fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (9-16 Ocak)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Hepsipay kullanıcıları 10 milyonu aştı.

6 yılı aşkın süredir aktif bir şekilde hizmet vermeye devam eden Hepsipay, 10 milyon kullanıcıya ulaştığını duyurdu.

Hemen Al Sonra Öde, tek tıkla ödeme yapma, iptal ve iadelerde hızlı ücret iadesi ve Hepsipay Papel gibi avantajlar ön plana çıkan Hepsipay, kullanıcılarına mevcut kredi veya banka kartlarından para transferi yapabilme ve kart kullanmaya gerek kalmadan banka hesaplarından da e-cüzdanlarına havale yapabilme gibi özellikler sunuyor. 2022 yılının üçüncü çeyreğinde Hepsiburada platformundan yapılan toplam satışların yüzde 45’i ise Hepsipay aracılığıyla yapıldı. Hepsipay’in toplam işlem hacmi ise geçen yılın aynı çeyreğine göre 3,2 kat artış göstererek yaklaşık 4,7 milyar TL oldu.

Kaynak: Webrazzi

E-TİCARET İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

kargotakip.me, Türkiye’nin en popüler kargo şirketlerini açıkladı. 

Tüm kargoların takibini tek bir yerden sunan internet sitesi kargotakip.me, Türkiye’nin en popüler kargo şirketlerini açıkladı. Google Türkiye’de yapılan aylık arama sonuçlarını baz alan çalışma kargo şirketleri arasındaki rekabete de ışık tutuyor. Analizin sonuçlarına göre en popüler kargo şirketi aylık 2 milyon 240 bin aranma sayısıyla Aras Kargo oldu. Aras Kargo’nun popülerliğini 1 milyon 830 bin aranmayla Yurtiçi Kargo ve PTT Kargo takip ediyor…

Similarweb verilerine göre Aras Kargo, Google arama sonuçlarında olan üstünlüğünü internet sitesi ziyaretçi sayısında da sürdürüyor. Aylık ortalama 10 milyon kez ziyaret edilen Aras Kargo’nun internet sitesini 8 milyon kez ziyaret edilen Yurtiçi Kargo’nun internet sitesi takip ediyor. En az ziyaretçiyi ise Jetizz’in internet sitesi alıyor.

Kaynak: Marketing Türkiye

Kahramanmaraş’ta Dijital Dönüşüm Zirvesi gerçekleştirilecek.

2017 yılında Ahmet Kaya ve B.Timuçin Göz isimli genç girişimciler tarafından kurulan Creosoft bünyesinde ve IdeaSoft ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan; Kahramanmaraş’ın en büyük E- ticaret konulu zirvesi alanında uzman konuşmacıların katılımı ile 16 Şubat Perşembe günü Ramada Plaza By Wyndham Kahramanmaraş’ta yapılacak. Zirve kapsamı bakımından işverenler ile sektör devlerini birleştirmeyi hedeflemekte olup, sektör bazında e-ticaret hakkında başlamayı hedefleyenlerden, uzun yıllardır e-ticarette olan kişilere kadar birçok kişiyi hem bilgilendirmek hem de teşviklendirme amacı gütmektedir. Sopyo da bu zirvenin sponsorları arasında olup; etkinlikte konuşmacı olarak yer alacak firmalar arasındadır.

“Değişim, gelişim, yenilik… Her biri umut aşılayan, hep daha iyiyi simgeleyen, dilimizin sahip olduğu en umut verici kelimeler. Geldiğimiz noktada değişimi kabul ederek, gelişimi destekleyerek, yeniliğe açık olarak dönüşmek mümkün. Peki sizler bu dönüşümde yer almaya hazır mısınız?

Creosoft, zirvede yenilenen ticaret anlayışı ve dünyası içerisinde yer almanız sürecinde merak ettiğiniz tüm sorulara yanıt almakla kalmayıp ayrıca bu yol üzerinde ihtiyaç olan tüm firmalarla buluşturmayı hedefliyor.

Zirvemizde önde gelen e-ticaret şirketlerinden konuşmacılar bir araya gelerek; e-ticaret şirketlerinin dijital dönüşüm süreçlerini, bu süreçlere yol açan faktörleri, 2023’de E-ticaret beklentilerini; kargo şirketlerinin konumunu, perakende şirketlerinin E- ticaret yatırımlarını, sürdürülebilirliğini ve ivmeyi korumak adına benimsedikleri yeni stratejileri, müşteri memnuniyet ve deneyimlerini tartışacaklar. Aynı zamanda sadece ne yaptıklarına veya yapacaklarına değil; nasıl yaptıklarına da ışık tutacaklar.” gibi başlıklarda ilham verici en iyi uygulamaları paylaşılmaları hedefleniyor. Zirveye katılımcı olmak isteyenler bu link üzerinden kayıt oluşturup gönderebiliyorlar.

Kaynak: Startup Teknoloji

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Instagram, kullanıcıların uygulamasında ticarete erişme şeklini Mağaza sekmesini ana sayfa gezinme çubuğundan Şubat ayında kaldıracak. Bir Meta sözcüsü, Retail Dive’a e-posta yoluyla “artık özel bir alışveriş yeri olmayacağını; ancak insanlar akış, reels, hikayeler, keşif ve reklamlar aracılığıyla o anda alışveriş yapmaya devam edebilecek.”

Instagram, içerik oluşturma düğmesini merkeze taşımayı da içeren gezinme çubuğu güncellemesinin, destek gönderisine göre “insanların arkadaşları ve ilgi alanları ile paylaşımda bulunmalarını ve bağlantı kurmalarını kolaylaştırma” çabasının bir parçası olduğunu söyledi.

Mağaza sekmesi kaldırılacak olsa da sosyal medya şirketi, işletmelerin Instagram uygulamasında mağazalarını kurmaya devam edebileceklerini ve alışveriş deneyimlerine yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: Retail Dive

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares