fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (7-14 Ağustos)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Trendyol’un yeni yapay zeka çalışanı: AITEN

ChatGPT ve Bard gibi üretken yapay zekâ sohbet botları artık birçok sektöre de çalışan olarak giriş yaptı. Bu botların dil modellerini temel alan diğer yapay zekâ hizmetleri de ülkemizdeki hizmet uygulamalarında hayat buluyor. Geçtiğimiz haftalarda Yemeksepeti, yemek açıklamalarını artık ChatGPT’ye yazdıracağını duyurmuşken bunun bir tık ötesi, Trendyol tarafından duyuruldu. E-ticaret devi, Hızlı Market’in sosyal medya kolunda yeni sanal asistan AITEN’i “işe aldığını” açıkladı.

Trendyol Growth ekibi tarafından tasarlanan AITEN, mutfak tüyoları paylaşacak, tarifler verecek, temizlik önerecek ve hatta tüm bunlardan bağımsız şekilde burç bile yorumlayabilecek. Asistan, hem sohbet botu ChatGPT hem de görsel üretme aracı Midjourney’den faydalanacak.

Kaynak: Webtekno

Hepsiburada, Adana’da ilk e-ticaret merkezini açtı.

Adana’da açılan e-ticaret İhtisas Merkezi ile mevcut e-ticarete adım atacak ya da hali hazırda e-ticaret faaliyeti yürüten KOBİ, esnaf ve küçük işletmelerin yanında olmayı sürdürdüklerini ve bölgedeki tüm satıcılara artık daha yakın olduklarını belirten Hepsiburada Kurumsal İlişkiler, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Direktörü Cem Tanır, “E-ticaret İhtisas Merkezimiz ile iş ortaklarımıza ofis, stok, lojistik, pazarlama ve müşteri hizmetlerinin yanı sıra, bölgede e-ticaret’e yeni başlayacak satıcıları e-ticaret’e hazırlıyoruz. Aramıza yeni katılacak iş ortaklarımızla bölgenin iş hacmini büyüterek kalıcı refahın sağlanmasına destek olmayı amaçlıyoruz. Bölgede açacağımız İhtisas Merkezleri’nin ilkini, tüm bölgeye hizmet veren büyük bir lojistik üssümüz de bulunan Adana’da açtık” dedi.

Hepsiburada’nın, deprem bölgesinde kalıcı refahın tesisine katkı amacıyla Mart ayında başlattığı “Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü” programı ile bölgedeki KOBİ ve esnaf, Hepsiburada’nın teknoloji, ticaret, lojistik ve pazarlama imkânlarıyla desteklenirken, iki yıl içinde bölgeden tüm Türkiye’ye ve dünyaya toplam 10 milyar TL’lik satış hacmi oluşturulması hedefleniyor. Hepsiburada Sözü; KOBİ, esnaf ve küçük işletmelerin, girişimci kadınların ve kadın kooperatiflerinin desteklenmesi, bölgenin e-ticaret ve lojistik kapasitesinin artırılması, istihdam artırıcı hizmet ve faaliyetlerin bölgeye kaydırılmasının yanı sıra çocuklara ve ailelere eğitim ve sosyal destekleri de içeriyor.

Kaynak: Dünya Gazetesi

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Instagram’a yeni özellikler eklendi.

Instagram, üç yeni özellik getirdiğini duyurdu. Artık kullanıcılar, birden fazla fotoğraf paylaştıkları kaydırmalı gönderilere müzik ekleyebilecek. Ayrıca, daha fazla insanla da ortak gönderi veya Reels paylaşabilecekler.

Kaydırmalı gönderilere (Carousel) müzik eklenebilecek.

Bilindiği üzere hikâyelere veya normal gönderilere müzik ekleyebiliyorduk. Platformun bugün duyurduğu yenilik, bu özelliğin kapsamını genişletiyor. Artık kullanıcılar, kaydırmalı gönderilere müzik ekleyebilecekler.

Ortak gönderilerdeki kişi sayısı ikiden dörde çıktı.

Instagram’ın duyurduğu bir diğer özellik ise Reels ve gönderilerdeki ortak paylaşım özelliği. Normalde, maksimum iki kişi ortak gönderi paylaşıyordu. Artık kullanıcılar, üç kişiyi gönderileri için davet edebilecek. Yani toplamda dört kişi gönderileri ortak paylaşabilecek.

Son olarak yeni “Sen de ekle” stickerıyla içerik üreticileri, takipçilerinden gelen Reels videoları gönderilerinde öne çıkarabiliyor. Diğer kullanıcılar da bu videoları görebiliyor. Platform, 10 adete kadar videonun içerik üreticileri tarafından sticker’a eklenebileceğini ifade ederken seçilen videoların sahiplerine bildirim gönderileceğini ekliyor.

Kaynak: Webtekno

WhatsApp’a ekran paylaşma özelliği geliyor.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, yeni özellikler ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. 2016 yılında kullanıma sunduğu görüntülü görüşmeleri daha etkili bir hale getirmek isteyen WhatsApp, ekran paylaşma özelliğini duyurdu. Meta CEO’u Mark Zuckerberg tarafından duyurulan yeni özellik ile birlikte WhatsApp kullanıcıları, görüntülü görüşme gerçekleştirirken karşı taraf ile ekranlarını paylaşabilecek.

WhatsApp içindeki paylaş kısmında yer alan ekran paylaşma özelliği, kullanıcılarına iki seçenek sunuyor. Kullanıcılar karşı taraf ile sadece bir uygulamanın görüntüsünü veya tüm ekranları paylaşabilecek. WhatsApp, ekran paylaşma özelliği ile birlikte Google Meet ve Zoom gibi görüntülü görüşme uygulamalarında da rakip olmuş oldu. WhatsApp sözcüsü Ellie Heatrick’in paylaştığı bilgilere göre ekran paylaşma özelliği, WhatsApp’ın Android, iOS ve Windows versiyonları için aşamalı bir şekilde kullanıma sunulacak.

Kaynak: Webrazzi

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın. 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares