fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (18-25 Eylül)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Alibaba Group Türkiye’ye 2 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Bloomberg’in haberine göre, Trendyol’un Türk birimi yaptığı açıklamada “Çin devinin başkanı Michael Evans yatırım duyurusunu geçtiğimiz hafta cuma günü yaptı. Yapılan açıklamada “Türkiye’nin ekonomisine güvendiklerini ve bu sayede Trendyol aracılığı ile şimdiden 1.5 milyar dolarlık yatırımın yapıldığı belirtildi” ifadelerine yer verdi. Bununla birlikte Alibaba Group Holding Ltd. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından Türkiye’ye 2 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını da duyurdu.

Bu yatırımla birlikte ilerleyen süreçlerde Türkiye’nin Trendyol ile birlikte dünyadaki en büyük e-ticaret pazarlarından ve e-ihracat ülkelerinden biri olma potansiyeli taşıdığını belirten Evans, Alibaba’nın Türkiye’den oldukça umutlu olduğunu vurguladı. Evans açıklamanın devamında yatırım planından ve sürecinden bahsetmedi. Fakat toplam yatırımın 2 milyar dolar seviyesinde olacağını ve Türkiye’nin potansiyelinden çok umutlu olduklarını belirtti. İlerleyen süreçlerde Trendyol markasını birçok farklı e-ticaret sahasında görmemiz mümkün. Giderek Alibaba markasına benzer satış stratejisinde daha fazla yol alacak.

Kaynak: ShiftDelete.Net

3 milyon kişi Trendyol Yemek uygulamasıyla tanıştı.

Kullanıcılara bulundukları konuma en yakın restoranlardan sevdikleri yemeklere ulaşma imkanı sunan, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol’un online yemek sipariş hizmeti Trendyol Yemek, marka bilinirliğini artırmak için RTB House’un yeni nesil video reklamlarını kullandı. Başarıyla yürütülen kampanyada; yüzde 80 görüntülenebilirlik elde edilirken, yüzde 80 video gösterimi tamamlamanın yanı sıra 3 milyondan fazla yeni ziyaretçiye ulaşmayı başardı.

RTB House, markanın ulaşmak istediği doğru kitle için Derin Öğrenme teknolojisi ve ContextAI özelliğini kullanarak markanın hedefi olan marka bilinirliği ve farkındalığı artırmak için sıcak teslimat vurgusuyla video reklam kampanyası stratejisini oluşturdu. Kampanya sürecinde kendi kendine öğrenen algoritmalar, kullanıcıların tercihlerine uygun modelleri göstererek optimizasyonu sağladı. Ayrıca göze çarpma olasılığı, kitle segmentasyonu ve etkinliği ölçmek için brand lift ile video reklamları stratejisiyle RTB House, ana videonun potansiyel izleyici gruplarında kısa videolarla segmentlere ayırarak ContextAI teknolojisiyle kampanya sürecini tamamladı. Yeni nesil videolarla gerçekleşen kampanya bitiminde ise marka hedeflerinin üstünde etkileyici sonuçlar elde etmeyi başardı. Derin öğrenme teknolojisiyle gerçekleştirilen video reklam kampanyası ile; %80 VCR ve %80 görüntülenebilirlik, 3 milyondan fazla ilk ziyaretçiye ulaşarak etkileyici sonuçlar elde etti.

Gücünü derin öğrenme teknolojisinden alan RTB House ile birlikte yaptıkları benzersiz kampanyanın sonuçlarını değerlendiren Trendyol Yemek Dijital Pazarlama Lideri Sinan İçer, “RTB House’un derin öğrenme algoritmalarından gücünü alan yeni nesil video reklamları ile beklentimizin üzerinde kampanya çıktıları elde ettik. Kampanya sürecinde brand lift çalışmaları ile desteklenen marka farkındalığını artırma hedeflerine ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Müşteri hizmetlerinin eşsiz kalitesinin yanı sıra pazarlama çözümleri ve çalıştırma konusundaki uzmanlıkları ile ekipler çok iyi iş çıkardı. Kampanya bitiminde elde ettiğimiz başarı güçlü iş birliğimizin kanıtı olarak bizleri çok mutlu etti” dedi.

Kaynak: Marketing Türkiye

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

WhatsApp, Flows özelliği ile hem satıcılar hem de kullanıcılar için alışveriş deneyimini güçlendirmeyi hedefliyor. 

WhatsApp, Flows adında yeni bir özellikle hem satıcılar hem de kullanıcılar için alışveriş deneyimini güçlendirmeyi hedefliyor. Flows, kullanıcıların uçuş için koltuk seçimi, yemek siparişi verme veya randevu alma gibi işlemleri uygulamadan çıkmadan tamamlamalarına olanak tanıyor.
Şirket, Flows’u Brezilya bankası Banco Pan, perakendeci MagaLu, Lenovo, Hint seyahat hizmeti redBus, Hindistan bankası SBI ve araba satışı platformu Spinny gibi işletmelerle test ettiğini açıkladı.

Meta, Flows için satıcılardan ayrı ücret almayacak. Şirket, Flows ile yapılan görüşmelerin, işletme hesaplarının 24 saatlik etkileşimleri üzerinden ücretlendirildiği mevcut ödeme modeline dahil olduğunu kaydetti.

Kaynak: Marketing Türkiye

X (Twitter) ücretli olabilir.

Elon Musk’ın sosyal medya platformu Twitter’ı satın almasının ardından art arda yapılan değişiklikler hız kesmeden devam ediyor. Son olarak adını da X’e dönüştürmesiyle milyarder girişimci Elon Musk, yaptığı yeniliklerle eleştirilerin hedefinde. Buna rağmen şimdi de platformu ücretli yapabileceğini açıkladı. “Aylık olarak ufak bir ücret talep etmemizin tek bir nedeni var, o da bot ordularıyla savaşmak için benim düşünebildiğim tek yöntemin bu olması. Çünkü bir bot, 10 peni gibi küçük bir fiyata denk geliyor. Eğer insanlar, birkaç dolar gibi küçük paralar öderse, bot hesaplar almak çok maliyetli olur. Böylece her bot almak istediğinizde fiyat artar.”

Musk, platformun ücretli olmasının tek nedeninin bot yani gerçek bir insana ait olmayan hesaplardan kurtulmak olduğunu savundu. Ancak kullanıcılar, yıllardır ücretsiz olan sosyal medya platformuna getirilmeye çalışılan yeniliklere tepkili.

Kaynak: CNN TÜRK

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın. 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares