HAFTALIK E-TİCARET BÜLTENİ

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (15-22 Mayıs)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Pazarama’nın çatı şirketi Topkapı Danışmanlık, Hamurlabs’in %20’sini satın alıyor.

Türkiye İş Bankası’nın e-ticaret platformu olarak karşımıza çıkan Pazarama‘yı ilk olarak 2021 yılının Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Pazarama’nın çatı şirketi olan Topkapı Danışmanlık Elektronik Hizmetler Pazarlama ve Ticaret Anonim Şirketi, Rekabet Kurumu’na yaptığı bir açıklama ile önemli bir yatırım gerçekleştirdiğini duyurdu. Topkapı Danışmanlık Elektronik Hizmetler Pazarlama tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, Hamurlabs Elektronik Hizmetler Yazılım ve Ticaret Anonim Şirketi’nin sermayesinin %20’sini sermaye artırımı yolu ile satın aldı. Bulut tabanlı bir e-ticaret yazılımı sunan Hamurlabs, mevcut stoklarını tüm satış kanallarına açmak, satışlarını ve operasyonel verimliliğini artırmak ve pazardaki değişimlere adapte olmak isteyen perakendeci ve toptancı işletmeler için geliştirildi.

Hamurlabs’in Lego, Unilever, Koton, Özdilek Holding, Fenerium, Espressolab ve Kidega gibi pek çok önemli müşterisi bulunuyor. Hamurlabs tarafından sunulan çözümler arasında sipariş yönetimi, ürün katalog yönetim, envanter yönetim, satın alma ve tedarik yönetimi, teslimat ve nakliye yönetimi, depo, üretim ve raporlama yer alıyor.

Kaynak: Webrazzi

Trendyol Avrupa’nın en popüler moda platformu oldu.

Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, Avrupa’daki en popüler moda platformları sıralamasında birinci oldu. Berlin merkezli Online Perakendeciler Birliği (BVOH) tarafından yapılan “Avrupa’daki en popüler moda platformları” araştırmasında Trendyol ilk sırada yer aldı. trendyol.com/de ve trendyol.com/en aracılığı ile Türk üreticilerini Avrupa’nın 27 ülkesindeki müşterilerle buluşturan Trendyol’un dışında listede Almanya ve Fransa’dan beşer, İngiltere’den iki, Polonya, İspanya ve Macaristan’dan ise birer online pazaryeri yer aldı. En popüler online pazaryerlerinin sıralaması, Similarweb, Tranco ve Umbrello (Cisco) verilerine ek olarak BVOH’a özel olarak geliştirilen bir algoritma üzerinden yapılan hesaplamalarla oluşturuldu.

Trendyol geçtiğimiz günlerde de Almanya’da influencerlar tarafından en çok konuşulan moda markası olmuştu. Storyclash Influencer Pazarlama Platformu’nun influencerların Instagram’daki bahsedilme sayılarını baz alarak hazırladığı listede 1. sıraya yerleşerek önemli platformları geride bırakan Trendyol, aynı zamanda listeye giren tek Türk markası olmuştu.

Kaynak: Sabah

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Elon Musk duyurdu: Twitter’ın yeni CEO’su resmen Linda Yaccarino.

Geçen yıl sosyal medya platformunu 44 milyar dolara satın alan Elon Musk, şirketi yönetecek başka birini bulması ve dikkatini elektrikli otomobil üreticisi Tesla ve roket firması SpaceX’i de içeren diğer işlerine yeniden odaklaması için baskı altındaydı. Musk, Twitter’da icra kurulu başkanı ve baş teknoloji sorumlusu olarak yer almaya devam edeceğini söyledi.

Musk bugün paylaştığı tweet’inde NBCUniversal’ın eski reklam şefi Linda Yaccarino’yu Twitter’ın yeni genel müdürü olarak atadığını duyurdu. Musk bir gün önce Twitter için yeni bir patron bulduğunu duyurmuş ancak kimliğini açıklamamıştı. Yaccarino, NBCUniversal’da yaklaşık 2 bin kişinin yöneticiliğini üstlendi ve yayın hizmetinin lansmanında görev aldı. Turner Entertainment’ta geçirdiği 15 yılın ardından 2011 yılında şirkete katılan Yaccarino, kanalın reklam satış operasyonunu dijital geleceğe taşımasıyla tanınıyor.

Kaynak: Gazete Oksijen

YouTube, reklam engelleyicileri engellemeyi test ediyor.

Reklamlar, hala daha içerik oluşturucuları için dijital dünyada çok önemli bir paya sahipken o reklamlara maruz kalmak istemeyen kullanıcılar için reklam engelleyiciler de var. YouTube şu sıralar herhangi bir reklam engelleyiciyi etkinleştiren kullanıcıları engellemeyi test ediyor.

Bir Reddit kullanıcısı, ilk olarak bu haftanın başlarında, YouTube.com’u kullanmaya çalışırken, YouTube’da reklam engelleyicilere izin verilmediğini söyleyen bir pop-up’ın göründüğünü fark etti. Kullanıcı daha sonra YouTube reklamlarına izin vermediği veya kullanıcıların YouTube’daki içeriği reklamsız izlemesine olanak tanıyan abonelik hizmeti olan YouTube Premium’a kaydolmadığı sürece videoların akışı engellendi. YouTube’un yıllardır reklam engelleyicileri ele almadığı göz önüne alındığında, görülmesi şaşırtıcı bir mesaj. YouTube şimdilik yalnızca engelleyici reklam engelleyicileri test ediyor.

YouTube’un neden böyle bir kural çıkardığını anlamak gerçekten kolay. Reklam engelleyiciler, içeriğin sürekli artan depolama ve bant genişliği maliyetlerini karşılayan videolardan elde edilen geliri ortadan kaldırıyor. Ancak aynı zamanda, böyle bir kural söz konusu olduğunda kullanıcıların hayal kırıklığı da oldukça açık.

Kaynak: 9TO5Google

Instagram, kullanıcıların yorumlarda GIF paylaşmasına izin verecek.

Popüler sosyal medya platformu Instagram, kullanıcıların daha fazla eğlenebilmesi için yorumlara GIF eklemeyi getiriyor. Konuyla alakalı ilk duyuru Instagram başkanı Adam Mosseri tarafından yapıldı.

Mosseri, yeni özelliği “nihai bir özellik” olarak nitelendirerek, kullanıcıların bu yeteneğe yönelik yüksek talebini kabul etti. Yorumlara GIF’lerin eklenmesiyle, Instagram kullanıcıları artık kelimelerin ve emojilerin ötesine geçerek kendilerini iyi bilinen bir GIF veri tabanı olan Giphy’den animasyonlu görsellerle ifade edebiliyorlar. Bu güncelleme, geçen yıl Giphy’yi satma emrinin hemen ardından geldi. Buna rağmen Instagram, uygulama içindeki kullanıcı etkileşimlerini geliştirmek için popüler GIF platformundan yararlanmaya karar verdi. Instagram kullanıcıları, yorumlarına animasyonlu bir hava katmak için yeni keşfedilen yeteneğin keyfini artık çıkarabiliyor. Kullanıcılara gelecekte daha da heyecan verici özellikler de getirileceği tahmin ediliyor. Özelliğin ülkemizde ne zaman aktif edileceği henüz bilinmiyor.

Kaynak: egirişim

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın. 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Hazal Alan

Recent Posts

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (6-13 Mayıs)

PAZARYERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR Trendyol satıcılarına anında kredi imkânı sunacak! Fibabanka ve Trendyol anında kredi…

4 gün ago

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (29 Nisan-6 Mayıs)

PAZARYERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR Trendyol, görme engelli kullanıcılar için sesli rehber özelliğini kullanıma sundu. Görme…

2 hafta ago

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (22-29 Nisan)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR 23 Nisan’ı ‘Sepette İyilik’ ile kutluyor. Trendyol, bir sivil toplum-özel sektör…

3 hafta ago

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (15-22 Nisan)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR Trendyol LLM, e-ihracatta dil bariyerini kaldırıyor, küresel pazarların kapısını açıyor. Türk…

4 hafta ago

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (8-15 Nisan)

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR WhatsApp'ta kişilere not ekleme devri başlıyor. Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, geçtiğimiz…

1 ay ago

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (1-8 Nisan)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR Amazon, kasiyersiz marketlerini kapatıyor. Neredeyse on yıl önce Amazon tarafından hayatımıza giren kasiyersiz…

1 ay ago