HAFTALIK E-TİCARET BÜLTENİ

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (22-29 Mayıs)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Hepsiburada 2023’ün ilk çeyreğini %78 büyüme ile kapattı.

Hepsiburada, 2023’ün ilk çeyreğindeki finansal verileri paylaştı. Dakikada 186 sipariş alarak toplam sipariş sayısını geçen senenin aynı çeyreğine kıyasla %61 oranında artırırken; platformundaki satıcı sayısını 100 binin, ürün adedini ise 180 milyonun üzerine çıkardı. İşte paylaştığı veriler:

  • Toplam satış hacmi: %78 artışla 14,8 milyar TL
  • Sipariş sayısı: Dakikada 186 adet
  • Sipariş sayısı: Yıllık %61’lik artışla 24,1 milyon
  • Hepsiburada platformunda pazaryerinin payı: %68
  • Aktif satıcı: Yıllık %21 artışla 100 bin
  • Toplam ürün: Yıllık %63 artışla 180 milyon
  • Aktif müşteri: 11,9 milyon
  • Hepsipay kullanıcı sayısı: 11,8 milyon
  • Hepsipay ile yapılan ödemelerin toplam ciro içindeki oranı: %87

Hepsiburada sektörünün Türkiye’deki ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı.

Türkiye’nin Hepsiburadası “Sürdürülebilir Yarınlar Burada Başlar” sloganıyla hazırladığı ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Sektöründe Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan raporda Hepsiburada; e-ticarette yenilikçi, verimli ve doğaya saygılı süreçlerle Çevre, Çalışanlar ve Toplum başlıklarının yanı sıra dürüstlük, şeffaflık ve hesap verilebilirlik prensiplerine odaklanan Yönetişim alanında gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik çalışmalarını paylaşıyor. 

Türkiye’nin, küresel teknoloji borsası Nasdaq’da işlem gören ilk ve tek şirketi olan Hepsiburada, gelecek nesillere daha sürdürülebilir ve yaşanabilir bir dünya bırakmak hedefiyle Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na (SKA) katkı sağlarken, belirlenen öncelikli konular kapsamında gerçekleştirdiği faaliyetler ile doğrudan ve dolaylı olarak 12 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’na hizmet ediyor. 

İklim değişikliğinin, sosyal, dijital ve ekonomik eşitsizliklerin gündemden hiç düşmediği günümüz koşullarının, ekonomik ve sosyal düzende bazı değişim ve dönüşümlerin kaçınılmaz kıldığına işaret eden Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, “Gezegenimizin ve toplumların refahı ve sürdürülebilirliği için büyük bir dönüşümün eşiğindeyiz. Bizler Hepsiburada’da sürdürülebilirliği ve sosyal sorumluluğu iş kültürümüzün temel değerleri olarak görüyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana, bir yandan ticaretin dijitalleşmesine liderlik ederken bir yandan da paydaşlarımız için değer yaratma ve toplumsal gelişime katkı sağlama konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz. Teknolojik kabiliyetlerimizi bir yandan müşterilerimize sunduğumuz üstün hizmet anlayışımızı iyileştirmek için kullanıyoruz. Bir yandan da on binlerce işletmeyi bir araya getiren pazaryeri modelimizle, Türkiye’nin ve bölgenin en büyüğü olan Akıllı Operasyon Merkezimizle, sektörün çıtasını yükselten teknolojik çalışmalar yürüttüğümüz Ar-Ge Merkezimizle sektörün gelişimine ve dijital dönüşüme liderlik ediyoruz.” dedi.

Sorumluluk bilinci yüksek bir şirket olarak, teknolojinin gücünü yapıcı şekilde kullanmaya, çevreyi ve sosyal konuları kapsayan küresel çaptaki sorumluluklarını daha da ileriye taşımaya devam edeceklerini aktaran Gökçetekin, “20 yılı aşkın süredir inovasyon ve girişimcilik ruhuyla sürdürdüğümüz yolculukta yarattığımız değeri tüm paydaşlarımızla şeffaflıkla paylaşmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda “Sürdürülebilir Yarınlar için Dönüşüm Burada Başlar” sloganıyla yayınladığımız ilk sürdürülebilirlik raporumuzu değerli paydaşlarımızla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Hepsiburada Sürdürülebilirlik Raporu’na buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Pazarlamasyon

E-TİCARET İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR
SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

WhatsApp mesajları, gönderildikten sonraki 15 dakika içinde düzenlenebilecek.

WhatsApp’a merakla beklenen o özellik sonunda geldi. Artık WhatsApp mesajları, kullanıcılar tarafından düzenlenebilecek. Ancak bunun için şart, mesajların gönderildikten sonraki 15 dakika içinde düzenlenebiliyor olması. Yani daha eski mesajları düzenlemek şu an için mümkün görünmüyor. WhatsApp tarafından yapılan açıklamada, özelliğin global olarak kullanıma sunulmaya başlandığı ve önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcılara sunulacağı belirtiliyor. 

Şirket, bir mesajı düzenlemek için yapılması gereken tek şeyin, düzenlenecek mesaja uzun basmak ve akabinde “düzenle” seçeneğine tıklamak olduğunu söylüyor. Buna göre düzenlenmiş mesajların yanında “düzenlendi” ibaresi görünüyor ve böylece mesajlaştığınız kişiler, düzenleme geçmişini görmeden düzenlemenin farkında oluyor. Şirket, tüm kişisel mesajlarda, medya içeriklerinde ve aramalarda olduğu gibi, mesajların ve yapılan düzenlemelerin de uçtan uca şifreleme ile korunduğunun altını çiziyor.

Kaynak: Webrazzi

WhatsApp’a kullanıcı adları geliyor.

Yakın zamanda “sohbet kilidi” ve “mesaj düzenleme” özelliklerini duyuran popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yepyeni bir özellik daha sunmaya hazırlanıyor.

WABetaInfo’nun haberine göre, WhatsApp yeni bir “kullanıcı adı” özelliği üzerinde çalışıyor. WhatsApp kullanıcı adı özelliği, uygulamanın gelecekteki bir güncellemesinde kullanıma sunulacak. Kullanıcılar, WhatsApp Ayarlar kısmındaki Profil sekmesinden WhatsApp hesapları için bir kullanıcı adı belirleyebilecek.

Bu yeni özellik, insanların WhatsApp’ta birbirlerini bulma ve gizliliklerini artırma yöntemlerinde önemli bir değişiklik anlamına geliyor. Başka kişilerle numarasını paylaşmak istemeyen kullanıcılar, kendi seçtikleri bir kullanıcı adını profillerine ekleyebilecek. Böylece başkalarıyla sohbet etmek için yalnızca kullanıcı adlarını paylaşmaları yeterli olacak. Yani kullanıcı adı özelliğinin, WhatsApp kullanıcılarına daha fazla gizlilik ve güvenlik sağlayacağını söyleyebiliriz.

Kullanıcı adı özelliğinin WhatsApp’a ne zaman geleceği henüz net değil. WaBetaInfo, WhatsApp kullanıcı adı oluşturma özelliğinin geliştirme aşamasında olduğunu ve uygulamanın gelecekteki bir güncellemesinde beta test kullanıcılarına sunulacağını söylüyor.

Kaynak: DigitalAge

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın. 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Hazal Alan

Recent Posts

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (6-13 Mayıs)

PAZARYERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR Trendyol satıcılarına anında kredi imkânı sunacak! Fibabanka ve Trendyol anında kredi…

4 gün ago

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (29 Nisan-6 Mayıs)

PAZARYERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR Trendyol, görme engelli kullanıcılar için sesli rehber özelliğini kullanıma sundu. Görme…

2 hafta ago

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (22-29 Nisan)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR 23 Nisan’ı ‘Sepette İyilik’ ile kutluyor. Trendyol, bir sivil toplum-özel sektör…

3 hafta ago

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (15-22 Nisan)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR Trendyol LLM, e-ihracatta dil bariyerini kaldırıyor, küresel pazarların kapısını açıyor. Türk…

4 hafta ago

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (8-15 Nisan)

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR WhatsApp'ta kişilere not ekleme devri başlıyor. Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, geçtiğimiz…

1 ay ago

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (1-8 Nisan)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR Amazon, kasiyersiz marketlerini kapatıyor. Neredeyse on yıl önce Amazon tarafından hayatımıza giren kasiyersiz…

1 ay ago