fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (8-15 Nisan)

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

WhatsApp’ta kişilere not ekleme devri başlıyor.

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, geçtiğimiz günlerde beta sürümünde çizim düzenleyici aracının tasarımını yenilemişti. Kendini geliştirmeye devam eden WhatsApp, yeni özellikler test etmeye de kaldığı yerden devam ediyor. Yakın zamanda ortaya çıkan yeni bir rapora göreyse uygulama, kişilere not ekleme özelliği üzerinde çalışıyor.

Yakın zamanlı yeni bir rapor Android için WhatsApp beta 2.24.9.12 güncellemesi ile uygulamanın kişilere not ekleme özelliğini test ettiğini ortaya çıkardı. Yeni özellik ile doğrudan sohbet bilgi ekranına müşteriler hakkında notlar eklenebilecek ve kullanıcılara onlarla ilgili bilgileri takip etmenin kolay bir yolu sağlanacak.

Kişilerle ilgili aldığınız notlar ise her zaman özel olacak. Yani diğer kişiler bunları göremez ve erişemez. Son olarak bu yeni özellik ile WhatsApp’ın, müşteriler hakkında notlar ekleyerek bu kişilere yönelik referansları geliştirmeyi ve iletişimleriyle ilgili önemli bilgilerin yönetimini iyileştirmeyi amaçladığı tahmin ediliyor.

Kaynak: Donanım Haber

Instagram, cinsel içerikli şantaja karşı çıplaklığı bulanıklaştıracak.

Cinsel şantaj, bir kişiyi cinsel içerikli fotoğraf ya da video paylaşmaya zorlamayı ve bunları bir kişiyi tehdit etmek ya da istismar etmek için kullanmayı içeren bir tehdit türü olarak biliniyor. Yeni uygulamanın bir yardımcı programı, çıplaklık içeren görüntüleri tespit edip bulanıklaştıracak ve insanları iki kez düşünmeleri konusunda bilgilendirecek. 18 yaşın altındaki herkes için bu özellik Instagram’da aktif hale getirilecek. Buna göre “çıplaklık koruması” programı açık olduğunda, kullanıcılar “hassas fotoğrafları paylaşırken dikkatli olmaya” çağıran bir mesaj alacak. Ayrıca kullanıcılar daha önce gönderdikleri çıplaklık içeren fotoğrafları da geri çekebilecek. Birisi çıplak bir fotoğraf aldığında, resim “çıplaklık içerebilir” uyarısıyla otomatik olarak bulanıklaştırılacak.

Yeni uygulamadaki bu program, görüntünün çıplaklık içerip içermediğini analiz etmek için tükettikleri verilere göre öğrenen ya da performansı iyileştiren sistemler oluşturmaya odaklanan yapay zekayı kullanacak. Mark Zuckerberg’in sahibi olduğu Meta bünyesindeki Instagram, bir blog yazısında uygulama ile ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

“Görüntüler cihazın kendisinde analiz edildiğinden, çıplaklık koruması, Meta’nın bu görüntülere erişemeyeceği uçtan uca şifrelenmiş sohbetlerde, birisi bunları bize bildirmeyi seçmediği sürece çalışacak.”

Programın diğer özellikleri arasında, cinsel şantaj nedeniyle kaldırılan bir hesapla etkileşime girmiş olabilecek kişilere gönderilen yeni bildirimlerin yanı sıra, gençlerin hesaplarında bu şantajı yapan olası hesaplara yönelik mesaj seçeneğinin gizlenmesi de yer alıyor.

Kaynak: euronews

YouTube video sayfasının tasarımı yine değişiyor: İşte yeni tasarım.

Dünyanın en büyük video paylaşım platformu YouTube, video sayfasında büyük bir tasarım değişikliğine hazırlanıyor gibi görünüyor. Henüz sınırlı sayıda kullanıcıyla test edilen tasarımda önerilen videolarla video başlık, açıklama ve yorumları yer değiştiriyor. Facebook ya da Twitter’ın web sürümlerinde bir görsel ya da videoyu tam ekran açtığınızda sağ tarafta paylaşımı yapan kişinin adı, paylaşımın açıklaması ve gelen yorumların ekranın sağında yer aldığını bilirsiniz. YouTube’un yeni tasarımda da tam olarak bu şekilde bir dizilim söz konusu. 

YouTube kanalının adı, video başlığı, açıklamaları ve videoya gelen yorumlar, daha önce video önerilerinin yer aldığı sağ tarafa diziliyor. Video önerileri ise şu ana kadar video başlığı ve açıklamalarının yer aldığı alt tarafa diziliyor. Yeni tasarımın kullanıcı deneyimi tarafında en büyük avantajı, sayfayı aşağı kaydırdıkça daha fazla video önerisi görüyor olmak. Mevcut tasarımda önerilen videolar sağdaki sütuna sıkışıyordu ve videonun altındaki alan büyük alanda boş kalıyordu. Yeni tasarımın en büyük dezavantajı ise video açıklamalarının sağ tarafta daha dar bir alana yerleşmesiyle atıl hale gelmesi.

Kaynak: webtekno

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın. 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

  • 50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.
  • Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.
  • Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.
  • Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.
  • Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.
  • E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.
Total
0
Shares