ve bu neredeyse bir rekor sayılıyordu. Reuters’ın haberine göre Meta CEO’su, bu düşüşü “normal” olarak gördüğünü ve Threads daha fazla özellik ekledikçe her şeyin daha iyi olacağını söyledi.

Instagram başkanı Adam Mosseri, bu ayın başlarında, Threads’in trend olan konular, hashtag’ler, çeviri, beğenileri görüntüleme ve yalnızca tanıdığınız kullanıcıların gönderilerini gösteren bir “takip etme” akışı gibi eksik özelliklerin platforma geleceğini söylemişti. Hatta geçtiğimiz günlerde Threads, uzun süredir beklenen, sadece takip edilen kişilerin gönderilerinin görüneceği sekmeyi yayına aldı. Meta’nın baş ürün sorumlusu Chris Cox, şirketin çalışanlarına insanları platforma geri çekmek için daha dikkat çekici özellikler eklemeleri gerektiğini söyledi.

Kaynak: Webrazzi

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın. 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares