HAFTALIK E-TİCARET BÜLTENİ

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (13-20 Mayıs)

PAZARYERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Trendyol’un “Mega Mayıs” kampanyasında en çok güneş kremleri satıldı.

7-12 Mayıs tarihlerini kapsayan 6 günlük alışveriş festivalinde Trendyol’un sunduğu kazandıran uygulamalar da yoğun ilgi gördü. “Kazandıran Çark” ile toplamda 2,6 milyon kupon müşterilere dağıtıldı. Mega Mayıs kampanyasında en çok sipariş veren şehirler İstanbul, Ankara ve İzmir olurken, bu şehirleri Antalya izledi. Bursa ve Kocaeli de en çok sipariş verilen şehirler arasında yer aldı. Alışveriş severler en yoğun alışverişi 20.00-00.00 saatleri arasında gerçekleştirdi. Kampanya sayesinde işlerini büyüten Trendyol satıcıları, en fazla cep telefonu, dikey ve robot süpürge ile tencere satışı gerçekleştirdi.

Trendyol’un Mega Mayıs kampanyası, indirimli ve avantajlı ürün seçenekleri ile tüketicilere cazip fırsatlar sunmaya devam ediyor. Bu başarılı kampanya, güneş koruyucu krem gibi popüler ürünlerin yanı sıra çeşitli elektronik ve ev gereçleri ile de dikkat çekti.

Kaynak: Karamandan

Hepsiburada “tavsiyenin gücüyle” büyüyor.

Hepsiburada, Türkiye’nin en çok tavsiye edilen e-ticaret markası olmanın yanı sıra, müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutarak Net Promoter Score araştırmalarında liderliğini koruyor. Peki, bu başarının ardında nasıl bir strateji yatıyor? Marketing Türkiye Hepsiburada Pazarlama Grup Direktörü Görkem Dereli ile hem tavsiye alanındaki liderliklerini hem de liderliği perçinleyen LinkGelir programını konuştu.

Hepsiburada olarak, müşteri memnuniyetini her zaman en ön planda tutuyoruz ve bu yaklaşımımızın, iki yıl üst üste “Türkiye’nin en çok tavsiye edilen e-ticaret markası” olarak seçilmemizde büyük bir rol oynadığına inanıyoruz. Hepsiburada’nın liderliği ve güvenilirliği, müşteri memnuniyeti ve güvenilir hizmet anlayışıyla doğrudan ilişkili. Bu anlayışımız Hepsiburada’yı Türkiye’de e-ticaret alanında öne çıkaran ve tercih edilen bir marka haline getirirken, bu başarı aynı zamanda dijital alışveriş deneyimini sürekli iyileştirmeye yönelik çabalarımızın ve tüketicilerin beklentilerine cevap verme konusundaki kararlılığımızın bir göstergesi.

Net Promoter Score (NPS) araştırmalarında 72 puanla liderliğimizi koruma başarımızın temelinde ise en önemli faktör güvenilirlik olarak belirlendi. Bununla birlikte geniş ürün ve marka çeşitliliği, rekabetçi kampanyalar ve fiyatlar, hızlı kargo ve teslimat süreçleri gibi unsurlar da kullanıcıların tercih sebepleri arasında yer alıyor.

Kaynak: Marketing Türkiye

Hepsiburada Premium’a zam geldi: %33 zam.

Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarından Hepsiburada’nın ayrıcalıklı üyelik hizmeti Hepsiburada Premium’a zam geldi. Ücretsiz kargo, hediye HepsiPay ve BluTV gibi fırsatlar sunan Premium abonelik ücreti %33 oranında zamlandı. Yapılan açıklamaya göre halihazırda 29,90 TL olan aylık abonelik ücreti 39,90 TL’ye çıktı.

Hepsiburada Premium üyeleri her alışverişten %3 hepsipara kazanıyor. Ancak hediye hepsipara limiti alışveriş başına maksium 20 TL olarak uygulanıyor. Yeni zamlarla birlikte bir alışverişten kazanabileceğiniz maksimum tutar da 20 TL’den 25 TL’ye yükseltildi.

Hepsiburada Premium sahiplerine gönderilen bilgilendirme e-postasında şu ifadelere yer verildi:

“Hepsiburada Premium’da aylık üyelik ücretini 15 Mayıs 2024’ten itibaren 39,90 TL olarak güncelleyeceğiz.
Üstelik artık her alışverişinde daha fazla Hepsipara kazancaksın. Artık bir alışverişten kazanabileceğin maksimum tutar 20 TL’den 25 TL’ye çıkıyor.
Bedava kargo, hediye BluTV üyeliği, her alışverişinde Hepsipara kazancı ve çok daha fazla Premium ayrıcalığını her zamanki gibi kullanabileceksin.
Premium’un katlanan ayrıcalıklarını tercih ettiğin için teşekkürler.
Sevgiler, 
Hepsiburada”

Kaynak: Donanım Haber

DİJİTAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Google yeni etkinliğinde yapay zekâ takım arkadaşı modelini tanıttı.

Google I/O etkinliğinde teknoloji devi, kahve molasına hiç ihtiyaç duymayan bir “iş arkadaşını” tanıttı: Yapay Zekâ Takım Arkadaşı. Gemini for Workspace platformunun bir parçası olan bu prototip, geleneksel chatbot deneyimini çok kullanıcılı bir ortama entegre ederek, aslında sanal bir ekip arkadaşı haline getirmeyi amaçlıyor. Çalışma saatlari hiç denk gelmeyen arkadaşınızın sanal mı yoksa gerçek mi olduğundansa emin olmak oldukça zor olabilir. Aynı anda yalnızca bir kişiyle etkileşime giren geleneksel sohbet robotlarının aksine AI Takım Arkadaşı, grup sohbetlerine de katılabiliyor. Bunun yanında dijital iş arkadaşının bir kimliği ve kendi Google Workspace hesabı bulunuyor. Bu sayede  kendisine roller ve hedefler atanabiliyor. 

Google, etkinlikte bu özelliği bu yapay zekâ meslektaşlarının nasıl farklı kimliklere sahip olabileceğini örnekleyen “Chip” adlı bir yapay zekâ ekip arkadaşıyla sergiledi. Chip, kendi çalışma alanı hesabıyla grup iletişimlerine katılabilir, belgeleri yönetebilir ve e-postalara yanıt vererek kesintisiz ve etkileşimli bir deneyim sunabilir.

AI Teammate’in güçlü yönlerinden biri, daha önce paylaşılan verilere atıfta bulunarak grup sohbetlerindeki soruları yanıtlayıp paylaşılan bilgilerden bir bilgi tabanı oluşturma yeteneği. Bu yetenek, e-postaları ve belgeleri de kapsayacak şekilde genişletilerek AI Ekip Arkadaşının mevcut iş akışlarına uyum sağlamasına ve proje ilerlemesini kontrol etmesine olanak tanıyor. Tekrarlanan görevlerle ilgilenerek ekip üyelerine daha stratejik işler yapma olanağı tanıyacak bu yeni Yapay Zekâ Takım Arkadaşı buna ek olarak veriler içindeki normalde fark edilmeyebilecek eğilimleri ve bağlantıları belirleyerek bir bilgi merkezi görevi görebilir. 

Kaynak: Pazarlamasyon

Rekabet Kurumu’ndan Google’a para cezası.

Rekabet Kurumu, bugün paylaştığı bir gönderi ile Google‘a yükümlülükleri yerine getirmediği için günlük para cezası verdiğini açıkladı. Gönderide yer alan bilgilere göre; Rekabet Kurulu’nun 08 Nisan 2021 tarihli ve 21-20/248-105 sayılı kararında, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği tespit edilmiş ve GOOGLE hakkında 296.084.899,49 milyon TL idari para cezasına hükmedilmişti. Rekabet kurulu, ayrıca şirkete, ihlalin giderilmesi ve pazardaki etkin rekabetin tesis edilmesini temin etmek için birtakım yükümlülükler getirdiğini belirtiyor:

Bu kapsamda GOOGLE’ın, rakip yerel arama hizmetlerine ve rakip konaklama fiyatı karşılaştırma hizmetlerine genel arama sonuç sayfasında GOOGLE’ın kendi ilgili hizmetlerinden dezavantajlı olmayacakları koşulları sağlaması gerekmektedir. Bu doğrultuda GOOGLE, “yerel arama hizmetleri” pazarında Kurul tarafından işaret edilen endişeleri bertaaraf etmek için yerel arama hizmetlerine ilişkin yeni tasarımları içeren tedbir önerilerini sunmuştur.

Paylaşılan bilgilere göre; kurulun 21.Mart 2024 tarihli toplantısında, GOOGLE  tarafından sunulan bu tedbir önerilerinin uygulanmaya alınması ve 3 aylık süre zarfınca izlenmesine karar verildi. Paylaşılan belgede; GOOGLE tarafından söz konusu tedbirlerin, 15 Nisan 2024 tarihi itibarıyla tamamen piyasaya sürüldüğü ifade edildiği belirtilmekte. Ancak Rekabet Kurumu tarafından paylaşılan bilgilere göre; şirketin kurul tarafından getirilen yükümlülükleri yerine getirmediği tespit edildi: 

GOOGLE’ın “yerel arama hizmetleri” bakımından uygulanmaya alınmasına karar verilen yeni tasarımları otel sorguları bakımından uygulamadığı, dolayısıyla GOOGLE’ın “yerel arama hizmetlerine” ilişkin Kurul tarafından getirilen yükümlülükleri yerine getirmediği tespit edilmiştir.

Bu nedenle 4054 sayılı Kanun’un 17. maddesi kapsamında Google’a 15.04.2024 tarihi itibarıyla başlamak ve bu yükümlülüklerin yerine getirilmesine kadar yürütülmek üzere 2023 yılı gayri safi gelirlerinin her gün için on binde beşi oranında idari para cezası uygulanmasına karar verildi. 

Kaynak: Webrazzi

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın. 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

  • 50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.
  • Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.
  • Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.
  • Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.
  • Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.
  • E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.
Hazal Alan

Recent Posts

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (20-27 Mayıs)

PAZARYERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR LC Waikiki yeni online satış platformunu kurdu. Moda perakendecisi LC Waikiki,…

7 gün ago

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (6-13 Mayıs)

PAZARYERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR Trendyol satıcılarına anında kredi imkânı sunacak! Fibabanka ve Trendyol anında kredi…

3 hafta ago

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (29 Nisan-6 Mayıs)

PAZARYERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR Trendyol, görme engelli kullanıcılar için sesli rehber özelliğini kullanıma sundu. Görme…

4 hafta ago

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (22-29 Nisan)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR 23 Nisan’ı ‘Sepette İyilik’ ile kutluyor. Trendyol, bir sivil toplum-özel sektör…

1 ay ago

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (15-22 Nisan)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR Trendyol LLM, e-ihracatta dil bariyerini kaldırıyor, küresel pazarların kapısını açıyor. Türk…

1 ay ago

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (8-15 Nisan)

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR WhatsApp'ta kişilere not ekleme devri başlıyor. Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, geçtiğimiz…

2 ay ago