fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (3-10 Temmuz) – Sopyo E-Bülten 1 Yaşında!🥳

Sevgili Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni okurları,
Sizlerle her hafta e-ticaret, pazaryerleri, sosyal medya, dijital dünya gibi başlıkları kapsayan haberler paylaştığımız bültenimizin 1 yılını doldurduğunu paylaşmaktan mutluluk duyarız. Birlikte kocaman bir aile olduk. 1 yılı geride bırakmanın verdiği mutlulukla, e-bülten üyelerine özel küçük bir sürprizimiz var. 😊 Sürprizi görmek için lütfen okumaya devam edin. 🥳

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Trendyol, Süper Lig’e sponsor oluyor.

Trendyol firmasının, Süper Lig’in ön isim hakkını satın aldığı iddia edildi. Spor Toto Süper Lig’in ön isim hakkı böylece Trendyol firmasına verilmiş oldu.

Liglerin başlamasına kısa süre kala TFF’den flaş bir hamle geldi. Kulüpleri rahatlatmak için sponsor arayışında olan Türkiye Futbol Federasyonu ilk hamlesini yaptı. Trendyol, Süper Lig’in ön isim hakkını aldı. Trendyol, kulüpler için yaklaşık 750 milyon TL (total) ödeme yapacak.

Kaynak: Mynet

n11’de Getir rüzgarı başlıyor.

Geçtiğimiz bültenlerde, Getir’in n11’in tamamını satın aldığını sizlerle paylaşmıştık. Hazırlıklarını tamamlayan platform, yeni yüzüyle kullanıcılarının karşısına çıktı. Artık, n11 üzerinde Getir renklerinin hakim olduğu mor ve sarı renklerini görüyoruz. Cuma günü n11 tarafından gönderilen maile göre platformu yeniden canlandırmaya yönelik çalışmalar son hızıyla devam ediyor. İşte gönderilen mail içeriği:

“Değerli iş ortaklarımız,

Alışverişte yılın haberini sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız lansmanımıza, bu akşam televizyon ve dijital kanallarda yayına girecek Getir ile birleşme reklamımızla başlıyoruz.

Getir’in teknolojisi ile daha da güçlenen n11 olarak, kırmızı ve siyahtan, mor ve sarı renklerin hakim olduğu yeni bir dünyaya geçiş yapıyor ve “10 üzerinden 11’lik alışveriş” dönemini başlatıyoruz.

Bu değişimi platformumuzda hayata geçirmeden önce sizinle paylaşmak istedik.

n11, sektördeki öncü rolüyle her zaman yenilikçi ve lider oyunculardan biri oldu. Bugün de yenilenen ve temalarla daha keyifli hale gelen arayüzümüz ile online alışveriş deneyimini geliştiriyoruz. Kullanıcılarımıza “10 üzerinden 11’lik” bir alışveriş deneyimi sunmak için hazırız. Önümüzdeki dönemde yeni reklam filmlerimiz ve yepyeni uygulamalarımızla da karşınızda olacağız.

n11’i değerli kılan emekleriniz için teşekkür ediyoruz.

Sizinle birlikte karşılayacağımız bu yepyeni dönem hepimize başarı, mutluluk ve güzellikler getirsin.

Sevgilerimizle,
n11″

E-TİCARET İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Resmi Gazete’de yayımlandı: KDV oranları değişti.

Türkiye, 7 Temmuz 2023 sabahına vergi zammıyla uyandı. Bu gece, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile alıcısından satıcına herkesi ilgilendiren ciddi fiyat ve kdv güncellemeleri geldi. Yurt dışından getirilen telefonlardan e-ticarette satılan ürünlere kadar pek çok alanı etkileyen önemli ticari değişiklikler yapıldı.

  • KDV oranları yükseldi: %18 olan oran %20’ye, %8 olan oran %10’a çıkarıldı.
  • Harç ücretleri %50 arttı: Noter, pasaport, vize ve trafik harçlarına %50 zam geldi.
  • Yurt dışından getirilen cep telefonlarından alınan harç 6 bin TL’den 20 bin TL’ye çıkarıldı.
  • Tüketici kredilerinde %10 olan BSM Vergisi %15’e çıkarıldı.

Yeni kararlar neticesinde yapılan harç ve KDV oranlarındaki değişikliklerin detaylarını paylaştığımız yazımıza göz atmak için tıklayın.

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Instagram’dan Twitter’a rakip ürün: Threads kullanıma açıldı.

Elon Musk’un Twitter üzerinde sürekli yaptığı güncellemeler neticesinde kitle kaybetmeye başlayan Twitter, Instagram atağı ile karşı karşıya kaldı. Arayüz olarak da Twitter’ı aratmayan ve Twitter’ın en güçlü rakibi olarak değerlendirilen Threads, 6 Temmuzda yayına alınmasıyla birlikte sadece birkaç saat içerisinde milyonlara ulaştı bile.

Meta şirketinin her yeni duyurusu, büyük bir dikkatle izlenirken, son zamanlarda yapılan bir açıklama, Threads’in Instagram ekibi tarafından geliştirilen, metin tabanlı içerikleri paylaşmayı ve genel sohbetlere katılmayı sağlayan yenilikçi bir uygulama olduğunu ortaya koydu. Bu uygulama, kullanıcıların sosyal medya deneyimlerini daha da zenginleştirmeyi hedefliyor.

Var olan Instagram hesaplarınız ile kolayca giriş yapabileceğiniz bu uygulamada en merak edilen konulardan biri de karakter sınırı. Yeni platform Threads’te karakter sınırı 500 olarak açıklandı. Aynı zamanda bu uygulamada bağlantılar, fotoğraflar ve 5 dakika uzunluğunda videolar da paylaşılabilecek.

Hızlı ve gündelik konuşmalar, sohbet ve geri kalan her şey için zincirli tartışmalar da sunan bu uygulamaya binlerce ünlü isim de akın etmiş durumda.Açtığınız Threads hesabını silmek isterseniz bu durumda ne yapılacağı ise tartışma konusu oldu. Gizlilik Politikası’nı yayınlayan Meta’nın açıklamalarına göre; bir kullanıcı Threads profilini istediği zaman kapatabilir, fakat bu işlem sadece Instagram hesabını silerek mümkün olacak.

Kaynak: Onedio

Yukarıda da dediğimiz gibi, Sopyo Haftalık E-Bülten’in 1 yılını doldurmasına istinaden güzel bir sürprizimiz var. E-bülten okurlarına +1 ay ek lisans hediye! İster mevcut kullanıcı olun, ister yeni kullanıcı. E-bülten okuru olduğunu paylaşarak Temmuz ayı içerisinde bize ulaşanların Sopyo kullanıcılığına +1 ay ek lisans tanımlaması yapılacaktır.🥳

İyi haftalar dileriz.

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın. 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares