fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (4-11 Eylül)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Hepsiburada, iş ortaklarına pazarlama çözümleri sunuyor.

Hepsiburada, bünyesinde kurduğu dijital pazarlama çözümleri üreten ve farklı kanallarda uygulanabilecek stratejik pazarlama faaliyetlerini tek çatı altında toplayan “Hepsiburada Pazarlama Çözümleri” servisiyle iş ortaklarına en uygun pazarlama stratejisini sunarak satış ve karlılık hedeflerine ulaşmalarını sağlıyor. Ulaşılmak istenen hedef kitleye, en doğru zamanda en doğru kanaldan ulaşma çözümü sunan Hepsiburada Pazarlama Çözümleri servisinde, platform içi iletişimden, sosyal medya kanallarına, outdoordan tematik kanallara uzanan geniş yelpazedeki araçlar kullanılarak yaklaşık %150 kat fazla müşteri erişimi sağlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hepsiburada Pazarlama İletişimi ve HepsiAd Grup Direktörü Onur Gargılı, dijital pazarlamanın üçüncü dalgası olarak kabul edilen perakende medyasının aslında tüm dünyada yeni bir alan olarak kabul edildiğini ifade etti. Gargılı,

“Hepsiburada Pazarlama Çözümleri’nin hayata geçirilmesinin ana nedeni; iş ortaklarımızın hedef kitlelerine doğru yerde ve zamanda minimum maliyetle ulaşmasını sağlamak ve satışlarını, karlılıklarını artırmalarını desteklemek. Hepsiburada, ayda 210 milyondan fazla ziyaretçisi olan bir e-ticaret platformu. Dolayısıyla elimizdeki onaylı ve güvenli datayı, uzman ekiplerimizce analiz ederek, iş ortaklarımızı en verimli şekilde hedef kitlelerine ulaştırmak için kullanıyoruz. Sunduğumuz bu servis içinde 14 farklı iletişim kanalı mevcut. Marka elçilerinden sosyal medya kanallarına, outdoordan tematik kanallara uzanan tüm bu araçları iş ortaklarımızla paylaşarak reklam harcamalarını en verimli şekilde kullanmalarını sağlıyoruz. Bu kapsamda sektör ortalamasını baz aldığımızda Hepsiburada Pazarlama Çözümleri servisi kullanan iş ortaklarımızın yüzde 150 kat daha fazla erişim sağladığını söyleyebilirim.”

değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: sondakika.com

Amazon.com.tr’de ‘premium kişisel bakım ve kozmetik’ kategorisi açıldı.

Amazon.com.tr, dünyaca ünlü lüks güzellik markalarından etkileyici ürün yelpazesi sunan “Premium Kişisel Bakım ve Kozmetik” kategorisini kişisel bakımlarına önem veren müşterileri için hayata geçirdi. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Amazon.com.tr’nin “Premium Kişisel Bakım ve Kozmetik” kategorisi sayesinde kişisel bakımlarına önem verenler, premium seviyede en kaliteli güzellik ve kişisel bakım ürünlerini deneyimleme imkanı buluyor.

“Lüks Güzellik” kategorisi sadece en iyi ürünleri tercih edenler için en seçkin ürünleri bir araya getiriyor. Prestijli cilt bakım ürünlerinden parfümlere ve tüm kozmetiklere kadar oldukça geniş bir yelpaze bu kategori altında sunuluyor. Amazon.com.tr müşterileri bu kategori altında Vichy, Clinique, Estee Lauder, Guerlain, Murad, La Roche Posay, Wella Professional, Elizabeth Arden, Institut Esthederm gibi dünyaca ünlü lüks kozmetik ve kişisel bakım markalarının yüksek kalitedeki ürünlerini keşfederek zengin bir alışveriş deneyimi yaşıyor. Müşterilerin bilinçli seçimler yapmasına yardımcı olan detaylı ürün açıklamaları ve müşteri yorumlarının yanı sıra hızlı ve güvenilir teslimatın kolaylığı ile müşteriler en sevdikleri lüks güzellik ürünlerine güvenle ulaşabiliyor. 

Kaynak: AA

E-ticaret satış cirosu %122 büyüdü.

