fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (8-15 Ocak)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Pazaramada bir ilk: Dev Fırsat Günleri.

E-ticaret sektörünün hızla büyüyen yenilikçi platformu Pazarama, ilk kez gerçekleştirdiği ve yıl boyunca, her ay belirli haftalarda farklı kategorilerde devam edecek olan “Dev Fırsat Günleri” kampanyasının ilkini 10-12 Ocak tarihleri arasında başlattı. Pazarama’da her ay yeni fırsatlarla yıl boyunca devam edecek bir alışveriş şöleni için, Pazarama web sayfası veya mobil uygulamasından indirim ve avantajlar takip edilebilecek. İhtiyaçlarını uygun ödeme koşullarıyla almak isteyenler için birçok kampanya sunan Pazarama Dev Fırsat Günleri’nde; kupon kampanyaları, ilk alışverişe özel fırsatlar, çok al az öde kampanyaları, Süper Saatlerde indirimler, Maximum Kart ile yapılan alışverişlerde puan kazanma, taksit imkânı gibi birçok kampanya bulunuyor.

Ocak ayı boyunca, Maximum Kart sahiplerine özel birçok avantajı da müşterileri ile  buluşturan Pazarama, Maximum Kart’a özel peşin fiyatına 6 taksit, Maximum Kart ile “5.000 TL üzeri ilk taksitli alışverişte kazanacakları 500 TL indirim” ve “2.000 TL ve üzeri işlemlerde geçerli 100 TL MaxiPuan, toplamda 500 TL MaxiPuan hediye” kampanyaları ile alışveriş severleri bekliyor.

Kaynak: teknotalk

Amazon, yüzlerce çalışanını işten çıkarıyor.

Prime Video ve Amazon MGM Studios’un Kıdemli Başkan Yardımcısı Mike Hopkins çalışanlarına gönderdiği notta, şirketin uzun vadeli vizyonu doğrultusunda atılan adımlardan bahsetti. Ancak sektörün hızla gelişmeye devam ettiğine işaret eden Hopkins, uzun vadeli başarı için yatırımlara öncelik vermenin önemine dikkati çekti.

Hopkins, yatırımları artırırken, belirli alanlardaki yatırımları azaltma veya durdurma fırsatlarını da belirlediklerini ifade ederek, bu kararların sonucunda Prime Video ve Amazon MGM Studios organizasyonundaki yüzlerce çalışanın işine son verileceğini kaydetti. Bunun verilmesi zor bir karar olduğunun altını çizen Hopkins, bugün işten çıkarmalardan etkilenenlere ulaşmaya başlayacaklarını bildirdi. Hopkins, işten çıkarılanlara özel çeşitli destekleri içeren paketler sağlayacaklarının bilgisini verdi.

Kaynak: Capital

Türkiye’nin cüzdanı Hepsipay 2024’te perakendeyi büyütecek.

Hepsipay, 2024 yılına girerken Türkiye’de perakende sektörünü büyütmek için sunduğu ödeme ve vadelendirme çözümlerini Hepsiburada Finansal Hizmetler CEO’su Erkin Aydın’ın sözcülüğünde düzenlediği toplantıda basın mensuplarına tanıttı.

Hem işletmelere hem de tüketicilere yenilikçi bir alışveriş deneyimi vaat eden Hepsipay’in, iş ortaklarını e-ticarette büyütme yolunda ilerlediğine dikkat çeken Hepsiburada Finansal Hizmetler Grup CEO’su Erkin Aydın, “Müşteri ihtiyaçlarından yola çıkarak oluşturduğumuz çözümlerle iş ortaklarımız için ticareti dijitalleştiriyoruz. Türkiye’nin önde gelen perakende firmalarına sunduğumuz yenilikçi ödeme ve vadelendirme çözümleriyle, bizi tercih eden işletmelerin sadık ve yüksek frekanslı yeni müşteriler kazanmalarını, daha yüksek satışa dönüş oranı ve daha büyük sepet büyüklüğü ile daha yüksek ciro elde etmelerini sağlıyoruz. Önümüzdeki dönemde e-ticaret büyümeye devam ederken ödeme ve vadelendirme çözümlerinin önemi artacak. Biz de e-ticaret sektörü oyuncularına ve perakendecilere vazgeçilmez ödeme çözümleri sunmaya odaklanacağız, 2024 yılının sonuna kadar 5 bin markayı çözümlerimizle buluşturmayı hedefliyoruz. Hepsipay, iş ortaklarımız için sadece bir ödeme platformu değil, aynı zamanda değer yaratan bir iş ortağı olacak. Böylece önümüzdeki beş yıl içinde, Hepsipay olarak Türkiye’nin en büyük fintek şirketi olmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: NTV

