HAFTALIK E-TİCARET BÜLTENİ

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (1-8 Mayıs)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Hepsiburada Premium, 1 milyon üyeye ulaştı.

Hepsiburada, geçtiğimiz temmuz ayında tanıttığı Hepsiburada Premium’la ilgili detayları paylaştı. Hepsiburada Premium, 1 milyon üyeye ulaştı. Hepsiburada Premium’lular bu sürede toplam 1,2 milyar TL fayda elde etti.

Ayda 4 sipariş veren bir Hepsiburada Premium’lu, toplamda 97 TL kargo bedeli, 60 TL Hepsipay Papel kazancı, 69,90 TL BluTV hediyesi, ortalama 105,00 TL tutarında Premium’a özel kampanya faydasıyla toplamda aylık 300 TL’nin üzerinde fayda elde edebiliyor. Hepsiburada Premium kullanıcıları sadece 14,90 TL ödeyerek kazandığı faydaları uygulama içindeki özel sayfadan da takip edebiliyor.

Verilere göre, “her alışverişte yüzde 3 Hepsipay Papel kazancı” avantajıyla 1 milyon üye 10 ayda toplam 65,5 milyon TL değerinde Hepsiburada alışverişlerinde kullanabilecekleri Hepsipay Papel kazandı. Premium kullanıcıları, her alışverişlerinde kargo bedava avantajından yararlandı. Sepet tutarından bağımsız tüm siparişlerde geçerli kargo bedava avantajıyla 340 milyon TL değerinde fayda elde ettiler.

685 bin Premium üyesi BluTV’deki 10 bin saatten fazla yerli ve yabancı dizi, film, program ve  belgeselleri hediye olarak izledi. Hepsiburada Premium’lular 7 bin mobilya ve 2 bin lastik siparişindeki montajlarından yüzde 50 indirimli yararlandı. Toplamda 9 bin kez yararlanılan bu avantajla, üyeler toplam 2 milyon TL fayda elde etti.

Aylık ücretin 14,90 TL olduğu Hepsiburada Premium, 25 yaşından küçük öğrencilere ise 9,90 TL’ye sunuluyor.

Şirket, geçtiğimiz aylarda da 2022’ye dair verileri paylaşmıştı. Buna göre şirketin satış hacmi yüzde 81 artmış, kullanıcı sayısı 12.2 milyona ulaşmıştı. O dönemde Hepsiburada Premium kullanıcı sayısı ise 840 bini aşmıştı.

Kaynak: Webrazzi

Trendyol ve PASHA Holding, Azerbaycan pazarı için ortaklık anlaşması imzaladı.

Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından biri olan Trendyol, Azerbaycan’ın en büyük holdinglerinden Bakü merkezli PASHA Holding ile Azerbaycan pazarı için ortaklık anlaşması imzaladı. İki şirket arasındaki resmi anlaşma, Teknofest’te imzalandı. Teknofest’te Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla düzenlenen törende, Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin ve Pasha Holding CEO’su Jalal A. Gasimov tarafından imzalandı. Anlaşma kapsamında, Trendyol ve PASHA Holding Azerbaycan’da ortak e-ticaret faaliyetleri gösterecek şirket kuracak. 

Daha önce Trendyol’un Berlin ofisi açılışına katıldığını hatırlatan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “İşte bugün de ikinci adres olacak şekilde, Trendyol’u Azerbaycan’da görmeye başlayacağız. Azerbaycan’la iş birliği ile Türkiye’nin bir markasını, Azerbaycan ve Türkiye’nin ortak markasını, dünyaya farklı bir açıdan daha tanıtmış olacağız” ifadelerini kullandı.

PASHA Holding CEO’su Jalal Gasimov, “Azerbaycan’daki tüketiciler Trendyol’un ülkemizde faaliyet göstermesini bir süredir talep ediyordu. İmzaladığımız ortaklık anlaşması ile dijital perakende ekosistemindeki varlığımızı güçlendirmek adına önemli bir adım attık. Anlaşma ile iki kardeş ülke arasında e-ticarette know-how aktarımını sağlayacağımız için heyecanlıyız” diye konuştu.

Kaynak: Shift Delete

Çocuklar Amazon Türkiye ve Hayalime Ortak Ol Topluluğu ile hayallerini kodluyor.

Amazon Gülümsetir söylemi kapsamında çok sayıda sosyal sorumluluk projesine destek veren Amazon, Türkiye’deki köy okullarında çocukları erken yaşta kodlama eğitimi ile tanıştıran “Hayalimi Kodluyorum” projesini başlattı.

Amazon Türkiye’nin Hayalime Ortak Ol Topluluğu iş birliği ile başlattığı “Hayalimi Kodluyorum” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Ege Bölgesi’nde belirlenen köy okullarına, öğrencilerin STEM becerileri kazanmaları için gerekli eğitim araçları sağlandı ve kodlama eğitimleri sunuldu İlk olarak Torbalı’dan 2 okulda, Bornova’dan 2 okulda ve Bergama’dan ise 1 okulda başlatılan “Hayalimi Kodluyorum” projesi sayesinde, ilkokul öğretmenleri ile ilkokul çağındaki çocuklar kodlama alanında eğitimler aldılar.

Amazon Türkiye, proje kapsamında bilgisayar, eğitim ve kırtasiye setleri hediye ederken, öğrencilere de burslar vererek onların geliştirdiği projelere destek oldu. Proje kapsamında her okuldan iki öğretmene eğitim verildi. Eğitmenlerin hazırlık süreçlerine Amazon Türkiye’den gönüllü çalışanlar ve Hayalime Ortak Ol Topluluğu gönüllüleri de dâhil edildi. Öğretmenler, ocak ve nisan ayları arasında okullarda gerçekleştirilen “Hayalimi Kodluyorum” etkinliklerinde çocuklarla buluşarak çalışmalar yaptı.

Atölye çalışmalarına devam eden öğrenciler arasından oluşturulan 10’ar kişilik takımlar ise 29 Nisan’da düzenlenen “Gelecekteki Okulunu Hayal Et” temalı fuarda buluşarak ziyaretçilere projelerini ve çalışmalarını aktardı. İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nde düzenlenen fuara öğrencilerin yanı sıra öğretmenler, Hayalime Ortak Ol ve Amazon gönüllüleri katıldı.

Kaynak: Technopat

E-TİCARET İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Z kuşağı elektronik ödemelerin geleceğini değiştirecek.

PayTR CEO’su Merve Tezel, toplam tüketim harcamalarında kartlı ödemelerin aldığı payın yüzde 45-46’lara geldiğini, bunun tek sebebi olmasa da önemli bir nedenlerinden birinin e-ticaret olduğunu söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Sefer Yüksel’in hazırlayıp sunduğu Finansal Teknoloji programına konuk olan Tezel, özellikle teknolojiyle doğan Z kuşağının, elektronik ödemenin geleceğini değiştireceğini ve ekonomiye katıldıkça online ödemelerdeki ağırlığın artacağını ifade etti. Tezel, “Elektronik ödeme çözümleri dijitalleşmeyle birlikte gelişmeye ve çeşitlenmeye devam edecek. Genişleyen sektör, birçok fırsatı da beraberinde getirecek. 2023 yılının da yeni ürünlerle sektör gelişimi açısından son derece olumlu bir yıl olacağını söyleyebiliriz” dedi. Düzenlemeler sayesinde ödeme sistemleri şirketlerine olan güvenin arttığını ifade eden Tezel, hem rekabet hem de güven açısından regülasyonu çok olumlu bulduğunu vurguladı.

PayTR olarak 14 yıllık sektör tecrübesiyle 80 binden fazla üye iş yerine farklı ödeme çözümleri sunduklarını kaydeden Tezel, “Sanal POS, Linkle Ödeme, Pazaryeri Çözümü, PayTR NeoPOS, NeoPOS +, Havale/EFT, Mobil POS ve Abonelik Yöntemi ürünlerimizle birlikte Tosla ile Ödeme, Güvenli Kart Saklama, Dövizle Satış gibi alternatif ödeme çözümleri de sunuyoruz” dedi.

Özellikle e-ticaret firmaları için PayTR Sanal POS’un oldukça kullanışlı bir çözüm olduğunu ifade eden Tezel, “Tek sözleşme ve tek entegrasyonla yerli ve yabancı tüm kartlardan ödeme alabilirler. Giriş ücreti, kurulum ücreti, aylık/yıllık aidat, işlem başına ücret ve gizli ek maliyetler olmadan web sitemiz üzerinden online olarak sanal POS başvurularını yapmalarını ve iki saatte sanal POS sahibi olmalarını sağlıyoruz. Bunun yanı sıra, banka kartları, ön ödemeli kartlar ve farklı alternatif ödeme kanalları üzerinden de ödeme alınabiliyor” diye konuştu.

Alternatif ödeme çözümleriyle işletmelerin hayatını kolaylaştırdıklarını ve daha fazla kazanmalarını sağladıklarını kaydeden Tezel, e-ticaret sitelerinin müşterilerine banka ve kredi kartı dışında da alternatif ödeme çözümleri sunuyor olmalarını satış dönüşümlerini ve müşteri bağlılığını artırmaları açısından oldukça önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Bloomberg

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

LinkedIn, iş arayanlara yapay zeka desteği verecek.

LinkedIn, adayların platformdaki işe alım profesyonellerine gönderebilecekleri kısa, ön yazı benzeri mesajlar oluşturacak yeni bir yapay zeka özelliğini platformun premium üyeleri için kullanıma sundu. Özellikle birlikte kullanıcılar, platformun iş ilanı kısmındaki açık rollerin yanı sıra “Yapay zekanın işe alma ekibine bir mesaj yazmasına izin ver” seçeneğini görecek. Özellik, son derece kişiselleştirilmiş bir mesaj oluşturmak için kullanıcının profilinden, işe alım müdürünün profilinden, iş tanımından ve ilgilenilen şirketin bilgilerinden yararlanacak. Dolayısıyla başvuran kişinin ve başvurulan kişi hakkında platform ne kadar bilgiye sahipse, yapay zeka aday için o kadar detaylı bir ön yazı hazırlayacak.

Şirketin kıdemli yöneticisi Ora Levit, özelliğin test edilmeye başlandığını Salı günü paylaştığı gönderiyle duyurdu. Levit, kişiselleştirilmiş bir ön yazı oluşturmak için yapay zekanın son derece işe yarayacağını ancak özellikle hazırlanan yazıya başvuru tamamlamadan önce göz atılması gerektiğini belirtiyor. Yapay zekanın elindeki verileri yanlış anlama potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda Levit’in önerisine kulak vermekte fayda var…

Kaynak: Marketing Türkiye

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın. 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Hazal Alan

Recent Posts

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (6-13 Mayıs)

PAZARYERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR Trendyol satıcılarına anında kredi imkânı sunacak! Fibabanka ve Trendyol anında kredi…

4 gün ago

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (29 Nisan-6 Mayıs)

PAZARYERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR Trendyol, görme engelli kullanıcılar için sesli rehber özelliğini kullanıma sundu. Görme…

2 hafta ago

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (22-29 Nisan)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR 23 Nisan’ı ‘Sepette İyilik’ ile kutluyor. Trendyol, bir sivil toplum-özel sektör…

3 hafta ago

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (15-22 Nisan)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR Trendyol LLM, e-ihracatta dil bariyerini kaldırıyor, küresel pazarların kapısını açıyor. Türk…

4 hafta ago

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (8-15 Nisan)

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR WhatsApp'ta kişilere not ekleme devri başlıyor. Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, geçtiğimiz…

1 ay ago

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (1-8 Nisan)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR Amazon, kasiyersiz marketlerini kapatıyor. Neredeyse on yıl önce Amazon tarafından hayatımıza giren kasiyersiz…

1 ay ago