E-Ticaret Kampanya Döneminde Nelere Dikkat Etmeliyim ?

Pazaryerleri

5

dk okuma süresi

24 Kasım 2020

Online pazaryerleri dendiğinde ilk akla gelen mecralardan biri olan Gittigidiyor, 2001 yılında kurulmuş ve 2011 yılında eBay tarafından satın alınmasından sonra dünyanın en büyük pazaryerlerinden birinin bünyesine geçmiştir.

16 milyondan fazla kullanıcısı olan ve aylık ortalama 60 milyon ziyareti olan Gittigidiyor, Türkiye’nin en büyük online pazaryerlerinden biri olarak öne çıkıyor.


Gittigidiyor ‘da Mağaza Açmanız İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Gittigidiyor’ da satış yapabilmek için bizden istenen en önemli şart Gittigidiyor üyesi olmaktır. Bunun için Gittigidiyor.com sayfasında sağ üst tarafta bulunan Giriş Yap veya Üye Ol kısmından Ücretsiz Üye Ol butonuna tıklıyoruz. Karşınıza gelen sayfadaki bilgileri doldurarak (bilgiler içerisinde yer alan e-posta adresi aktif bir adres olmalı çünkü Gittigidiyor tüm iletişimi bu mail üzerinden gerçekleştirecektir) üyeliğinizi oluşturabilirsiniz. Üyeliğinizi oluşturduktan sonra yazdığınız e-posta adresine gittigidiyor tarafından bir onay maili alacaksınız.

Gittigidiyor’ da mağaza açmak için abonelik tipi seçmek gerekiyor ve bu seçim için belli bir ücret ödememiz isteniyor. Giriş yaptıktan sonra Gittigidiyor’ da satış yapabilmek için sağ üst köşede bulunan Bana Özel menüsünden Bilgilerim/Ayarlarım sekmesine tıklıyoruz. Açılan sayfada MAĞAZA(ABONE OL) sekmesine tıklıyoruz. Mağaza Aboneliği sayfasından Mağaza Adı (Türkçe karakter ve boşluk kullanılabilir), Mağaza Tanıtım Yazısı, Abonelik Tipi ve Süresini seçiyoruz. Bu işlemlerin sonunda abonelik ücretinin ne kadar olduğunu öğreniyoruz. Abonelik ücretini kredi kartı ya da banka kartı ile ödeyerek mağazamızı açmış oluyoruz.



Gittigidiyorda Mağaza Açmak için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Gittigidiyor mağaza açarken sizden istediği bazı bilgiler bulunuyor. Bu bilgilerin girişlerini yaparak, mağazanızı oluşturabilirsiniz. Bu bilgiler ise:

Mağaza ismi:

  • Mağaza ismini belirlerken,

  • Türkçe karakterler ve boşluklar kullanabilirsiniz.

  • !%&/ gibi özel karakterler bu alanda kullanılmamaktadır.

  • Mağaza isminiz, Gittigidiyor’daki başka bir mağazanın ismiyle aynı olamaz.

  • En fazla 35 karakter kullanabilirsiniz.

  • Mağaza adınız: “Ayakkabı Market” olacaksa, dükkan linkiniz http://dukkanlar.gittigidiyor.com/Ayakkabi_Market şeklinde görünecektir.


Tanıtım yazısı:
Tanıtım yazısı, mağazanızla ve sattığınız ürünlerle ilgili temel bilgiler sunduğunuz ve kendinizi tanıttığınız yazı alanıdır. Bu alanda sattığınız ürünleri, markanızla ilgili anahtar kelimeleri, hizmetlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz. Tanıtım yazısının içeriği arama motorlarında indekslendiği için, üst sıralarda görünme konusunda da size yardımcı olacaktır.

YAZAR

Sopyo

İçerik Üreticisi

İÇİNDEKİLER