HAFTALIK E-TİCARET BÜLTENİ

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (29 Nisan-6 Mayıs)

PAZARYERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Trendyol, görme engelli kullanıcılar için sesli rehber özelliğini kullanıma sundu.

Görme engelli ya da görme sorunları olan kişilerin de hayata katılabilmeleri için çalışmalar devam ediyor. Son olarak e-ticaret alanının en büyük isimleri arasında yer alan Trendyol, erişilebilirlik teknolojileri geliştiren BlindLook ile bir iş birliğine imza attı. Bu iş birliğinin sonucunda Trendyol’un hem mobil uygulamasına hem de internet sitesine sesi rehber özelliği gelmiş oldu. 
Trendyol’dan gelen açıklamaya göre e-ticaret devi, bu projenin ardından Türkiye’de EyeBrand sertifikası almaya hak kazanan en çok kullanıcıya sahip site oldu. Sesli Simülasyon adı verilen özellik ile birlikte görme engelli kişiler de aktif olarak e-ticaret sitesini kullanabiliyor.

Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz, konuyla ilgili olarak “EyeBrand sertifikası ile BlindLook’un Görme Engelliler için Marka Ağı’na katılmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Müşterilerimize kusursuz bir e-ticaret deneyimi sunarak pozitif etki yaratmak bizim temel misyonumuz. Bu etkiyi daha eşit ve daha kapsayıcı bir dünya adına kullanarak ülkemizde 1 milyon, dünyada 285 milyon görme engelli bireyin özgürce hayata katılma hakkını destekliyoruz. Sesli rehber özelliği sayesinde artık görme engelliler, platformumuzda bulunan 200 milyonu aşkın ürünü inceleyebilecek, kendi kararlarını kendileri vererek kolay ve güvenilir alışveriş olanağından yararlanabilecekler. 30 milyonu aşkın müşterimizle Türkiye’nin en yüksek kullanıcı sayısına sahip EyeBrand sertifikalı e-ticaret platformu olmak bizim için gurur kaynağı. BlindLook iş birliğimizle, Sürdürülebilir Etki Planımız doğrultusunda hedeflediğimiz sosyal sorumlu dönüşümü hızlandırıyoruz” ifadelerini kullandı. 
BlindLook kurucu ortakları Sadriye Görece ve CihatErsin Aydın ise ülkemizde 1 milyon, dünyada 285 milyon görme engellinin hayatına dokunacak bir işe imza attıklarını belirterek, “Biz BlindLook olarak, iletişimin %80 görme odaklı olduğu bu dünyada, görme engelliler için %100 ses odaklı bir dünya yaratıyoruz ve bunu gelişen teknolojiyi de içine katarak büyütüyoruz. Trendyol gibi kullanıcı sayısı yüksek, görme engelli bireylerin ihtiyaçlarına cevap verecek, e-ticaretin önemli bir markasıyla birlikte çalışmaktan dolayı çok mutluyuz. Eşit, erişilebilir ve kapsayıcı dünya hayalimizi adım adım gerçekleştirme yolunda bizimle birlikte yürüdüğü için Trendyol’a çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
BlindLook, site ya da uygulama içinde sesli yönlendirmelerde bulunarak görme engellilerin sorun yaşamamasını sağlıyor. 

Kaynak: webtekno

Hepsiburada Premium Anne Çocuk Kulübü açıldı.

Hepsiburada Premium Anne Çocuk Kulübü, üye ebeveynlere bebek bezinden mobilyaya, sağlıklı atıştırmalıklardan tabletlere kadar 60’tan fazla markada %15’e varan tüm indirimlere ek indirim kuponları sunuyor.
Hepsiburada Premium Anne Çocuk Kulübü, Prima, Play Doh, Nerf, Koton Kids, Sincap Kitap gibi popüler markalardan sürekli ve ayrıcalıklı indirimler çocuk yaşına özel hazır alışveriş listeleri gibi bir dizi avantaj sağlıyor. Ayrıca Vialand Tema Park’ta %25 indirim gibi eğlence fırsatları da üyeleri bekliyor.

Hepsiburada Premium Anne Çocuk Kulübü’ne Hepsiburada Premium üyeleri ücretsiz olarak katılabiliyor. Üyelere Hepsiburada Premium’da sunulan ücretsiz kargo, %3 Hepsipara kazancının yanı sıra hediye BluTV Kids üyeliği de hediye ediliyor.
Hepsiburada Premium Anne Çocuk Kulübü ile tanışmak için detaylı bilgiyi buradan elde edilebilirsiniz.

Kaynak: medyascope.

Amazon’un satışları ilk çeyrekte arttı.

Şirketin Ocak-Mart dönemine ait bilançosuna göre, yılın ilk çeyreğinde elde ettiği gelir, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık %13 artarak 143,3 milyar dolara ulaştı.
Şirketin 2023’ün ilk çeyreğinde net satışları 127,4 milyar dolar olmuştu. Piyasa beklentileri, şirketin 142,5 milyar dolar gelir açıklaması yönündeydi.
Bulut bilişim hizmetleri sunan Amazon Web Services (AWS) biriminin satışları da yıllık bazda %17 artarak 25 milyar dolara yükseldi.
Şirketin reklam biriminin gelirleri de, yılın birinci çeyreğinde %24 artışla 11,8 milyar dolara çıktı.

Amazon’un net kârı da ilk çeyrekte yaklaşık %229 artışla 10,4 milyar dolar oldu. Şirket, geçen yılın aynı döneminde yaklaşık 3,2 milyar dolar kâr açıklamıştı.
E-ticaret devinin hisse başına net karı da bu yılın ilk çeyreğinde 98 sent olarak hesaplandı. Şirket, geçen yılın aynı döneminde hisse başına 31 sent kâr etmişti. Amazon öte yandan, bu yılın ikinci çeyreğinde 144 ila 149 milyar dolar arasında gelir beklediğini duyurdu.

Kaynak: Bloomberg HT

Pazarama’dan satıcıların finansal hizmetlere erişimini kolaylaştıran ürün: DijiKolay.

Türkiye İş Bankası iştiraki Pazarama, yeni tedarikçi paneli ile finansal çözümlere odaklanıyor. Platform, Türkiye İş Bankası’nın gömülü bankacılık alanındaki DijiKolay isimli ürününü satıcı paneli içerisine entegre etti. Böylece DijiKolay, platformdaki satıcıların kullanımına açıldı. DijiKolay Finansman ürünü ile işletmeler, Pazarama Satıcı panelinden ayrılmadan ihtiyaç duydukları anda kendilerine özel olarak sunulan kredi imkanlarından yararlanabiliyor. Satıcıların başvuruları ise gelişmiş bir karar motoru tarafından değerlendiriliyor. Paylaşılan bilgilere göre; başvurular saniyeler içerisinde sonuçlandırılırken, satıcılar zaman kaybetmeden finansmana ulaşabiliyor. 

DijiKolay içerisinde yer alan hesaplama aracı, Pazarama satıcılarının talep ettikleri krediye ilişkin faiz oranı, taksit tutarı, masraflar ve sigorta primi gibi diğer koşulları açık ve net bir şekilde görüntülemesini sağlıyor. Pazarama platformuna, Pazarama.com, Maximum Mobil ve Pazarama uygulaması üzerinden ulaşılabiliyor. Kullanıcılar, seçkin firmaların ürünlerine ilişkin ödemelerini güvenle ve kolayca tamamlayabiliyor.

Pazarama, ayrıca satıcıları için bir fırsat penceresi açarak satıcıların ürünlerini geniş kitlelere ulaştırmalarına destek oluyor. Online alışveriş, akaryakıt ödemesi, tatil rezervasyonu gibi farklı hizmetleri platformunda birleştiren Pazarama, ödeme anında kullanıcılara indirim, taksit ve puan gibi pek çok kolaylık sunmakta.

Pazarama Strateji, İnsan Kaynakları ve İş Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı M. Bülent Kutacun konuyla ilgili açıklamasında, platformdaki iş ortaklarının nakit ve taksitli finansman ihtiyacına hızlı dönüş yapmayı mümkün hale getiren bir çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade etti.

Kaynak: Webrazzi

E ticaret’te Anneler Günü hareketliliği başladı.

Hepsiburada, Anneler Günü’ne özel “randevulu teslimat” servisiyle bu özel günde annelerine hediyelerini bizzat veremeyen ve onlardan uzakta olmasına rağmen hediyesiyle annesini mutlu etmek isteyenlere yeni bir hizmet sunuyor. Anneler Günü hediyesini Hepsiburada’dan satın alanlar, 11 veya 12 Mayıs teslimat seçeneğini işaretleyerek annelerinin yüzlerini güldürecek.
Hepsiburada platformu üzerinden verdikleri hediye siparişlerinde annelerinin adresini girerek 11 ya da 12 Mayıs tarihleri için randevulu teslimat oluşturulmasına imkan veren servisle binlerce hediye İstanbul, Kocaeli, Ankara, İzmir illerinde anneler günü haftasonu tercih edilen günde annelere kapılarında teslim edecek.

Böylece kullanıcıların siparişleri, diledikleri adrese, siparişin verildiği gün farketmeksizin hafta sonuna denk gelen 11 Mayıs Cumartesi ya da 12 Mayıs Pazar günü teslim edilecek.

Ayrıca, anneler günü hediyesini son dakikaya bırakanlar için de 8-11 Mayıs tarihleri arasında “yarın kapında” hizmetiyle de modadan kozmetiğe, elektronik ve kişisel bakımdan ev dekorasyonuna kadar binlerce ürün ertesi gün annelere teslim edilebilecek.

Bu sene Anneler Günü hediye aramalarının diğer öne çıkanı ise “çeyrek altın” oldu. Annesine, yatırım amaçlı hediye almak isteyenler Hepsiburada platformu üzerinden en çok çeyrek altın araması yaptı. “Çeyrek altın” aramaları anneler günü alışverişi döneminde geçen senenin aynı dönemine göre %45 oranında artış gösterdi.

Kaynak: teknotalk

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Instagram’a 3 yeni özellik geldi.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Instagram, bir dizi yeni özelliğin kullanıma sunulduğunu açıkladı. Yeni özelliklere baktığımızda kullanıcılar arasındaki etkileşimin artacağını görüyoruz. 
Instagram’ın yeni özelliklerinden en dikkat çekici olanı, “Göster” isimli bir özellik. Bu yeni özellik, kullanıcıların paylaştığı hikâyelere bulanıklık filtresi ekleyecek. Hikâyeyi görmek isteyen kullanıcı, ancak hikâye sahibine mesaj göndermesi hâlinde içeriği görecek. 

Instagram’ın kullanıma sunduğu bir diğer özellik ise “Çerçeveler”. Bu yeni özellik, fotoğraflara polaroid filtre eklenmesini sağlayacak. Instagram’ın Çerçeveler özelliği, telefonun sallanması hâlinde kullanılabilecek.

Instagram’a eklenen bir diğer yenilik de bir müzik şablonu olarak karşımıza çıktı. Kullanıcılar, bu şablonları kullanarak “bir albümdeki en sevdikleri şarkı” veya “hayatınızın geri kalanında yalnızca bir şarkı dinleyebilseydiniz hangisi olurdu?” gibi şablonlar için şarkılar belirleyip, bunları kendi hesaplarında paylaşabilecekler.

Kaynak: webtekno

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın. 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

  • 50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.
  • Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.
  • Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.
  • Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.
  • Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.
  • E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.
Büşra Gazel

Recent Posts

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (6-13 Mayıs)

PAZARYERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR Trendyol satıcılarına anında kredi imkânı sunacak! Fibabanka ve Trendyol anında kredi…

6 gün ago

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (22-29 Nisan)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR 23 Nisan’ı ‘Sepette İyilik’ ile kutluyor. Trendyol, bir sivil toplum-özel sektör…

3 hafta ago

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (15-22 Nisan)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR Trendyol LLM, e-ihracatta dil bariyerini kaldırıyor, küresel pazarların kapısını açıyor. Türk…

4 hafta ago

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (8-15 Nisan)

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR WhatsApp'ta kişilere not ekleme devri başlıyor. Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, geçtiğimiz…

1 ay ago

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (1-8 Nisan)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR Amazon, kasiyersiz marketlerini kapatıyor. Neredeyse on yıl önce Amazon tarafından hayatımıza giren kasiyersiz…

1 ay ago

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (25 Mart-1 Nisan)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR Trendyol, Körfez Bölgesi'nde ilk pop-up mağazasını açtı. Trendyol ilk pop-up mağazasını Riyad'da…

2 ay ago