fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (24-31 Ekim)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Trendyol Suudi Arabistan’la e-ticaretin başlangıcını yaptı.

Trendyol ile Suudi Arabistan merkezli perakende şirketi Fawaz Alhokair Group arasında iş birliği anlaşması yapıldı. İş birliğine ilişkin imzalar, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin liderlik ettiği ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu’nun da aralarında bulduğu Türkiye delegasyonu ile Suudi Arabistan Maliye Bakanı Mohammed Bin Abdullah Al-Jadaan ve Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Khalid Bin Abdulaziz Al Falih’in katıldığı resmi törende atıldı. Anlaşma kapsamında Trendyol, Türkiye’de üretilen ürünleri Suudi Arabistan pazarındaki müşterilerle buluşturacak. Ayrıca fiziksel mağaza da dahil olmak üzere Suudi Arabistan’da büyümeye yönelik diğer fırsatlar için Fawaz Alhokair Group ile iş birliği kuracak.

Bakan Nebati, anlaşmaya ilişkin olarak, “E-ticaret alanında Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki işbirliklerine güzel bir örnek olan bu başlangıcın devamının da geleceğine inanıyoruz. Suudi Arabistan ile ülkemiz arasındaki yatırımların önümüzdeki dönemde katlanarak artacaktır.”  derken, Trendyol Grubu Başkanı Çetin de, “Bugün Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ikili e-ticaret hacmini artırmada stratejik öneme sahip bir ortaklığın ilk adımını atıyoruz. Suudi Arabistan’a, ilk etapta, Fawaz Alhokair Group işbirliğinde, Türkiye çapında 600 fabrikada üretilen yerli ürünlerimizin e-ihracatını yapacağız.” bilgisini verdi. Fawaz Alhokair Group’un Grup Genel Müdürü ve CEO’su Mohamad Mourad ise, “Fawaz Alhokair Group, Trendyol’un Suudi Arabistan’daki fiziksel ve dijital ayak izini büyütmede çok önemli roller oynayacak.” diye konuştu.

Trendyol, Letonya çıkışlı küresel pazaryeri olan Joom ile iş birliği yaptı.

Küresel mobil pazaryeri Joom, Türkiye’nin en büyük perakende platformlarından biri olan Trendyol Grubu’nun Joom platformuna katıldığını açıkladı. Müşterilerine en iyi alışveriş deneyimini sunma gayesiyle bir araya gelen iki şirket, böylelikle kaliteli Türk ürünlerini dünya çapında tanıtabilmek için güçlerini birleştirecek.

EMEA Bölgesi İş Geliştirme Başkanı Alexander Zaitsev, etkinlik ile ilgili şu sözleri aktardı: “Trendyol’un platforma katılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Joom kullanıcıları, kalitesi ve cazip fiyatları nedeniyle Türk satıcıların ürünlerini çok takdir ediyor ve bu satıcıların ürünlerine giderek artan bir ilgi gösteriyor. Türkiye e-ticaret pazarındaki en önemli aktörlerden birini kullanıcılarımıza mümkün olan en geniş kaliteli ürün yelpazesini sunmak için Joom’da görmek son derece heyecan verici. Markanın pazarda büyük başarılara imza atacağından eminiz”. dedi.

Joom Logistics ile 150’den fazla ülkeye erişim ve eksiksiz bir lojistik çözüm sunan pazaryeri, Trendyol’un sınır ötesi satışlarını artırmasına ve Türk ürünlerini tamamen yeni bir kitleye tanıtmasına yardımcı olacak.

SOSYAL MEDYA PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma süreci tamamlandı.

Tesla ve SpaceX’in Üst Yöneticisi Elon Musk’ın sosyal medya şirketi Twitter’ı 44 milyar dolara satın alma sürecinin tamamlandığı bildirildi. Twitter’ın yeni sahibi Musk, satın alma sürecinde kendisini yanıltmakla suçladığı üst düzey yöneticileri kovdu.

Elon Musk’ın Twitter’a lavabo ile giriş yapması da sosyal medyada epey gündem oldu. 🙂

Twitter ile Elon Musk arasında yaşanan gelişmeler şu şekildeydi:

  • Daha önce Twitter’da yüzde 9,2’lik hisse satın alan Elon Musk, 14 Nisan’da SEC’e yaptığı bildirimde, Twitter’ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu. Twitter’dan 25 Nisan’da yapılan açıklamada da şirketin Musk’a satılmasına yönelik anlaşmanın sağlandığı bildirilmişti.
  • Musk, 13 Mayıs’ta sosyal medya şirketi Twitter’ı yaklaşık 44 milyar dolara satın alma anlaşmasının geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu. Elon Musk, anlaşmanın askıya alınma nedenine ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “spam ve sahte hesapların, toplam kullanıcıların yüzde 5’inden azını oluşturmasına yönelik hesaplamaların detaylarının beklendiğini” bildirmişti.
  • Elon Musk, 8 Temmuz’da ise birden çok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek Twitter’ı satın alma anlaşmasını feshettiğini bildirmişti. Musk’ın avukatları, SEC’e yapılan bildirimde, Twitter’ın, şirketin iş performansı için önemli olan platformdaki sahte veya spam hesaplarla ilgili birden fazla bilgi talebine yanıt vermediğini veya yanıtlamayı reddettiğini belirtmişlerdi.
  • Twitter ise anlaşmayı feshettiği için Musk’a dava açmıştı. Ancak Musk, ekim ayı başında, davalı olduğu sosyal medya şirketi Twitter’a 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasının tamamlanması için mektup göndererek, ilk fiyattan yeniden teklif vermişti.
  • Twitter’ın Musk’a karşı açtığı davayı gören yargıç, satın alma anlaşmasının 28 Ekim’e kadar tamamlanması için davanın durdurulmasına karar vermişti.

TikTok, ‘TikTok Academy’ adındaki pazarlama eğitimi platformunu başlattı.

TikTok, pazarlama faaliyetleri için TikTok’tan pazarlama için en iyi şekilde nasıl yararlanılacağına dair ücretsiz video kurslarının yanı sıra araştırma verileri ve uygulama hakkında da kapsamlı bilgiler sağladığı “TikTok Academy” adlı yeni bir eğitim programı başlattı.

TikTok tarafından gelen açıklama şu şekilde:

“TikTok Akademi aracılığıyla, yalnızca TikTok’un “nasıl kullanılacağı” bilgilerini değil, aynı zamanda platformda medya ve yaratıcılığı da mümkün kılacak temel bilgileri paylaşarak TikTok konusunda bilgili kullanıcılar olmalarına yardımcı olmak için etkili öğrenme fırsatları sağlamayı amaçlıyoruz. TikTok topluluğunun en sevdikleri markalarla etkileşim kurmayı sevdiğini biliyoruz, bu nedenle bu benzersiz ve ilgi çekici deneyimi sürdürmek için araçları ve uzmanlığı sunmak istiyoruz.”

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.
 Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.
 Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.
 Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.
 E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares