fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (28 Ağustos-4 Eylül)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Trendyol, Almanya ve Azerbaycan’ın ardından Körfez ülkelerine açıldı.

Ülkemizdeki e-ticaret pazarının domino taşı olan TrendyolAlmanya ve Azerbaycan ile başladığı e-ihracat adımını Körfez ülkeleri ile devam ettirdiğini duyurdu. Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin tarafından aktarılan bilgilere göre Trendyol’un Körfez ülkeleri yolculuğu, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan ile başlayacak. Bu iki ülke için geçtiğimiz hafta İngilizce web sitesi ve uygulamalarını da yayına alan Trendyol, kısa süre içinde Arapça seçeneğini de platformuna ekleyecek.

Trendyol’un temel hedefi ise bu adım ile birlikte bu bölgedeki müşterileri ile Türkiye’deki üretici ve satıcıları bir araya getirmek. Çağlayan Çetin’in açıklamalarına göre şirket, 2024 yılına kadar bu bölgede 4,5 milyon müşteriye ulaşmayı hedefliyor. Trendyol’un paylaştığı bilgilere göre şirket, özellikle Dubai’de hızlı bir başlangıç yaptı. Trendyol, Dubai’de siteyi aktif etmelerinin ardından 5 gün içinde 2 bin 500’e yakın sipariş aldı. Şirket, Körfez bölgesinin iade operasyonlarının da gerçekleşeceği uluslararası operasyon deposunu da Dubai’de açtı.

1 milyonun üzerinde müşterinin Almanya’da Trendyol aracılığıyla 200’den fazla Türk markasından alışveriş yaptığını belirten Çetin, geçtiğimiz Mayıs ayında ise Azerbaycan pazarına girdiklerini de hatırlattı.

Kaynak: Webrazzi

Hepsiburada’nın, Kıvanç Tatlıtuğ’lu ilk reklam filmi geliyor.

Hepsiburada, başarılı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ’un yeni marka yüzü olduğunu Temmuz ayında duyurmuştu. İş birliğinin ilk reklam filminin teaserı yayınlandı. Teaser, Kıvanç Tatlıtuğ’un aksiyon filmlerini aratmayan bir sette geçen gününde, “Bir Görev, Zorlu Engeller… Hepsi, Hepsiburada” mesajı merak uyandırıyor. Tatlıtuğ, Hepsiburada’nın üstün hizmet anlayışı ve yenilikçi servisleri üzerine olan çalışmalarında da müşterilerine verdiği “Hepsiburada Sözü”nün destekçisi olacak. İşte heyecanla beklenen reklam filminin teaserı:

Kaynak: Marketing Türkiye

Amazon, Shopify’a ‘Prime ile Satın Al’ sekmesini entegre ediyor.

Amazon, “Prime ile Satın Al” özelliğini Shopify e-ticaret platformundaki perakendecileri kapsayacak şekilde genişletiyor.

Nisan 2022’de Amazon, ABD merkezli Prime üyelerine, “Prime ile Satın Al” adlı bir özelliği tanıttı. Bu özellik Fulfillment by Amazon barındıran lojistik hizmetini kullanan üçüncü taraf perakendecilerin kullanımına açıldı. Nisan 2022’den beri bu özelliği ABD’deki Amazon perakendecilerine geniş bir şekilde sunmuş ve BigCommerce e-ticaret platformuyla entegre etmiştir.

Kaynak: Ticaret Bakanlığı

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Meta’nın, reklamsız Facebook ve Instagram için ücretli abonelik modeli çıkaracağı iddia ediliyor.

The New York Times tarafından paylaşılan bir rapora göre; ABD’li teknoloji devi Meta, Facebook ve Instagram gibi platformlarına ücretli abonelik modeli gibi ciddi bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Rapor, bu aboneliğin kullanıcıların reklam görmemesini sağlayacağını söylüyor. Sistemin yalnızca Avrupa Birliği ülkelerine özel olacağı da gelen bilgiler arasında. The New York Times, reklamsız bir sosyal medya deneyimi sunacak sistemin ücretinin ne olacağının veya ne zaman geleceğinin belli olmadığını aktarıyor.

Meta, uzun süredir veri kullanımı ve hedefli reklamlar nedeniyle Avrupa Birliği’nin düzenlemeleriyle mücadele ediyordu. Hatta İrlandalı düzenleyiciler, zorla kişiselleştirilmiş reklamlar gösterdiği için Ocak ayında 413 milyon dolarlık, Mayıs ayında ise Avrupalı kullanıcı verilerini ABD’ye aktardığı gerekçesiyle 1,3 milyar dolarlık iki cezayı şirkete vermişti.

Kaynak: webtekno

X (Twitter), yakında parmak izi gibi biyometrik verileri toplamaya başlayacak.

Elon Musk yönetimindeki X (Twitter), kullanıcılardan topladığı verilerin kapsamını genişleteceğini duyurdu. Sosyal medya devi, gizlilik politikalarını güncelleyerek bu değişiklikleri açıkladı. Yapılan değişikliğe göre X’in kullanıcılarından topladığı veriler arasına “biyometrik bilgiler” eklenecek. Şirket, yaptığı açıklamada bu konuya ilişkin şu ifadeleri kullanıyor: “İzniniz doğrultusunda, biyometrik bilgilerinizi güvenlik, gizlilik ve kimlik belirleme amacıyla toplayabilir ve kullanabiliriz.

X, biyometrik bilgiler konusunda herhangi bir detay açıklamadı. Ancak bu tarz bilgilerin genellikle parmak izi, göz ve yüz özellikleri gibi şeyleri içerdiğini biliyoruz. Ayrıca, biyometrik verilerin kullanılma amaçlarından biri şifresiz oturum açma getirmek olabilir. Daha önce ortaya çıkan bilgiler, X hesabına giriş yapmak için parmak izi, yüz tanıma veya PIN kullanılabileceğini ortaya koymuştu. Biyometrik veriler, bu yöntemlerin kullanımı için işe yarayabilir.

Veri toplamayla ilgili yapılan değişiklikler bununla sınırlı değil. Platform, iş ve eğitim geçmişi, beceriler, yetenekler, iş arama aktivitesi gibi verileri toplayacağını da söylüyor. Bunun nedeni, büyük ihtimalle LinkedIn’e rakip olacak bir iş arama özelliği geliştirilmesi. X, yakın zamanda özelliğin beta sürümünü kullanıma sunmuştu.

Kaynak: webtekno

WhatsApp, HD video desteğini kullanıma sunuyor.

Geçtiğimiz günlerde yüksek çözünürlüklü fotoğraf gönderme desteğini kullanıma sunan WhatsApp, HD video desteğini de sonunda kullanıcılarıyla buluşturmaya başladı. Şirket HD video desteğinin artık hem iOS hem de Android kullanıcılarına sunulduğunu doğruladı.

HD fotoğraf özelliğine benzer şekilde, HD video özelliği de kullanıcılara yüksek çözünürlüklü videoları WhatsApp üzerinden paylaşma seçeneği sunuyor. Daha önce WhatsApp’tan gönderilen videolar için tek çözünürlük seçeneği 480p idi. Artık HD video desteği sayesinde kullanıcılar WhatsApp üzerinden 720p çözünürlüklü videolar gönderebilecek.

Yeni özelliği kullanmak için tek yapmanız gereken, paylaşmak istediğiniz videoyu veya videoları seçtikten sonra ekranın üst kısmındaki yeni HD butonuna dokunmak. Bu butona dokunduğunuzda standart mı yoksa yüksek çözünürlüğü mü tercih ettiğiniz sorulacak, çözünürlük seçeneklerinin dosya boyutlarını da görebileceksiniz. HD olarak gönderilen videolarda alıcılar videonun üzerinde bir “HD” rozeti de görüyor.

Kaynak: Digital Age

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın. 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares