fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (2-9 Ocak)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

CEO, Amazon’un 18.000’den fazla kişiyi işten çıkaracağını söyledi.

Amazon yaptığı açıklamada, “belirsiz ekonomi” ve çevrimiçi perakende devinin pandemi sırasında “hızlı bir şekilde işe aldığı” gerçeğini gerekçe göstererek işgücünden 18.000’den fazla kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.

CEO Andy Jassy çalışanlara yaptığı açıklamada, “Malesef 18.000’den fazla çalışanımızı işten çıkarmayı planlıyoruz. Grup tarafından işletilen mağazaların ve insan kaynaklarının etkilenecek ana departmanlar olacağını söyledi. Etkilenenleri desteklemek için çalışıyoruz ve tazminat ödemesi, geçici sağlık sigortası yardımları ve harici işe yerleştirme desteği içeren paketler sunuyoruz.” dedi. İşten çıkarmaların bir kısmının Avrupa’da olacağını söyleyen Jassy, etkilenen çalışanlara 18 Ocak’tan itibaren bilgi verileceğini de sözlerine ekledi.

ABD medyası Kasım ayında şirketin 10.000 kişiyi işten çıkarmayı planladığını bildirmişti. Amazon, işten çıkarmaların planlandığını söylemiş ancak şu ana kadar bir rakam vermemişti. İşten çıkarma planı, Meta gibi devler de dahil olmak üzere, ABD teknoloji sektörünü etkileyen son işgücü azaltmaları arasındaki en büyüğü.

Kaynak: Tech Xplore

Alibaba yatırım turunda: Tükiye’ye 1 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Çinli e-ticaret devi Alibaba Grup Holding Başkanı Michael Evans ile Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin, Ciner Medya Grubu’na nezaket ziyaretinde bulundu. Evans, Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ ile Grup yöneticilerinin katıldığı sohbette Alibaba Group Dünya Başkanı Michael Evans, Türkiye’de yapmayı planladıkları yeni yatırımları anlattı.

İstanbul Havalimanı’nda lojistik üssü, Ankara Temelli’de ise 200 bin metrekare alanda Türkiye’nin en büyük data center’ını kurmayı planladıklarını vurgulayan Evans, “Türkiye’ye yatırım fırsatlarını değerlendirmek için geldik. Lojistik ve buluta yatırım yapacağız. İstanbul Havalimanı’nda ciddi yatırım planımız var. Buradan Avrupa Ortadoğu ve Uzakdoğu’ya e-ihracat planlarını değerlendirebiliriz. 1 milyar doların üzerinde yatırım planlıyoruz. Avrupa ve Ortadoğu’ya yatırım yapmayı düşündük, ama çok güçlü bir üretim üstü olması gerekiyordu. Araştırma yaparken, buranın büyük üretim kapasitesi olduğunu gördüm. Türkiye’ye inandım, burada büyük bir yatırım yapmak istedim. E-ticarette arkanızda büyük bir üretim gücünün olması gerekiyor. Dünyada da tek avantajlı ülke Türkiye. Avrupa ve Ortadoğu’da bizi avantajlı hale getirecek olan bu tedarik zinciri ve üretim gücü olacak. Trendyol’u seçmemizin nedeni de hem teknolojisi gelişmişti hem de potansiyeli büyüktü. Burayı Avrupa ve Ortadoğu’nun da üssü olarak konumlandırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bloomberght

E-TİCARET İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

E-ticaretteki kripto ödeme hacmi 2022’de %60’ın üzerine çıktı!

Kripto para ödeme işlemcisi CoinGate’in, 4 Ocak’ta yayınladığı araştırma raporuna göre, “kripto kışı”na rağmen 2022’de çevrimiçi işlemler için kripto para kullanımı artarken e-ticaretteki kripto ödeme hacmi %60’ın üzerine çıktı! Araştırma bulgularına göre, Bitcoin ( BTC ) 2022 yılındaki tüm işlemlerin yarısından fazlasından veya %48’inden sorumluydu. Araştırma, 2022’de CoinGate kullanan tüccarların, yıllık ortalamanın yaklaşık 2,7 katı olan ve 2021’e göre %63’lük bir artışı temsil eden 927.294 kripto ödemesi aldığını gösteriyor. Bu rakam, CoinGate’in her 34 saniyede bir ücretli kripto para birimi siparişi işlemesine eşdeğer.

Kaynak: Teknolojioku

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Elon Musk işten çıkarmalar devam ediyor.

Musk’ın şirketi 44 milyar dolara satın almasının hemen ardından üst düzey yöneticilerine kadar işten çıkarmaya başlaması epey gündem olmuştu. 7500 çalışanının yaklaşık 5000’i ile yollarını ayıran Twitter’da, işten çıkarmalar hala devam ediyor.

Elon Musk, içerik denetimi, nefret söylemleri, yanlış bilgilendirme ve devlet medyası konularıyla ilgilenen ekiplerden bazı çalışanlarını işten çıkarma kararı aldı. İşten çıkarılanların, şirketin Singapur ve İrlanda’nın başkenti Dublin’deki ofislerinde yer aldıkları belirtilirken, sayıları ise “en az bir düzine” olarak ifade ediliyor. İşten çıkarılanların arasında şirketin Asya-Pasifik bölgesi “site bütünlüğü başkanı” Nur Azhar Bin Ayob ve gelir politikasından sorumlu yöneticisi Analuisa Dominguez de bulunuyor.

Kaynak: Bloomberght

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares