fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (4-11 Aralık)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Trendyol’un kasım kampanyalarında 100 milyon ürün satıldı.

Trendyol, kasım ayında gerçekleştirdiği yılın en büyük kampanyası olan “Kasım Kampanya” sonuçlarını açıkladı. Platform, kampanya döneminde 400 bin satıcı 100 milyon ürünü müşterileriyle buluşturdu. Trendyol ayrıca, 60 bin satıcısını ihracatçı yaptı ve 10 milyon ürünün Avrupa, Azerbaycan ve Körfez ülkelerine ulaştırılmasına aracı oldu.

Trendyol’un iş ortağı olan satıcılar kampanya döneminde normal döneme göre 3 kat satış artışı yaşadı. Günlük 20 milyon aktif kullanıcı kampanya döneminde platformda bir araya geldi. Kasım ayı boyunca ise toplam 1.4 milyar kullanıcı platformu ziyaret etti.

Kaynak: Webrazzi

Trendyol’un yeni rotası: Doğu Avrupa.

Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilen, bölgenin en önemli inovasyon etkinliği olan InMerge Innovation Summit’in ana destekçileri arasında yer aldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Shahmar Movsumov, Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Rashad Nabiyev, Azerbaycan Ekonomi Bakan Yardımcısı Elnur Aliyev, Apple’ın kurucularından Steve Wozniak, Shazam Kurucusu ve CEO’su Chris Barton, Tesla’nın kurucu ortağı ve CTO’su JB Straubel ve PASHA Holding CEO’su Jalal Gasimov gibi önemli isimlerin ve kanaat önderlerinin yer aldığı etkinliği yaklaşık 3 bin kişi takip etti. Trendyol Grubu CEO’su Erdem İnan’ın açılış konuşmacılarından olduğu etkinlikte Trendyol’un Azerbaycan Genel Müdürü İrem Yılandil de farklı oturumlarda bilgi ve deneyimlerini izleyenlere aktardı. Türkiye’nin lider e-ticaret şirketi olduklarını belirten Erdem İnan, “Amacımız Avrupa, Orta Doğu ve Körfez Ülkeleri’nin de içinde olduğu bölgenin lider e-ticaret şirketi olmak ve 300 binden fazla yerli üretici ve esnafımızı bu bölgeye satış yapar hale getirmek” dedi.

Azerbaycan pazarında 1,3 milyon müşteriye ve 6,3 milyon siparişe ulaştıklarını söyleyen İnan, “Azerbaycan’daki sonuçlarımızdan çok memnunuz. Teknolojik altyapı ve fiziki yatırımlarımız ve aynı zamanda pazarlama çalışmalarıyla, satıcılarımızla birlikte daha iyi sonuçlar elde edeceğiz. Yurt dışı açılım stratejimiz kapsamında önemli bir adım daha atıyoruz. 2024 yılı ilk çeyrek itibarıyla Doğu Avrupa pazarına açılacağız. Romanya, Yunanistan, Macaristan ve Çekya ile başlayacağımız pazarda önümüzdeki dönemde ülke sayısını da artıracağız” dedi. İnan, “Hedefimiz 300 bin satıcımızın tümünü Avrupa, Orta Doğu ve Körfez Ülkeleri’nin de içinde olduğu bölgeye satış yapabilir hale getirmek” şeklinde konuştu.

Kaynak: NTV

Hepsiburada 3. çeyrekte %126 büyüdü.

Hepsiburada, sürdürülebilir ve karlı büyüme yolunda emin adımlarla ilerlediği 2023’ün üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Güçlü performansını ve büyümesini sürdürerek e-ticaret için stratejik öneme sahip tüm göstergelerde başarılı rakamlara imza attı. Hepsiburada’nın toplam satış hacmi yılın üçüncü çeyreğinde 2022’nin aynı dönemine göre %126 artarak 24,3 milyar TL’ye ulaştı.

Müşterilerin Hepsiburada platformu üzerinden verdiği sipariş adedi 2022’in üçüncü çeyreğine göre %55 artış kaydederek 27 milyona yükseldi. Temmuz, Ağustos ve Eylülü kapsayan çeyrekte aktif müşteri sayısı 12 milyon olurken, müşteri başına düşen sipariş sıklığı ise yıllık %59 artarak 8,6’ya çıktı.

Hepsiburada platformu haricinde farklı marka ve işletmelere de taşımacılık ve kargo hizmeti sağlayan HepsiJET, üçüncü çeyrekte Hepsiburada satıcılı siparişlerin %82’sini Türkiye’nin dört bir yanına ertesi gün teslim etti.

Hepsiburada Üst Yöneticisi (CEO) Nilhan Onal Gökçetekin, stratejik önceliklerine bağlılıkları sayesinde güçlü bir üç aylık performans elde ettiklerini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

“Yılın üçüncü çeyreğinde ‘Hepsiburada Sözü’ diyerek sunduğumuz ertesi gün teslimat güvencesi, orijinal ürün, kolay iade gibi hizmetler sonucunda müşteri tabanımızı büyütürken sipariş sıklığını da artırdık. Sadakat programımız Hepsiburada Premium ile 2 milyon üyeye ulaştık. 2023 için önemli önceliklerimizden biri de iş ortaklarımıza sunduğumuz çözümlerimizle büyümekti. Kabiliyetlerimizle ticareti dijitalleştirmek, sahip olduğumuz bu deneyimi ve teknolojileri perakendecilerle paylaşarak onları büyütmek konusunda iddialıyız.

Kaynak: Capital

Amazon, Türkiye’de 45 bin KOBİ’ye ulaştı.

Amazon Türkiye’de, ürün satışı gerçekleştiren KOBİ’lerin sayısı, 45 bine ulaştı. Bloomberg HT’de Gündem Teknoloji programına konuk olan Amazon Türkiye Genel Müdürü Hakan Karadoğan, “Amazon bugün, KOBİ’lerin yurt dışına açılmalarında önemli bir platform. KOBİ’ler ülke ekonomisi için önemli. KOBİ tarafında bir önceki yıla göre büyüme %50 oldu. KOBİ’lerin 2022 yılında gerçekleştirdiği ihracat 500 milyon euroyu aştı. Doğu Anadolu’daki KOBİ’lerin büyüme oranındaki artış hızı diğer bölgeleri geçti. 2022 yılında Doğu Anadolu’daki KOBİ’lerin artış hızı %104 oldu. İkinci sırada Güney Doğu Anadolu ve onu Karadeniz izliyor. Bir KOBİ, ürününü Almanya’daki lojistik tesisimize koyup farklı ülkelere buradan satış yapabiliyor.” dedi.

Global e-ticaret sektöründeki büyüme ivmesinin devam ettiğini belirten Hakan Karadoğan “Pandeminin, e-ticaret üzerinde ivmelendirici etkisi vardı. 2020 yılında e-ticaretin toplam perakendedeki payı %17,8 seviyelerine gelmişti. Bu pandemide sağlanan ivme devam etti ve 2021’de %18,8’e ulaştı. Ekonomik karşılığı ise 5.2 trilyon dolar seviyesine çıktığını söyleyebiliriz. İvmenin çoğu Kuzey Amerika’dan ve Asya’dan geliyordu artık diğer coğrafyalardan da geliyor. 2025’de Doğu Avrupa’nın hızının, Batı Avrupa’yı geçmesi, e-ticaret hacminin yıllık %10 artması bekleniyor.” dedi.

Kaynak: Bloomberg

E-TİCARET İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

İndirimler online alışverişte tüm zamanların e-ticaret rekorunu kırdı.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD Başkanı Hakan Çevikoğlu, kasım ayında e-ticaret üzerinden yapılan alışverişlerde tüm zamanların satış rekorunun kırıldığını açıkladı. Çevikoğlu, tüketicilerin alışkanlıklarındaki değişimlerle kasım indirimlerinin belli dönemlerde yoğunlaştığını açıklarken, kampanyaların takip edilmesiyle tüketicilerin planlamasını buna göre yaptığını belirtti.

Özel indirim günleri ve dönemleri olan kasım ayında ayrıca Öğretmenler Günü ve okulların bir haftalık ara tatiliyle birlikte e-ticarette alışverişlerin yoğunlaştığı görülürken, özellikle çocuklar için elektronik alışverişinin, okul eksiklerinin giderilmesinin de artışta etkili olduğu görüldü.

Kasımda ayında tüm zamanların satış rekoru kırıldı. Ekim ayına göre 2 kat fazla hacim ve adette alışveriş yapılırken, geçen yılın aynı ayına göre ise 4 kat fazla büyüme görüldü. İşlem hacmi 300 milyar lira olurken, sipariş sayısı 500 milyon oldu.

Kaynak: Onedio

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

WhatsApp’a dinlenince kaybolan sesli mesajlar özelliği geldi.

WhatsApp, yayınladığı açıklamada “Mesajlarınıza ilave bir gizlilik katmanı eklemek için, 2021 yılında fotoğraf ve videolar için Bir Kez Görüntüle özelliğini kullanıma sunmuştuk. Bugün, karşıdaki kişi dinledikten sonra kaybolacak bir sesli mesaj gönderebileceğinizi bildirmekten heyecan duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bir kez görüntülendikten sonra kaybolan fotoğraf, video veya sesli mesajları, gönderildikten sonraki 14 gün içinde açmanız gerekir. Aksi taktirde, ilgili medya veya sesli mesaj süresi dolduğu için sohbetten silinir. Aynı zamanda “Medyayı bir kez görüntüle” özelliği etkinken gönderilen veya alınan fotoğraf, video ya da sesli mesajları başka kişilere iletemez, kaydedemez, paylaşamaz ve bu içeriklere yıldız ekleyemezsiniz.

Kaynak: Donanım Haber

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın. 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

  • 50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.
  • Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.
  • Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.
  • Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.
  • Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.
  • E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares