fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (22-29 Nisan)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

23 Nisan’ı ‘Sepette İyilik’ ile kutluyor.

Trendyol, bir sivil toplum-özel sektör işbirliği olan ‘Sepette İyilik’ ile herkesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuk hakları odaklı STK’lara destek vermeye davet ettiğini duyurdu. Trendyol’un platformda STK’lara özel bir alan açıp görünürlük sağlamak ve böylelikle kaynaklarını artırmalarına destek olmak üzere hayata geçirdiği Sepette İyilik programında; çocuk sağlığı, hakları, eğitimi ve güvenliğine yönelik çalışmalar yapan pek çok kuruluş yer alıyor.

Sepette İyilik platformunda, STK’ların satışa sunduğu binlerce ürün yer alıyor. 2020 yılından bu yana 88 STK, platform üzerinde 470 bin adet ürün ve 1.5 milyon adet dijital destek kartı satışı gerçekleştirdi. Böylelikle, Şubat 2024 itibarıyla Sepette İyilik hareketine katılan STK’ların elde ettikleri toplam gelir 200 milyon TL oldu. Sürdürülebilirlik ve kapsayıcılık anlayışıyla hayata geçirilen Sepette İyilik ile hem STK’lara platformda yer verilerek sürekli bir gelir kaynağı elde etmeleri sağlanıyor hem de e-ticaret alanında etkilerini artıracak eğitim, teknoloji ve operasyon desteği sunuluyor.

Kaynak: Hürriyet

Hepsiburada, drone ile teslimatı test ediyor.

E-ticaret platformu Hepsiburada, ana sponsorlarından biri olduğu ve 27-28 Nisan tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen SDN Summit etkinliğinde, çalışmalarını tamamladığı Drone ile Teslimat’ı ilk kez tanıttı. Test uçuşu yapılan tanıtım alanını ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin’den projeyle ilgili bilgi aldı. Kacır, projeyle ilgili duyduğu memnuniyeti belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Test kapsamında, Haliç Kongre Merkezi’nin bahçesinde deneme teslimatı da gerçekleştirildi. Proje tamamlandığında e-ticaret platformu üzerinden verilen siparişler dronla dakikalar içerisinde alıcısına teslim edilebilecek.

Kaynak: MSN

İtalya’dan Amazon’a 10 milyon euro ceza.

Rekabet Kurumundan yapılan yazılı açıklamada, Amazon’un İtalya’daki internet sitesi üzerinde birçok ürün için satın alma seçeneğinin “tek seferlik” yerine otomatik olarak “yinelenen periyodik satın alma”ya ayarlandığına dikkat çekilerek, bunun da tüketici tercihlerini önemli ölçüde kısıtladığı ve tüketiciyi gerçekten ihtiyacı olmasa da o ürünü almaya teşvik ettiği belirtildi. Kurumun, bu nedenle Amazon’a 10 milyon euro ceza verdiği bildirildi.

Cezadan Amazon’un yan kuruluşları Lüksemburg merkezli Amazon Services Europe ve Amazon EU’nun da etkilendiği kaydedildi. İtalyan ANSA ajansında çıkan haberde, Amazon’un, bu cezaya itiraz etme niyetinde olduğu ifadesi yer aldı. Şirketin, karara katılmadığı, cezaya konu olan “Abone ol ve tasarruf et” programı sayesinde müşterilerinin tasarruf ettiğini savunduğu belirtildi.

Kaynak: Bloomberg HT

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Instagram’a dürtme özelliği gelebilir.

Instagram’a gelecek özellikleri önceden paylaşmasıyla ünlenen yazılımcı Alessandro Paluzzi, X paylaşımında Instagram’ın dürtme özelliği üzerine çalıştığını duyurdu.

Bir zamanlar MSN ve Facebook’un popüler özellikleri arasında yer alan “poke” yani dürtme özelliği, Paluzzi’nin paylaştığı ekran görüntüsüne göre Instagram kullanıcılarının profil sayfalarında yer alacak ve ekranın sağ üst kısmında “el” şeklinde bir buton olacak. Profiline girilen kişinin bu buton yardımıyla dürtülebileceğini ve o kişiye bildirim gönderileceğini söyleyebiliriz.

Konuya ilişkin henüz Meta’dan bir açıklama gelmediğini belirtelim. Dolayısıyla bu özelliği herkes, herkes için kullanabilecek mi, yoksa kişilerin birbirini dürtmesi için karşılıklı takipleşmesi gerekecek mi henüz belirsiz.

Kaynak: Digital Age

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın. 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

  • 50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.
  • Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.
  • Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.
  • Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.
  • Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.
  • E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.
Total
0
Shares