Tüketici zekası şirketi NielsenIQ, FMCG (Hızlı Tüketim Ürünleri) perakendeciliğinin dünyadaki ve Türkiye’deki e-ticaret performansını değerlendirdi. NielsenIQ tarafından gerçekleştirilen “2023 Yılının Online Alışverişçileri” araştırmasını yayımlayan NielsenIQ, 2022 yılında bir miktar normalleşen e-ticaretin, güçlü büyüme ivmesini koruduğunu paylaştı. NielsenIQ Türkiye Genel Müdürü ve Orta Doğu & Afrika Analitik Başkan Yardımcısı Didem Şekerel Erdoğan,

“Hızlı tüketim ürünlerinde çevrimiçi satışlar 2020 ve 2021 yıllarında, Covid-19 döneminde güçlü bir ivme kazandı ve 2022 yılında bir miktar normalleşme ile büyümeye devam etti. Hızlı tüketim ürünleri e-ticaret satışları ile offline satışları karşılaştırdığımızda birçok pazarda e-ticaret büyümesinin halen önde seyrettiğini gözlemliyoruz. Ancak bu iki kanalın geçmiş yıllardaki büyüme farkının kapandığını, hatta Çin ve Fransa gibi bazı gelişmiş pazarların e-ticaret büyümesinde geride kaldığını görüyoruz. Bu da bize e-ticaret büyümesinin dünya çapında normalleştiğini gösteriyor”

diye konuştu. Didem Şekerel Erdoğan, 2022’deki güçlü performansın 2023’te de devam ettiğini ve yılın ilk yarısında satış cirosunun bir önceki yıla göre %122 büyüdüğünü belirtti.

NielsenIQ Perakendeci Hizmetleri Orta Doğu ve Afrika E-Ticaret Direktörü Turan Konu, büyümede Türkiye ve Orta Doğu pazarlarının öne çıktığının altını çizdi. Turan Konu,

“E-ticaretin Türkiye’de son yıllarda hızlanan büyümesi 2022 yılında da devam etti. E-ticaret açısından gelişmeye devam eden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan pazarlarına baktığımızda ise offline pazara kıyasla çok güçlü bir büyüme performansı görüyoruz. 2022’de sosyal ticaret üzerinden 992 milyar dolarlık e-ticaret satışı yapıldı. 2026’da bu rakamın 2,9 trilyon dolar olması bekleniyor ki bu önemli bir rakam”

şeklinde konuştu.

NielsenIQ tarafından gerçekleştirilen “2023 Yılının Online Alışverişçileri” araştırmasının sonuçlarını paylaşan NielsenIQ Türkiye Tüketici Araştırmaları Direktörü Nur Serenli, Türk online alışverişçilerin ağırlıklı olarak fiyat avantajı, ürün çeşitliliği ve zamandan tasarruf etme motivasyonlarıyla online alışveriş yapmaya yöneldiklerini vurguladı. Serenli, internetten alışveriş yapanların üçte birinden fazlasının Süpermarket Gıda Ürünleri, Yemek Siparişi, Giyim/ Ayakkabı ve Kişisel Bakım/ Kozmetik kategorilerinden sipariş verdiğini paylaştı.

Kaynak: Bloomberght

DİJİTAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Clubhouse, sesli mesaj uygulaması olarak geri dönüyor.

Pandemi döneminde patlama yapan Clubhouse daha sonra kullanıcıların ilgisini kaybetmişti. Şimdi ise platform, daha çok bir mesajlaşma uygulaması olarak güncellenecek yeni tasarımla geliyor. Şirket, ses uygulamasının imza niteliğindeki “uğranılan” sesli görüşmelerinden arkadaş merkezli sesli sohbetlere geçiş yaptığını söyledi. Yeni Clubhouse, kullanıcıların uygulamanın tüm kullanıcılarına açık, canlı yayınlanan sohbetler düzenlediği geniş odalar yerine, kullanıcıları tanıdıkları kişilerle gruplara katılmaya teşvik edecek.

Gruplar, artık sohbetler olarak adlandırılıyor ve arkadaşların ve arkadaşların arkadaşlarının sesli mesaj alışverişinde bulunmasına izin veriyor. Uygulama aynı zamanda metin tabanlı doğrudan mesajları bir kenara bırakıp özel sesli mesajlara yöneliyor. Clubhouse artık kendisini tüm uygulama kullanıcılarının bir araya geldiği Twitter’dan ziyade daha küçük arkadaş gruplarının özel veya yarı-özel olarak iletişim kurduğu bir Snapchat olarak konumlandırıyor.

Kaynak: Technopat

Gmail’de e-postalara emoji ile tepki verme dönemi başlıyor.

Google, Gmail için emoji tepkileri üzerinde çalışıyor. Bu özellik ilk olarak birkaç hafta önce, The Tape Drive tarafından ortaya çıkarıldı. Buna göre Gmail’in iOS uygulamasında e-postalara bir emoji ile tepki vermesine olanak tanıyan bazı kodlar keşfedilmişti. Şimdi ise benzer bir kod Android uygulamasında da bulundu. Google sızıntısı yapan AssembleDebug tarafından paylaşılanlara göre, APK doğrudan emoji tepkilerine atıfta bulunan birkaç kod satırı içeriyor. APK kodundaki bir satır, söz konusu özelliğin yakında geleceğini belirtiyor. Ancak şu an tabii ki Google’dan resmi bir açıklama yok.

Kaynak: Webrazzi

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın. 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.


Total
0
Shares