fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Trendyol’da Kampanyalara Katılarak Satışları Artırmanın Yolları

Trendyol, özel indirim günlerinin ve promosyonların zirve yaptığı Türkiye’nin en popüler online alışveriş platformudur. Türkiye’deki başarısının yanı sıra Similarweb verilerine göre dünyanın en çok ziyaret edilen ilk 20 alışveriş sitesi arasında gösterilmiştir. Bugün, Trendyol üzerinde satış yapan yaklaşık 300 bin satıcı hesabı bulunmaktadır. Dolayısıyla Trendyol kampanyalarını verimli bir şekilde kullanmak satışları doğrudan etkileyecektir.

Trendyol’da görüntülediğimiz renkli etiketler hepimizin dikkatini çekmekte ve alışveriş yaparken kararlarımız üzerinde farkında olmasak da etkili olmaktadır. Satıcı hesaplarının da satış&pazarlama stratejilerinin bir parçası olan bu etiketlere tüm süreçlerde önem vermesi gerekmektedir. İşte birbirinden çeşitli ürün etiketlerinin detayları şu şekildedir:

Yıldızlı Ürün Etiketleri

Büyüme Önerileri ekranından, Yıldızlı Ürün etiketi kazanmak için gerekli fiyatları, favorilenme sayıları ile birlikte görüntüleyebilirsiniz. Yıldızlı ürün etiketi alan ürünler, pazarlama ve görünürlük desteği verilerek ön plana çıkarılır ve daha fazla satış elde etme şansı yakalar.

3 yıldızlı ürün etiketli ürünlerin satış oranı 10 kata kadar artabilmektedir!

Yıldızlı ürün etiketi, ürün fiyatında yapılan indirim oranına göre 3 farklı yıldız ve renkle ifade edilir. Sıralama ve görünürlülük bu renk ve yıldızlara göre değişiklik gösterir.

  • 1 Yıldızlı Ürün etiketli ürünler ortalama 1,5 kat daha fazla satar.
  • 2 Yıldızlı Ürün etiketli ürünler ortalama 2 kat daha fazla artar.
  • 3 Yıldızlı Ürün etiketli ürünler ortalama 3 kat daha fazla satar.

Önemli Bilgiler

  • 30 günden eski fiyatlar ürünün yıldızlı ürün etiket fiyatını etkilemez.
  • 7 günden az süredir satışı bulunan ürünler Yıldızlı Ürün etiketi alamaz.
  • Kampanya döneminde yaptığınız indirimler yıldızlı ürün fiyatını etkilemez.
  • Yıldızlı ürün etiketi fiyatları için minimum fiyat üzerinden beklenen indirim oranı, aynı ürün için satıcıdan satıcıya değişmez.
  • 2 yıldızlı ürün fiyatı ve daha altında girilen fiyatlar, etiket fiyatlarını aşağı yönde etkilemez.

Hızlı Teslimat Etiketi

Müşterinin Trendyol üzerinde bir gün içerisinde kargoya teslim edilebilecek ürünlerde görebildiği ve satın alma davranışını olumlu yönde etkileyen bir etikettir.

Ürünlere hızlı teslimat etiketi tanımlarsanız,

  • Ürünleriniz “Hızlı Teslimat” arama filtresinde listelenir.
  • Ürün detay sayfasında görüntülenen “Hızlı teslimat yapan satıcı var” bilgisi ile ürünlerinizin trafiğini artırabilirsiniz.
  • Kargoya teslim süresinin kısalmasıyla birlikte satıcı puanınızın artmasını sağlayabilirsiniz.

Hızlı teslimat etiketi almak için herhangi bir başvuru yapmanıza gerek yoktur. Uygun şartları sağlayan satıcılarımıza ürünlerine hızlı teslimat etiketini tanımlamaları için yetki verilir.

Hızlı Teslimat Etiketi Nasıl Çalışır?

Hızlı teslimat siparişi aldığınızda, siparişinizin kargoya verme süresi bir sonraki gün saat 20:00’dan geriye doğru sayar. Pazar günleri ve resmi tatiller iş günü sayılmaz ve hesaba dahil edilmez.

Örneğin;

  • Pazartesi sabah 01:00’da gelen hızlı teslimat siparişini de pazartesi 23:00’de gelen hızlı teslimat siparişini de salı saat 20:00’a kadar,
  • Cuma saat 13:00’de gelen hızlı teslimat siparişini Cumartesi 20:00’a kadar,
  • Cumartesi 13:00’de geleni ise Pazartesi 20:00’a kadar teslim etmeniz gerekir.

Cumartesi günleri operasyonunu devam ettirmeyen satıcılarımız, ürünlerine tanımladıkları hızlı teslimat etiketlerini Cuma günleri kaldırıp Pazartesi günleri tekrar tanımlayabilirler.

Hızlı teslimat etiketli ve etiketsiz ürünlerin aynı siparişte olması durumunda, siparişin tamamı hızlı teslimat gönderisi olarak değerlendirilir. Eğer ürünleri aynı anda gönderemiyorsanız paket bölme yapabilir ve bu ürünleri farklı paketler ile kargoya teslim edebilirsiniz. Bölünen her bir paket kendi termini üzerinden yeniden oluşturulur ve her bir paket kendi desisi üzerinden ayrı ayrı faturalandırılır. Paket bölme yetkiniz olmaması durumunda Canlı Destek üzerinden destek isteyebilirsiniz.

Hızlı Teslimat Yetkisi Nasıl Kazanılır?

Son 2 haftada satış görmüş tüm ürünlerinizin performansı detaylı şekilde incelenir.

Aşağıdaki kriterleri sağlayan ürünleriniz için mail yoluyla bilgilendirme sağlanır.

  • Ürünlerin 1. günde kargoya teslim oranı %90 üzerinde ve ortalama kargoya teslim süresi ise 24 saatin altında olmalıdır.
  • Kargonun ürünü müşteriye iletme süresi 72 saatin altında olmalıdır.
  • Performansınızın düşmesi halinde ürünlerinizdeki “Hızlı Teslimat” etiketleriniz ve hızlı teslimat etiketi tanımlama yetkiniz kaldırılabilir.

Hızlı Teslimat Etiketi Nasıl Tanımlanır?

1.Hızlı Teslimat İşlemleri Ekranı Üzerinden Tanımlama

  • Sipariş & Kargo sekmesinde bulunan Hızlı Teslimat İşlemleri ekranından, etiket tanımlamanızı önerdiğimiz ürünlerinizi görebilirsiniz ve ürünlerinize hızlı teslimat etiketi tanımlayabilirsiniz.
  • Tüm ürünlerinize hızlı teslimat etiketi tanımlamak istemediğiniz durumlarda, tanım yapmak istediğiniz ürünlerin yanında bulunan kutuyu işaretleyebilir, “Seçilenlere Tanımla” butonunu kullanarak ürünlerinize hızlı teslimat etiketi tanımlayabilirsiniz.
  • Tanımlanan Ürünler sekmesinde, hızlı teslimat etiketi tanımlı olan ürünlerinizi görüntüleyebilir ve seçtiğiniz ürünlerden hızlı teslimat etiketini kaldırabilirsiniz.

2.Excel Kullanarak Tanımlama

  • Ürün > Toplu Ürün İşlemleri sayfasından “Ürün Bilgisi Güncelle” excelini indirin. Excel’de, hızlı teslimat tanımlamak istediğiniz ürünlerin Sevkiyat süresini 1 yaparak güncelleyebilirsiniz.
  • Hazırladığınız Excel şablonunu Ürün -> Toplu Ürün İşlemleri sayfasından yükleme tipini “Ürün Bilgisi Güncelle” olarak seçin ve sisteme yükleyin.

Not: Yaptığınız tanımlamaların sistemlere yansıma süresi yoğunluğa göre değişebilmektedir. Tanımlamalar yapılan gün içerisinde sistemlere yansıyacaktır.

En Çok Satan Etiketi

  • En Çok Satan etiketi, ilgili kategori özelinde günlük ve saatlik satış oranlarına bağlı olarak sistem tarafından otomatik olarak ürünlerinize eklenir.
  • Ürünlerin favorilenme, görüntülenme ve değerlendirme sayıları bu etiketi etkilememektedir.

Not: En Çok Satan etiketine sahip bir ürün, sahip olmayan bir ürüne göre az değerlendirme veya az favorilenme almış olabilir.

Sponsorlu Ürün Etiketi

  • Ürünlerinizi ön plana çıkartmak için bütçenizi belirleyerek, istediğiniz ürünleri seçebilir ve Reklam Yönetimi sayfası üzerinden reklam verebilirsiniz.
  • Reklam süresi boyunca reklam verdiğiniz ürünlerde “Sponsorlu Ürün” etiketi gözükür.
  • Reklam verdiğiniz ürünler bütün Trendyol platformlarında, ürün listeleme sayfalarında ve önerilerde ön plana çıkarılır.

3 Saate 1 Flaş İndirim Etiketi

Saat 09:00 ve 00:00 arasında 3 saatlik zaman dilimlerinde, belirlediğiniz gün ve saat dilimi için fiyat teklifini kabul ederek müşterilere özel olarak sunulan ürünlerin yer aldığı kampanyalarda yer alabilirsiniz.

Size sunulan 3 Saatte 1 tekliflerini Satıcı Paneli > Promosyonlar > Tekliflerim adımından görüntüleyebilirsiniz.

  • Her gün için belirlenen 5 farklı zaman dilimi bulunmaktadır.
  • Gün ve zaman dilimi seçimi ardından size özel sunulan 3 Saatte 1 tekliflerini görebilirsiniz.
  • Sol tarafta ürünün şimdiki güncel fiyatı ve güncel komisyon oranını, sağ tarafta ise size sunulan teklifler içerisinde uygun bulduğunuz teklif fiyatını ve alınacak komisyon oranını görebilirsiniz.
  • Teklif Fiyatı ve Komisyon Oranının altında bulunan Seç kısmına tıkladıktan sonra Kabul Et butonuna tıklayarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Not: Farklı bir kampanyada sepet kurgusuna dahil olan ürünlerde teklifi kabul ederseniz sepet indirimi teklifte kabul ettiğiniz fiyat üzerinden uygulanır.

Yetkili Satıcı Rozeti

Yetkili satıcı etiketiyle, müşterilerin firmanızdan güvenle alışveriş yapabileceğini hissetmesini sağlayabilirsiniz.

Bu etiketi alabilmek için Trendyol ekipleriyle iletişime geçerek talebinizi bildirmelisiniz.Trendyol ekipleriyle, sattığınız markaya ait yetkili satıcı belgelerinizi paylaşmalısınız.

Yapılan kontroller sonrasında Yetkili Satıcı Onayı aldığınızda etiket ilgili markaya ait tüm ürünlerinize eklenir.

Ürün detay sayfasında, görsel üzerinde etiket olarak gösterilir.

Trendyol Kampanyalarına Katılmanın Avantajları

Kampanya dönemleri normal zamanlara göre ziyaret ve satışın çok büyük oranda arttığı dönemlerdir.

🚀Kampanyalara katılarak ürünlerinin en az %75’ini kampanyaya dahil eden satıcılar, diğer satıcılara göre %60 oranında daha fazla satış elde etmektedir.
⚡️Komisyon indirimli kampanyalar ile fiyat avantajı sağlanabilir.
❤️Yüksek favori sayısına ulaşan ürünler kampanyalarda daha iyi satış performansı gösterir.
🎯Dilediğiniz ürünle, panelinizdeki tüm kampanyalara katılabilirsiniz.
🪄Kampanyaya dahil edilen ürünlerde ortalama %20 oranında görünürlük artışı sağlanır.
📈Katıldığınız kampanyalara ait detaylı Kampanya Raporu ile sonuçlarınızı analiz edebilirsiniz.
🛒Ürünlere gelen ziyaretlerin satışa dönme oranı ortalama 2,5 kat artar.
⭐️Düzenli satış yapan bir Trendyol satıcısı aylık ortalama 5 kampanyaya katılmaktadır.

Siz de sadece birkaç adımla kolayca katılabilir ve satışınızı katlama fırsatından yararlanabilirsiniz!
Kampanyaya nasıl katılabileceğinizi öğrenmek için Kampanya Katılım Talebi Nasıl Oluşturulur? içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

TRENDYOL’DAKİ KAMPANYA TİPLERİ

Kampanya dönemleri normal zamana göre ziyaret ve satışın çok büyük oranda arttığı dönemlerdir. Bu kampanyaların tamamını panelinizden takip ederek ve olabildiğince fazla kampanyaya katılım sağlayarak satışlarınızı artırma fırsatı yakalayabilirsiniz!

En Büyük Kampanyalar

  • Yılda ortalama 10 ile 15 adet arasında düzenlenir. En büyüğü Kasım Kampanyaları’dır.
  • Tüm kategorilerde yapılmaktadır.
  • İndirimler yaparak Yıldızlı Ürün etiketi almak çok önemlidir.
  • Televizyon, sosyal medya, açık hava, dijital kanallar gibi tüm mecralarda reklamlar yapılarak kampanya dönemi duyurulur.
  • Bu dönemde açılan kampanyalar yüksek satış ve trafik getirir.

Dönemsel Kampanyalar

  • Hafta Sonu, Sevgililer Günü, Anneler Günü gibi kampanyalardır.
  • Uygun ürün ve ürün gruplarıyla gerçekleştirilir.
  • Satıcıların bulunduğu hafta içerisinde satışlarını yükseltmesi, stoklarını eritmesi ve bilinirlik kazanması hedeflenir.
  • İndirimli ürünler algoritma sayesinde ön plana çıkarılır, müşterilerin en çok ziyaret ettiği alanlarda gösterilir.
  • Sosyal medya fenomenleri, dijital kanallar, televizyon reklamları bu kampanyalarda kullanılır.

Kategori Özel Kampanyalar

  • Belirli kategoriler özelinde düzenlenen kampanyalardır.
  • Her ay farklı kategoriler için oluşturulur ve duyuruları yapılır.
  • Uygun ürün ve ürün gruplarıyla gerçekleştirilir.
  • Kategori özelinde müşteri segmentlerine özel duyurular yapılır.
  • İndirimli ürünler algoritma sayesinde ön plana çıkarılır, müşterilerin en çok ziyaret ettiği alanlarda gösterilir.

KAMPANYA KATILIM TALEBİ OLUŞTURMA

Trendyol, kampanya katılımlarını teşvik etmek adına satıcılara zaten bildirimler gönderiyor. Yine de oldukça basit olan kampanya katılım talebini Satıcı panelinizin Anasayfası üzerinde «Katılabileceğim Kampanyalar» başlığında sadece firmanıza uygun kampanyaları görebilirsiniz. Ayrıca satıcı panelinizde bulunan «Promosyonlar>Kampanyalar» sayfasında da katılım talebinde bulunabileceğiniz kampanyalar, anında katılım sağlayabileceğiniz kampanyalar ve daha önce katıldığınız kampanyalara ait detaylara ulaşabilirsiniz.

«Kampanya Detayları» butonuna kampanyaya uygun ürün adetiniz, katılan satıcı sayısına ve kampanyayla ilgili katılım koşullarına ulaşabilirsiniz.

Not: Katılım talebi oluşturmadan önce kampanya katılım koşullarını, komisyon ve pazarlama desteği avantajlarını incelemenizi tavsiye ederiz.

Direkt İndirimli ve Sepette İndirimli olmak üzere 2 temel kampaya kurgusu bulunmaktdır. Direkt İndirimli Kampanya Kurguları kendi içinde farklılık gösterebilmektedir.

Direkt İndirimli Kampanya Kurguları

  • Mevcut Fiyat Üzerinden % İndirim
  • Mevcut Fiyat Üzerinden X TL İndirim
  • X TL ve Altı Ürünler
  • Son 14 Gün Minimum Fiyat Üzerinden % İndirim
  • Son 14 Gün Minimum Fiyata Eşit veya Daha Düşük Fiyat

Sepette İndirimli Kampanya Kurgusu

Kampanyaya Ürün Ekleme

Katılmak istediğiniz kampanyanın sağ tarafında bulunan «Ürün Ekle» butonuna tıklayıp excel ile ya da listeden ürün seçerek kampanyaya ürün ekleme talebinizi iletebilirsiniz. Excel ile ya da listeden seçerek başarılı şekilde yüklediğiniz ürünler Daha Önce Eklediklerim sayfasına gelir.
Daha önce eklediğiniz ürünler içerisinde ürün adı, barkod ve model kodu filtrelerini kullanarak arama yapabilir; bu ekrandaki Durum alanından yüklediğiniz ürünlerin durumunu takip edebilirsiniz.
«Toplu Ürün Kaldır» butonunu kullanarak daha önce eklediğiniz tüm ürünleri kampanyadan kaldırabilirsiniz.
«Toplu Fiyat Güncelle» butonu ile kampanyaya eklediğiniz ürünlerin fiyatlarını toplu olarak güncelleyebilirsiniz.

İndirme işlemleri > Ürünleri Excele İndir adımlarının ardından İndirme Geçmişim bölümüne inen excele tıklayarak fiyat güncelleme excelini indirebilirsiniz.

  • Onaylı ürünler için fiyat güncellemesi yapılamaz. Kampanya başladıktan sonra onaylanan ürünü seçerek Seçili Ürünleri Kampanyadan Çıkar butonu ile kampanyadan çıkartabilirsiniz.
  • Onaylanan ürünlerin fiyatları kampanya süresi boyunca sabitlenecektir. Yalnızca satıcı panelindeki ürün listesi sayfasından ya da entegrasyon üzerinden fiyat indirimi sağlanabilir.
  • Bekliyor ve Reddedildi statüsündeki ürünler için fiyat güncellemesi yapabilirsiniz.
  • Ürünlerin reddedilme sebebini «Reddedildi» başlığının yanında bulunan bilgi mesajında görebilirsiniz.
  • Ret sebebine uygun olarak fiyatlarınızı güncelleyebilirsiniz. Fiyatını güncellediğiniz ürün tekrardan ekiplerin onayına gidecektir ve statüsü Bekliyor olarak değişecektir.
  • Kampanya katılım süresi dolduğunda Bekliyor ve Reddedildi statüsündeki ürünler için de güncelleme yapılamaz.

Kampanya dönemlerinde satıcılar gelen siparişlerini yönetemediklerinden yakınırlar. Bilhassa yukarıda bahsettiğimiz ürün etiketlerine sahip satıcılar diğer satış kanallarını da yönetme konusunda bu durumu sık sık yaşarlar. Tam da bu noktada e-ticaret entegrasyonları tabiri caizse satıcılar için hayat kurtarıcı olur. Siz de Trendyol’da satış yapan bir markaysanız ve diğer satış kanallarınız da varsa Sopyo’yu kullanabilir tüm e-ticaret sürecinizi uçtan uca profesyonel bir şekilde yönetebilirsiniz.

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.
Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.
Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.
Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.
E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares