fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (17-24 Ekim)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Amazon, Avrupa’daki elektrikli teslimat araçlarını üçe katlayarak 10.000’e çıkaracak.

Amazon, Avrupa’daki dağıtım araçları filosundan kaynaklanan emisyonları azaltmak için önümüzdeki beş yıl içinde 1 milyar euro’dan fazla harcama yapacağını açıkladı. Hatta çok farklı bir teslimat modeli olarak geçtiğimiz Temmuz ayında Londra’nın bazı bölgelerinde elektrikli kargo bisikletleriyle teslimat yöntemini test etmeye başladığını da açıklamıştı. Avrupa’da bugün 3000 olan elektrikli dağıtım araçlarının sayısını 10.000’e çıkarmayı ve dağıtım filosuna 1.500 elektrikli uzun yol kamyonu da eklemeyi planlıyor. Buna ek olarak, özellikle metropol ve kalabalık şehirlerde daha fazla elektrikli kargo bisikleti ekleyecek ve elektrikli arabalara geçişi desteklemek adına hızlı şarj altyapısını teşvik edecek.

Şirket, Paris iklim anlaşmaları tarafından belirlenen hedeften 2040’a kadar net sıfır karbon statüsüne ulaşmayı hedeflediğini söylemişti. Bütün bunlar Amazon’un 2040 yılına kadar net sıfır karbon hedefine ulaşması planlanın bir parçası olarak nitelendiriliyor. 

Amazon CEO’su Andy Jassy, ​​”Ulaşım ağımız, karbondan arındırmak için işimizin en zorlu alanlarından biri ve net sıfır karbon elde etmek için önemli ve sürekli bir yatırım gerekecek.” Binlerce elektrikli kamyonet, uzun yol kamyonu ve bisiklet kullanmak, geleneksel fosil yakıtlardan daha fazla uzaklaşmamıza yardımcı olacak, Avrupa ve dünyadaki ulaşım ve otomotiv endüstrilerini ölçeklendirmeye ve yeniliklere devam etmeye teşvik edecek. Çünkü iklim hedeflerimize ulaşmak için birlikte çalışmamız gerekecek.” dedi.

E-TİCARET İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Migros ve BlindLook iş birliği ile görme engelliler rahatça alışveriş yapabilecek.

Türkiye’nin ilk görme engelsiz online marketi Migros Sanal Market & Migros Hemen ve BlindLook iş birliği ile Türkiye’deki bir milyon görme engelli zorlanmadan tek başına market siparişlerini verebiliyor.

Görme engelli kullanıcıların hak ettikleri kaliteli hizmete, teknolojik özgürlüğe ve fırsat eşitliğine ulaşmaları için Türkiye’nin ilk görme engelsiz online market alışverişi Blindlook işbirliği ile Migros Sanal Market ve Migros Hemen’de başladı! 

Migros uygulaması Türkiye’nin ilk görme engelsiz online marketi olmanın ve görme engelli kullanıcıların bu en temel ihtiyaçlarını karşılamanın verdiği mutluluğu paylaşılıyor. #ÖzgürceAlışverişeEngelYok etiketiyle başlattıkları bu farkındalık sürecine dair hazırlanan videoyu izlemek için tıklayın.

E-ticaret hacmi geçen senenin aynı dönemine göre %243 arttı.

E-Ticaret Altyapı Sağlayıcıları Derneği’nden (EDER) yapılan açıklamaya göre, e-ticarette eylül ayı ile birlikte geride kalan üçüncü çeyrek, işlem adetlerinin arttığı, cironun da kendini katladığı bir dönem oldu. EDER Sözcüsü ve Projesoft Üst Yöneticisi (CEO) Yüksel Eminoğlu, e-ticarette bu yılın üçüncü çeyreğinde 2021’in aynı dönemine göre işlem adetlerinin %41 arttığını belirterek “Tutar olarak da geçen sene eylül ile bu sene arasında %243 artış var” ifadesini kullandı.

Eminoğlu, üçüncü çeyrek verileri sektörel olarak incelendiğinde kırtasiye ve ofis harcamalarında işlem adedinin ikinci çeyreğe göre yüzde 35,1 arttığını belirterek, şunları kaydetti: “Verilere bakarak okul sezonunun etkisinin yanında daha da önemlisi artık ofise dönüşlerin de başladığını görebiliyoruz. Firmalar tamamen uzaktan değil, haftanın belli günleri uzaktan çalışarak hem ofislerden hem de evlerden faaliyetlerini sürdürüyorlar. Bunun yanında özellikle yardımcı eğitim setleri ve robotik programlamaya yönelik ürün satışlarında gözlenen artış da öğrencilerin eğitim ve tercihlerinin teknoloji odaklı bir eğilim gösterdiğini bize gösteriyor.”

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Instagram’da profillere müzik ekleme özelliği geliyor.

En popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, çoğu kullanıcının hoşuna gidecek ve aynı zamanda etkileşimi de artıracak bir özelliği test etmeye başladı. Instagram, geçtiğimiz yıllarda hikayelere ve gönderilere müzik ekleme özelliğini getirmişti. Şimdi bunu genişleterek sevilen müzik özelliğini ek olarak yeni bir alana daha taşıyacak. Bu özellik, akıllara MSN’de dinlediğimiz müziği gösterdiğimiz zamanları da getirdi biraz 🙂

Sosyal medya platformları hakkında sık sık paylaşım yapan ve test edilen özellikleri paylaşan Alessandro Paluzzi bu yeni özelliği Twitter hesabından paylaştı.

Kullanıcıların Instagram profillerine müzik eklemeyi sağlayacak fonksiyon, şimdilik test aşamasında; canlı moda ne zaman alınacağı ise şimdilik belirsiz.

TikTok, reklam performansını artırmak için otomatik “Akıllı Performans Kampanyaları” başlattı.

TikTok, esasen tam reklam hedefleme ve optimizasyon için TikTok’un otomasyonuna güvenmenizi gerektiren Akıllı Performans Kampanyalarını başlattı. Otomatik bir reklam süreci ile reklam verenlerin uygulamadaki sonuçlarını en üst düzeye çıkarmalarını kolaylaştırmak istiyor.

TikTok tarafından açıklandığı gibi:

“Akıllı Performans Kampanyası, en iyi performans ve pazarlama hedeflerini optimize etmek üzere makine öğreniminden yararlanan ilk uçtan uca otomasyon çözümümüzdür. Doğru kitleye ulaşmak ve sonuçları en üst düzeye çıkarmak amacı taşıyan Akıllı Performans Kampanyası, sonuçları yönlendirmek için manuel adımların sayısını azaltırken, geniş ölçekte performans kampanyaları yürütmek üzere tasarlanmıştır.”

TikTok, Akıllı Performans Kampanyasının ay sonunda Android Uygulama Promosyonu kampanyaları için küresel olarak kullanılabileceğini ve bu yılın ilerleyen günlerde daha fazlasının geleceğini söylüyor.

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.
 Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.
 Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.
 Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.
 E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares