Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (6-13 Mayıs)

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (6-13 Mayıs)

Haftalık E-ticaret Bülteni

5

dk okuma süresi

13 Mayıs 2024

PAZARYERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR


Trendyol satıcılarına anında kredi imkânı sunacak!

Fibabanka ve Trendyol anında kredi desteği için güçlerini birleştirdi. Bu iş birliği sayesinde, Trendyol satıcıları artık finansal ihtiyaçlarını anında karşılayabilecek.

Trendyol satıcıları, kendi paneli üzerinden Fibabanka’ya ticari kredi başvurusu yapabilecek, limitlerini görüntüleyebilecek ve onaylanan kredilerini anında kullanabilecek. Şubeye gitmeye gerek kalmadan, tüm süreç dijital platform üzerinden tamamlanacak. Hem şahıs işletmeleri hem de tek yetkili limited şirketleri bu avantajdan yararlanabilecek.

Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert, iş birliğiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin dört bir yanındaki ticari işletmelere anında kredi imkanı sunabilen tek bankayız. E-ticaret sektörünün gelişimine katkı sağlamaktan ve Trendyol satıcılarına destek olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi

Bu iş birliği sayesinde Trendyol satıcıları, finansal kaynaklara daha kolay erişim sağlayarak işlerini büyütebilecek, stoklarını güçlendirebilecek ve daha rekabetçi olabilecek.
Görsel Önerisi: Fibabanka ve Trendyol logolarının bir araya getirildiği, üzerinde “Anında Kredi” yazan bir görsel. Arka planda ise mutlu ve başarılı görünen e-ticaret girişimcileri yer alabilir.

Kaynak: Tech Inside


Hepsiburada, Nesine ile güçlerini birleştirdi.

Hepsiburada, Nesine ile güçlerini birleştirerek Milli Piyango şans oyunlarından edilen kazançlarının Hepsipara’ya dönüştürülmesine olanak tanıyan bir iş birliğine imza attı. Nesine’deki şans oyunları kazançları, Hepsiburada’nın satıcısı olduğu ürünlerde kullanılabilecek. İş birliği sayesinde Nesine’de iddaa ve Spor Toto hariç Milli Piyango şans oyunlarından elde edilen kazançlar artık Hepsipara’ya dönüştürülebilecek. Nesine’de dönüşüm işlemi yapılan Hepsipara’lar Hepsiburada satıcılı ürünlerde harcanabilecek. Dönüştürülen kazançlar Hepsiburada kullanıcılarının Hepsipay bakiyesinde görünecek/birikecek.

Böylece, Nesine.com'da eğlence amaçlı oynanabilen Eşya Piyangoları, Süper Çarkıfelek, Zeplin, Süper Tombala, Oyna Kazan (Kazı Kazan) gibi şans oyunlarından elde edilen kazançlarını kullanıcılar hemen Hepsipara’ya dönüştürerek  Hepsiburada’nın satıcısı olduğu ürünleri satın almak üzere kullanabilecek.

Kaynak: Capital


Amazon Prime ücretsiz oyunlarını açıkladı.

Amazon Prime Gaming Türkiye, mayıstaki ücretsiz oyunlarını açıkladı. Amazon Prime Gaming'in ücretsiz oyunları arasında Tomb Raider Game of the Year Edition da yer alıyor.

Amazon Prime üyelerinin mayıs ayında ücretsiz oynayabileceği oyunlar şöyle:
* Tomb Raider Game of the Year Edition


* Dark City: International Intrigue


* Fallout 3: Game of the Year Edition


* Nine Witches: Family Disruption


* Electrician Simulator


* 100 Doors Games: Escape from School


* Spirits of Mystery: Whisper of the Past


* The Forgotten City

Prime Gaming üyelere ücretsiz oyunların yanı sıra Twitch üzerinden diledikleri bir yayıncının kanalına 30 gün ücretsiz abonelik gibi fırsatlar da sunuyor.

Kaynak: Dünya


E-TİCARET İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR


Anneler Günü e-ticarete 50 milyar TL’lik ek katkı sağlayacak.

Her sene olduğu gibi bu sene de Anneler Günü’ne doğru e-ticarette hareketlilik arttı.

Anneler Günü’nün her yıl e-ticareti hareketlendiren önemli ve özel günlerden biri olduğunu vurgulayan IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, “12 Mayıs Anneler günü yılın diğer kampanya dönemlerinde olduğu gibi e-ticaret sektörü için hareketli geçen dönemlerden bir tanesi. Bu yıl da geçtiğimiz yıllara benzer şekilde küçük ev aletleri, cep telefonu, tablet gibi teknoloji ürünleri, kozmetik, giyim, ayakkabı, çanta ve mücevherat ürünleri öne çıkıyor. Ayrıca online çiçek siparişlerinde de bir artış gözlemliyoruz. Anneler günü için yapılan alışverişlerin toplam e-ticaret hacmine yaklaşık 50 Milyar TL’lik ek bir katkı yapmasını bekliyoruz.” dedi.

Sepet tutarları hakkında da bilgiler veren Özkara, “Ortalama sepet tutarının ise artan ürün fiyatlarını da göz önüne aldığımızda yaklaşık 2500 TL’ye ulaşmasını bekliyoruz. Anneler Günü gibi özel günler, KOBİ’ler için hem satışları artırmak hem de müşterilerine en iyi alışveriş deneyimini sunmak açısından büyük fırsatlar sunuyor. Tüm firmalara başarılı bir Anneler Günü dönemi geçirmeyi diliyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: teknotalk


En çok ajans arayışı e-ticaret sektöründe oldu.

Bünyesinde 300’den fazla ajans ve yazılım firmasıyla, markaların reklam, pazarlama ve yazılım alanındaki ihtiyaçlarına çözüm sağlayan Edvido, markaların 2023 tercihlerini paylaştı. Buna göre geçtiğimiz yıl markalar en çok mobil uygulama geliştiren ajansların kapısını çalarken ikinci sırada dijital pazarlama, üçüncü sırada ise sosyal medya yönetimi hizmeti veren ajanslar yer aldı.

Markalar 2023 yılında dijitale ciddi yatırım yaparken en çok tercih edilen ilk beş kategori şöyle oldu: Mobil uygulama, dijital pazarlama, sosyal medya yönetimi, grafik tasarım ve video prodüksiyon.

Araştırmanın sektörel kırılımına bakıldığında en çok e-ticaret sektörünün dijital ajans aradığı ortaya çıkıyor. Pandemiyle birlikte büyük bir atılım gösteren e-ticaret sektöründe hedef büyümeyi sürdürmek ve bunu sağlamak için de en etkili yol olarak dijital varlıkların geliştirilmesi olarak görülüyor. Araştırma verilerine göre e-ticaret sektörünü ikinci sırada sağlık sektörü takip ediyor. Sağlık sektöründe reklama yönelik sınırlandırmalar ve artan rekabetle birlikte ilaç, hastane, klinik, eczane gibi sektör paydaşları da marka bilinirliklerini artırmak, ürün ve çözümlerini anlatabilmek için dijital araçları tercih ediyorlar. Sektörel dağılımda e-ticaret ve sağlık alanlarını tekstil, eğitim, yazılım, kozmetik, gıda, inşaat, eğlence ve etkinlik ile endüstriyel ürün ve hizmetler sektörleri takip ediyor.
Edvido verilerinde en çok ajans arayan sektörlerin dijital proje beklentileri ise değişkenlik gösterdi. Örneğin ilk sırada yer alan e-ticaret sektörü mobil uygulama ve fotoğraf (ürün çekimi) konularına odaklanırken sağlık sektörü daha çok influencer iletişimi, halkla ilişkiler ve SEO (arama motoru optimizasyonu) odaklı ajanslara ilgi gösterdi.

Bu alanları takip eden tekstilde ise ilgi influencer iletişimi, prodüksiyon ve sosyal medya yönetimine yönelikti. Eğitim sektörü mobil uygulama, sosyal medya yönetimi ve dijital reklamı tercih ederken yazılım sektörünün ana odağında ise mobil uygulama, halkla ilişkiler, web yazılım ve tasarım yer aldı.

Kaynak: BT haber


E-ticaret şimdi lojistikte yatırımları şekillendiriyor.

E-ticaret ile kargo sektörü arasındaki sinerjik büyümenin hızlanarak devam etmesi bekleniyor.

Sürat Kargo Genel Müdürü Cem Oğuz “E- ticaretin artan rolüyle birlikte, tüketicilere rahat bir alışveriş deneyimi sunacak yatırımları geliştiriyoruz” dedi.

Sürat Kargo olarak toplam iş hacimlerinin %80’inin e- ticaretten oluştuğu bilgisini veren Oğuz, ekonomide yavaşlama öngörüldüğü dönemde bile e-ticarette büyümenin devam ettiğini belirtti.

Oğuz, “Müşteri beklenti ve memnuniyetine yönelik yatırımlar yaparak hizmet kalitemizi arttırmayı hedefliyoruz. Sektörde bu yıl 2023 yılına benzer bir artış, yani minimum yüzde 7,5 büyüme bekliyoruz. 2023 bizim için yatırım yılı oldu. Toplamda 500 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik” dedi.

Sürat Kargo Genel Müdürü Cem Oğuz şirketin 2023 performansını ve 2024 hedeflerini DÜNYA Gazetesi’ne değerlendirirken, 2023 yılında 500 milyon TL’ye ulaşan bir büyüklükle ciddi bir yatırım gerçekleştirdiklerini ve 2024 yılında da bu ivmeyi sürdürmeye kararlı olduklarını söyledi.

Kaynak: Dünya


SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR


Instagram yeni özelliği ile gündeme oturdu.

Instagram, bir dizi etkileşimli çıkartma da dahil olmak üzere Stories’e gelecek bazı yeni özellikleri duyurdu. Müzik belki de en ilgi çekici olanı denebilir. Müziğinizi Ekleyin etiketi, kullanıcıların en sevdikleri şarkıları paylaşmalarına olanak tanıyacak ve takipçilerin de buna en olarak kendi ilgili parçalarını paylaşarak eğlenceye katılmalarını sağlayacak.

Elbette şarkının çalışması için halihazırda Instagram’ın müzik kütüphanesinde olması gerekiyor. Bu amaçla Instagram, Dua Lipa’nın yeni albümü Radical Optimism’in tanıtımını yapmak için şarkıcıyla ortaklık kurdu. Albümdeki şarkıların çoğu bu şekilde kullanıma açık ve sanatçının kendisi de Müziğinizi Ekleyin çıkartmaları içeren Hikayeler yayınlıyor.

Yeni eklenen bir başka çıkartmanın adı da Reveal. Bu çıkartmayı seçerseniz, paylaşılan hikaye gönderisinin görselleri bulanıklaştırılacak ve takipçilerin içeriği görebilmesinin tek yolu, onu paylaşan kişiye DM göndermek olacak. Doğrudan mesajlar Platformun devam eden büyümesinin arkasında önemli bir faktör haline geldi; site başkanı Adam Mosseri, gençlerin aslında platformun diğer yerlerinden çok DM’lerde daha fazla zaman harcadığını belirtti.

Ayrıca Business Insider’ın raporuna göre, son birkaç yılda katılım artışının “neredeyse tamamının” DM’lerden ve Hikayelerden geldiğini söylüyor. Yani evet, bu kesinlikle etkileşimlerini artırmak isteyen bilgili içerik oluşturucular tarafından bir hack olarak kullanılacak. Instagram ayrıca Çerçeveler adlı bir çıkartmayı da tanıttı.

Kaynak: CNN Türk


E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın. 🙂

YAZAR

Sopyo

İçerik Üreticisi

İÇİNDEKİLER