fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (12-19 Aralık)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Trendyol Sanat ile Go Art iş birliği ile metaverse sanat galerisi kullanıma sunuldu.

Bağımsız sanatçıların ve eserlerinin geniş kitlelerle buluşmasını amaçlayan Trendyol, geçtiğimiz Ocak ayında Trendyol Sanat‘ı hayata geçirmişti. Geçtiğimiz aylarda sizlerle müze mağazacılığını dijitale taşıdığını paylaşmıştık. Trendyol, şimdi de Sanat bölümünü dijitalleştirme yolunda GoArt ile iş birliğine giderek metaverse dünyasına taşıdı. Trendyol Sanat, Türkiye’de ilk kez satış yapılabilen metaverse sanat galerisini hayata geçirdi.

Aralık itibari ile sanatseverlerle buluşan metaverse alanında, Trendyol Sanat’ta yer alan sanatçıların 600’e yakın sanat eseri yer alacak. Sanatseverler, 3 günde bir değişen sergiler eşliğinde bu alanı gezme imkanı bulacak. Kullanıcılar, Trendyol Sanat metaverse deneyimi ile 3 boyutlu olarak eserlerin her detayını yakından incelerken sanatçıların avatarlarından da sanatçılar ve çalışmaları ile ilgili bilgileri öğrenebilecek. Sanatseverlerin Trendyol Sanat Metaverse deneyimini yaşayabilmesi için öncelikle cep telefonlarına App Store veya Play Store uygulama mağazaları üzerinden “GoArt” uygulamasını indirmeleri gerekiyor. Hesap oluşturma işlemini tamamladıktan sonra avatarları ile ya da anonim olarak Trendyol Sanat Metaverse alanına giriş yaparak bu alanda dilediklerince gezip, eserleri inceleyebiliyorlar. Beğenilen eserin önüne gelindiğinde, eser hakkında sanatçının avatarından bilgi alınabilirken, beğenilen eserler için satın al butonuna tıklayarak eseri almak için Trendyol uygulamasına geçiş yapılabiliyor.

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Twitter’da 1.5 milyar kullanılmayan hesap silinecek.

Twitter’in yeni sahibi Elon Musk, Twitter’da kullanılmayan 1,5 milyar hesabın isim alanını çok yakında boşaltmaya başlayacaklarını duyurdu. Musk, bu silinecek isimlerin yıllarca girilmeyen ve tweet atılmayan hesaplar olduğunu belirtti. Ayrıca Twitter’in kullanıcıların gerçek hesap durumunu gösterecek bir yazılım güncellemesi üzerinde çalıştığı bilgisini paylaşarak, “Böylece gizli hesap kısıtlama altında olup olmadığınızı, bunun nedenini ve nasıl itiraz edeceğinizi açıkça biliyor olacaksınız.” ifadelerini kullandı.

DİJİTAL DÜNYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Google’dan arama ağını kolaylaştırıcı yeni özellik: Konu Başlıkları.

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, kullanımını kolaylaştırmaya ve gelişmelerle olan uyuma devam ediyor. Yeni yayınladığı özellik ise arama motoruna konu başlıkları eklemek oldu. Önümüzdeki günlerde bu değişiklik, ABD’deki İngilizce kullanıcıları için iOS ve Android’deki Google uygulamasında ve mobil web’de kullanıma sunulacak.

Konular keşfetmenize yardımcı olur. Google Arama’da yalnızca videoları, haberleri, resimleri veya alışveriş sonuçlarını görmek için filtreleri nasıl kullanabileceğinizi muhtemelen biliyorsunuzdur. Artık, belirli bir konu hakkında yeni bir şeyler keşfetmenize yardımcı olmak için arama sonuçları sayfasının üst kısmında bu filtrelerin yanı sıra ilgili konuların kolayca kaydırılabilen bir listesini de göreceğiz. Bir aramayı hızlı bir şekilde derinleştirmek veya geri kaldırmak için + simgesiyle belirtilen konular eklenip kaldırılabilecek. Örneğin, “akşam yemeği fikirleri” arıyorsanız “sağlıklı” veya “kolay” gibi konularla karşılaşabileceksiniz. Bir konuya dokunmak, onu sorgunuza ekler ve daha az yazarak arama sonuçlarınızı hızla iyileştirmenize yardımcı olur. Konular dinamiktir ve dokunduğunuzda değişir, size daha fazla seçenek sunar ve yeni alanları keşfetmenize yardımcı olur. Örneğin, “sağlıklı”ya dokunduysanız, sonra “vejetaryen” veya “hızlı” ifadelerinin de çıktığını görebileceksiniz.

Interbrand dünyanın en değerli markalarını yayınladı: Apple ilk sırada yer almaya devam ediyor!

Dünyanın en değerli markalarının 2022 listesi paylaşıldı. Apple ve Microsoft listenin başında yer alıyor. Her yıl dünyanın en değerli markalarının listesini hazırlayan Interbrand, 2022 için hazırladığı listeyi yayınladı. Her yıl olduğu gibi 2022’de de Apple ilk sırada yer alırken, Amazon’u geçen Microsoft bu yıl ikinci sıraya yükseldi.

2022 için hazırlanan Dünyanın En Değerli Markaları listesinin ilk 25 sırasında yer alan markalar şöyle:

  1. Apple (482 milyar $)
  2. Microsoft (278 milyar $)
  3. Amazon (274 milyar $)
  4. Google (252 milyar $)
  5. Samsung (88 milyar $)
  6. Toyota (60 milyar $)
  7. Coca Cola (58 milyar $)
  8. Mercedes (56 milyar $)
  9. Disney (50 milyar $)
  10. Nike (50 milyar $)
  11. McDonald’s (49 milyar $)
  12. Tesla (48 milyar $)
  13. BMW (46 milyar $)
  14. Louis Vuitton (45 milyar $)
  15. Cisco (41 milyar $)
  16. Instagram (37 milyar $)
  17. Facebook (35 milyar $)
  18. IBM (34 milyar $)
  19. Intel (33 milyar $)
  20. SAP (31 milyar $)
  21. Adobe (31 milyar $)
  22. Chanel (29 milyar $)
  23. Hermès (27 milyar $)
  24. J.P. Morgan (24 milyar $)
  25. YouTube (24 milyar $)
E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.
Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.
Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.
Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.
E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares