E-ticaret Şirketleri İçinHashtag Kullanım İpuçları

E-ticaret Şirketleri İçinHashtag Kullanım İpuçları

E-ticaret

5

dk okuma süresi

5 Temmuz 2021

Herkese merhaba,
Hashtag'in ne olduğu konusunda hepimizin birer fikri olduğunu düşünüyorum. Neredeyse tüm sosyal medya platformlarında hashtag bulunuyor. Bunun sebebi ise hashtag lerin sosyal medya platformları için oldukça önemli bir etken olmasından geçiyor. Peki hashtag neden bu kadar önemlidir, kullanırken hangi araçlardan yararlanabiliriz sizler için hazırladığımız blog yazımızda bu konulardan bahsedeceğiz. Hazırsanız gelin birlikte inceleyelim.


Hashtag Nedir?

Hashtag, (#) sembolü ile kullanılan, boşluksuz şekilde yazılıp içeriklerin daha fazla kişiye erişmesine sağlayan söz öbeklerine verilen addır. 

Örneğin : Siz e-ticaret entegrasyon firmasısınız kullanmanız gereken hashtag leri şöyle sıralayabiliriz :
#eticaret #pazaryeri #entegrasyon #entegrasyonlar #eticaretcozumleri #sopyo hastaglerini kullanabilirsiniz.

ya da bu senenin popüler olan hashtagleri şunlardır:

#love , #fyp , #kesfet , #instagood , #photooftheday , #tbt

Hashtagler, kullanıcıların ilgi duydukları bir konuyla veya belirli bir kişiyle alakalı olan paylaşımları kolayca bulabilmeleri için içeriklerin uygun şekilde etiketlenmesine yararlar. Facebook’ta da kullanımı olsa da en yaygın şekilde Instagram'da ve Twitter’da, paylaşılan içeriği sınıflandırma amacıyla kullanılır.

Günümüzde bildiğimiz hashtag ler yalnızca birkaç yıldır varlar. 90larda kullanılan sohbet sitelerinde ögeleri kategorize etmek için kullanılmış olsa da son birkaç yılda yükselişe geçmiştir. 2014 yılında Oxford sözlüğüne eklenmesi de bu kelimenin ne kadar geniş çaplı kullanıldığını kanıtlar nitelikte olmuştur.

Peki hashtagler kategori amacının dışında kullanılmaya ne zaman başlandı merak ediyor musunuz? Hashtag popülerliğini arttıran 2007’de atılan bir tweet’e borçludur:


E-Ticaret İçin Hashtag Kullanımı

Hashtaglerin neden önemli olduklarını anlattık. Peki '' E-ticaret Şirketleri İçinHashtag Kullanım İpuçları '' nelerdir ? Deneyimlerimizden edindiğimiz bilgileri sizler için derlediğimiz ipuçlarımıza hazırsanız başlayalım ;


Sade ve akılda kalıcı Hashtagler kullanın.

Kullanıcıların sizi anlamasını zorlaştırıcak kelimelerden kaçınmalısınız. Sizi ve hashtaglerinizi hatırlamaları için sade ve akılda kalıcı hashtagler kullanmaya özen göstermelisiniz. Çok uzun ya da karmaşık hashtagler , kullanıcıların sizin kullanmış olduğunuz hashtagleri hatırlamasını zorlaştıracaktır.


Markanıza özel Hashtagler oluşturun.

Markanıza özel hashtag ler oluşturmanız ; markanızla ilgili yapılan tüm aramalarda sizi öne çıkarıcaktır. Sizden alışveriş yapan müşterilerinizin sosyal medya platformlarında sizin markanıza özel olan hashtagleri kullanmasıda, sayfanıza trafik akışını sağlayacaktır.


Güncel Hashtag araştırması yapın.

Güncel olarak hashtag araştırması yapın.Belirlemiş olduğunuz haftanın bir günü popüler olan hashtagleri araştırın. Eğer doğru hashtag stratejisi yaparsanız firmanıza daha fazla etkileşim sağlarsınız. Çok kullanılan hashtagleri kullanmanın yanında ileride popülerleşebileceğini düşündüğünüz hashtaglere de fırsat verin.


Türkçe karakter kullanımı sorun yaratabilir.

Aramalarda bulunmaması ya da kullanıcıların arama yaparken kafalarının karışmasına neden olabilir. Türkçe karakter bulunan hashtaglerden kaçınmak iyi olacaktır.


Çok Hashtag kullanmayın.

Her sosyal medya platformu için farklı stratejiler söz konusu olsa da işin sırrı abartmamaktan geçiyor. Ne kadar fazla hashtag kullanırsam o kadar çok farkedilirim gibi düşünceniz varsa yanılıyorsunuz. Twitter için bir ya da iki hashtag kullanımı doğru bir strateji olucaktır. (140 karakter sınırı varken fazlası zor olucaktır). Peki Instagramda 20-30 tane hashtag kullanmak doğrumudur. Kesinlikle yanlış bir strateji izliyor olucaksınız. Instagram maximum 30 hashtag kullanabilme sınırı koymaktadır. Hedef kitleniz ile ilgili 8-10 tane Hashtag yeterli olucaktır. Sonuçta spam olarak algılanmak istemezsiniz. Eğer daha fazla hashtag atmak istiyorum derseniz yorum kısmına istediğiniz hashtagleri atabilirsiniz.

YAZAR

Sopyo

İçerik Üreticisi

İÇİNDEKİLER

Diğer Blog İçeriklerini Keşfet
Diğer Blog İçeriklerini Keşfet
Diğer Blog İçeriklerini Keşfet
Diğer Blog İçeriklerini Keşfet

Benzer yazılar