E-TİCARET İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

FedEx yeni e-ticaret platformu fdx’i tanıttı.

FedEx, talep oluşturmadan teslimat ve iadelere kadar tüm müşteri yolculuğunu entegre ederek kapsamlı e-ticaret çözümleri sunmayı amaçlayan fdx adlı yeni bir dijital ticaret platformunu tanıttı. Platform, işletmelerin operasyonel verimliliklerini arttırmak ve veriye dayalı içgörülerle karar vermelerine yardımcı olmak için tasarlandı.

FedEx Corp. Başkanı ve CEO’su Raj Subramaniam, platformun operasyonlarını optimize etmek ve genişletmek için dijital zeka sunarak iş ortaklıklarını güçlendirmedeki rolünü vurguladı. fdx, işletmelerin potansiyel müşterilerle bağlantı kurmasını, teslimat tahminlerini paylaşmasını, gönderileri neredeyse gerçek zamanlı görünürlükle takip etmesini, karbon emisyonu verilerine erişmesini ve iadeleri dijital olarak yönetmesini sağlayan özellikler sunuyor. Bu özelliklerin işletmelerin tüketici talebini arttırmasına, dönüşüm oranlarını iyileştirmesine ve lojistik süreçlerini kolaylaştırmasına yardımcı olması amaçlanıyor. Şimdilik bir önizleme aşamasında olan fdx’in resmi lansmanının 2024 sonbaharında yapılması planlanıyor.

Kaynak: Investing

İstanbul Ticaret Gazetesi, bir yeniliğe imza attı: 139 yıllık arşive güncel e-dokunuş.

İstanbul’un ve Türkiye’nin iktisat ve ticaret tarihine dair kesitlerin gözlemlenebildiği İstanbul Ticaret Gazetesi, dijital arşivinde bir yeniliğe daha imza attı. İstanbul Ticaret Gazetesi internet sitesinde yer alan arşiv sekmesiyle İstanbul Ticaret Gazetesi’nin yeni sayılarına artık e-book formatında ulaşılabilir. İstanbul Ticaret Gazetesi dijital arşivi, ekonomi tarihine ışık tutan yaklaşık 6 bin 600 yayını kapsıyor.

Türkiye’nin 139 yıllık ekonomi röntgeninin çekilebildiği arşiv, araştırmacılar için önemli bir kaynak niteliğinde. İstanbul Ticaret Odası tarafından hayata geçirilen bu proje, Türkiye’deki ekonomi gazeteleri açısından da bir ilki temsil ediyor. Türkiye’de ilk kez bir ekonomi gazetesi 139 yıllık arşivi ile kesintisiz olarak dijitalleştirildi. Arşiv ile 19. yüzyıldan başlayıp günümüze kadar olan gelişmeleri takip etmek mümkün. Anasayfasına girdikten sonra genel arama bölümünden bir kelime ile tüm gazeteler de aranabiliyor. Böylece okuyucu tek tek gazete sayılarına tıklayarak arama zahmetinden de kurtulmuş oluyor. Ayrıca istatistik verileri ile aranan kelime, hangi yıl kaç kez gazetelerde yer almış, bunu da görmek mümkün. 

Arşivin yeni dokunuşuna istanbulticaretgazetesi.com/tr/arsiv adresinden ulaşabilirsiniz.

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın. 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

  • 50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.
  • Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.
  • Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.
  • Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.
  • Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.
  • E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.
Total
0
Shares