fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (2-9 Ekim)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Amazon’un Türkiye’deki ilk lojistik merkezi açıldı.

Amazon’un İstanbul Tuzla’da hayata geçirdiği Türkiye’deki ilk lojistik merkezinin resmi açılış töreni üst düzey katılımla gerçekleştirildi. Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, Amazon gibi küresel oyuncuların Türkiye’de faaliyetlerini, ülke ekonomisine sundukları çok boyutlu katkıları nedeniyle önemli gördüklerini söyledi. Çoştu,

“Amazon KOBİ’lerimizin dijitalleşmesi ve ihracatında önemli bir kaldıraç oluşturdu. Global operasyonlarındaki bilgi ve tecrübeyi ekosistemimize kazandırıyor. Dahası, yaptığı entegre yatırımlar ile ülkemizin lojistik kapasitesine önemli katkıda bulunuyor.”

ifadelerini kullandı.

Amazon Avrupa ve Kuzey Amerika Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Stefano Perego da faaliyet gösterdikleri ülkelerde yıllardır yerel kalkınmaya katkıda bulunarak birçok istihdam olanağı ve ekonomik fırsat yarattıklarını belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

“Mutlulukla dile getirmek istiyorum ki Türkiye de bu ülkelerden bir tanesi. Türkiye’de faaliyete başladığımız 2018’den bu yana 5,2 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık ve halihazırda 1000’den fazla kişi istihdam ediyoruz.”

Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott da Türkiye’de Amazon’da satış yapan KOBİ’lerin sayısının 2022’de %50’den fazla artarak 45 binin üzerine çıktığını bildirdi. KOBİ’lerin ihracat satışlarının 2022’de önceki yıla göre %60’ın üzerinde artarak 500 milyon euroya yaklaştığını dile getiren Marriott, Amazon’un, Türkiye’deki KOBİ’ler için satışlarını artırma, markalaşma ve istihdam yaratarak işlerini büyütme olanağı sağlamak için yenilikler yapmaya devam edeceğinin altını çizdi. Marriott, Türkiye’de faaliyete başladıkları günden beri Amazon’da satış yapan girişimcileri ve KOBİ desteklediklerini anlatarak, şu bilgileri verdi:

“Bu faaliyetlerimizin hem satış ortaklarımız hem de müşteriler için olumlu sonuçlar vermeye devam ettiğini görmek bizim için son derece gurur verici. Tuzla’da kurduğumuz ilk lojistik merkezimizin Türkiye’deki KOBİ’lerin büyümesine olan katkılarını şimdiden görüyoruz. KOBİ’lerimizin işlerini büyütebilmeleri ve ihracat yapmalarını kolaylaştırmak için lojistik hizmetlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz.”

Kaynak: Bloomberght

Hepsiburada, deprem bölgesinde 6 ayda 1700 yeni girişimci ve 1,9 milyar TL’lik ticaret hacmi oluşturdu.

Hepsiburada, 6 Şubat 2023 ve sonrasında gerçekleşen depremlerden etkilenen 11 ilde sürdürülebilir, kalıcı refahın sağlanmasını desteklemek için hayata geçirdiği “Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü” programının Mart-Eylül 2023 dönemini kapsayan ilk 6 aylık sonuçlarını açıkladı.

KOBİ, esnaf ve aile işletmelerinin, girişimci kadınların ve kadın kooperatiflerinin desteklenmesi, bölgenin e-ticaret ve lojistik kapasitesinin artırılması, istihdam artırıcı hizmet ve faaliyetlerin bölgeye kaydırılmasının yanı sıra çocuklara ve ailelere eğitim ve sosyal destekleri kapsayan programla bölgedeki aktif satıcıların Hepsiburada üzerinden ulaştığı net ciro 1,9 milyar TL oldu. Program kapsamında bölgede faaliyet gösteren aktif satıcıların toplamı altı ay sonunda 15 bin’i, toplam ürün satışı 4,7 milyon adedi, net sipariş sayısı ise 2,8 milyonu geçti.

2017’den itibaren yürüttüğü “Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Programı” ile binlerce kadın girişimciyi teknoloji gücüyle destekleyen Hepsiburada, deprem bölgesinde faaliyet gösteren girişimci kadınlar ve kadın kooperatiflerine de destek vermeye devam ediyor. Deprem bölgesinde faaliyet gösteren ve Hepsiburada platformu üzerinden satış yapan 2980 girişimci kadın ve kadın kooperatifleri deprem felaketinin ardından ilk 6 ayda gerçekleşen ticaret hacmi 124 milyon TL’ye ulaştı.

Hepsiburada, bölgede e-ticaret ekosisteminin büyüyüp gelişmesi ve küçük işletmelerin ofis, stok, lojistik, pazarlama, müşteri hizmetleri ve eğitim ihtiyaçlarına yanıt vermesi amacıyla ‘E-Ticaret İhtisas Merkezleri’ projesini de hayata geçirdi. 3 farklı şehirde kurulacağı açıklanan E-Ticaret İhtisas Merkezleri’nin ilki Temmuz ayında Adana’da açıldı. İkinci merkezin ise Hatay’da açılması üzere çalışmalara başlandı.

Kaynak: Investing

E-TİCARET İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

E-ticaret büyümesini sürdürüyor.

Hızlı tüketim ürünü perakendeciliğinin dünyada ve Türkiye’deki e-ticaret performansını değerlendiren NielsenIQ, e-ticaretin güçlü büyüme ivmesini koruduğunu paylaştı. NielsenIQ Türkiye Genel Müdürü ve Orta Doğu & Afrika Analitik Başkan Yardımcısı Didem Şekerel Erdoğan,

“Hızlı tüketim ürünleri e-ticaret satışları ile offline satışları karşılaştırdığımızda birçok pazarda e-ticaret büyümesinin halen önde seyrettiğini gözlemliyoruz. Ancak bu iki kanalın geçmiş yıllardaki büyüme farkının kapandığını, hatta Çin ve Fransa gibi bazı gelişmiş pazarların e-ticaret büyümesinde geride kaldığını görüyoruz”

dedi.

Kaynak: Milliyet Gazetesi

MNG Kargo DHL Group’a ‘resmen’ satıldı.

DHL eCommerce CEO’su Pablo Ciano,

“MNG Kargo’nun kargo teslimat hizmetlerindeki uzmanlığı ve yurt içindeki yaygın ağı, Türkiye’deki hizmet teklifimizi daha da genişletmemize ve sınır ötesi Avrupa kargo ağımızı geliştirmemize yardımcı olacak. Yeni çalışma arkadaşlarımıza sıcak bir “hoş geldiniz” diyoruz ve yurt içi ve ötesindeki muazzam eCommerce potansiyelinden birlikte yararlanmayı sabırsızlıkla bekliyoruz”

dedi. Bu satın alma, Türkiye’de halihazırda mevcut olan çeşitli DHL bölümleriyle iş birliği yoluyla, DHL Group müşterilerinin Türkiye içinde ve sınır ötesinde benzersiz lojistik tekliflerinden faydalanmalarını sağlayacak.

Türkiye’nin tüm şehirlerinde 27 transfer merkezi ve 800’ü aşkın şubesi ile hizmet veren MNG Kargo, DHL eCommerce biriminin bir parçası olacak ve DHL eCommerce Avrupa kargo teslimatı ağını tamamlayacaktır. Dijitalleşmeye yatkın, genç ve dinamik bir nüfusa sahip olan Türkiye’deki e-ticaret pazarının, önümüzdeki yıllarda AB pazarlarından daha yüksek, çift haneli büyümesi bekleniyor. DHL eCommerce’in yaygın global ağını ve dijital uzmanlığını MNG Kargo’nun yerel ayak iziyle birleştiren DHL Group, Türkiye pazarının yüksek büyüme potansiyelinden yararlanmayı hedefliyor.

Kaynak: Dünya

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Instagram hikayelerinde sınırsız paylaşım listesi oluşturulabilecek.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Instagram, yeni bir özelliği test etmeye başladı. Bu yeni özellik, en çok da Instagram’da sık sık hikâye paylaşan kullanıcıları memnun edecek. Çünkü Instagram’ın yeni özelliği ile hikâyelerinizi kimin izlediğini dilediğiniz gibi seçebileceksiniz.

Instagram, hikâye paylaşımlarında bugüne kadar 2 seçenek sunuyordu. Bu seçenekler, hikâyelerin ya tüm takipçiler (hesap açıksa herkes) ya da “yakın arkadaşlar“dı. Oluşturduğunuz yakın arkadaş listesi ile hikâyenizi belirli kullanıcılara gösterebiliyordunuz. Hatta yakın arkadaşlarınızın görebileceği bir hikâye paylaştığınız zaman, kullanıcı bunu bir rozetle görüyordu. İşte bu durum yakında değişecek. Kullanıcı, birden çok arkadaş listesi oluşturabilecek.

Instagram’ın yeni özelliği işte böyle görünecek:

Henüz test aşamasında olan özellik tüm kullanıcılara ulaştığında, hikâye paylaşım sayfasında “Liste oluştur” seçeneği bulunacak. Bu seçeneğe dokunan kullanıcı, istediği takipçilerini ekleyeceği listeler oluşturacak ve buna da bir isim verebilecek. Listelere eklenen kullanıcılar, yeşil renkli rozeti görmeye devam edecekler. Kullanıcılar, aynı anda birden çok liste için hikâye paylaşabilecek.

Kaynak: webtekno

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın. 🙂
Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares