fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (8-15 Mayıs)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Amazon’dan yeni servis: Amazon Anywhere ile oyun ve uygulamadan çıkmadan fiziksel ürünler satın alınabilecek.

E-ticaret devi Amazon, özellikle oyun oynamayı sevenlerin çok işine yarayacak bir servis geliştirdi. İster video oyunları oynuyor olun, ister en sevdiğiniz mobil uygulamayı kullanın, Amazon Anywhere ile artık oyununuzu veya uygulamanızı terk etmek zorunda kalmadan Amazon mağazalarından fiziksel ürünleri keşfedebilir ve satın alabilirsiniz. Niantic’in (Pokémon Go’nun yapımcıları) sunduğu bir artırılmış gerçeklik oyunu olan Peridot’ta Amazon Anywhere’in ilk lansmanını deneyimleyebilirsiniz. Oyun, yapay zeka (AI) tarafından desteklenen benzersiz sanal evcil hayvanlara sahiptir ve artık iOS ve Android cihazlarda kullanılabilir.

Amazon Anywhere, ilgi çekici bir oyun içi fiziksel ürün mağazasıyla Peridot’un büyüsünü artırılmış gerçeklikten gerçeğe taşımaya yardımcı oluyor. Peridot oynarken, türünün tek örneği yaratıkları önemsediğiniz için oyun içindeki fiziksel ürünlere erişebilir ve dünyayı birlikte keşfedebilirsiniz.

Amazon hesabınızı Peridot’a sorunsuz bir şekilde bağladıktan sonra, oyundaki büyülü yaratıkların çizimlerinin yer aldığı tişörtler, kapşonlular, telefon aksesuarları ve kırlentler gibi Peridot markalı ürünler bulabilirsiniz. Amazon mağazalarında olduğu gibi, tanıdık ürün ayrıntılarını, resimlerini, stok durumunu, Prime uygunluğunu, fiyatını ve tahmini teslimat tarihini göreceksiniz. Ardından “satın al” düğmesine dokunmak ve oyundan çıkmadan bağlı Amazon hesabınızı kullanarak kontrol etmek kolaydır. Ürünler, Amazon’dan yapılan diğer tüm satın alımlar gibi size gönderilir ve siparişleri Amazon uygulaması aracılığıyla takip edebilir ve yönetebilirsiniz.

Kaynak: Amazon

E-TİCARET İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

E-Ticaret yönetmeliğine Danıştay’dan durdurma kararı!

Danıştay, Türkiye’de e-ticaretin düzenlenmesine yönelik yasaya ilişkin yönetmeliğin yürütmesini durdurdu.

E-ticaretin yaygınlaştırılması ve güven ortamının oluşturulması için 2014’te “6563 sayılı Kanun” çıkarılmıştı, ancak 7 Temmuz 2022’de “7416 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile yasada değişiklik yapılmıştı. Değişiklikler, yasa öncesinde ve sonrasında sektörde ve kamuoyunda tartışmalar yarattı. Tartışmaların ardından Anayasa Mahkemesi’ne yasanın iptali için dava açıldı.

Yasanın uygulama yönetmeliği 29 Aralık 2022 tarihinde yayımlandı. Yönetmelik ile elektronik ticaret aracı hizmet sağlayıcı (AHS) ve elektronik ticaret hizmet sağlayıcıların (HS) faaliyet ve denetimleri ile bunlar arasındaki ticari ilişkilerin düzenlenmesine yönelik usul ve esasların detayları belirlendi, ancak yönetmeliğin yayımlanmasının hemen ardından yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay’da dava açıldı. Danıştay 10. Dairesi, yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması talebini değerlendirdi ve yönetmeliğin bazı maddelerinin yürütmesini durdurdu.

Yürütmesi durdurulan maddeler arasında e-ticaret platformlarını işleten şirketlerin ve satıcıların kabul edilmemesi, platformların hukuka aykırı içerikleri yayımdan kaldırması ve satıcıların başvuru yöntemleri gibi konular yer alıyor. Yönetmeliğin tümden iptaline dair talep Danıştay 10. Dairesi tarafından karara bağlanacak. Yönetmeliğin dayanağı olan “7416 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ise Anayasa Mahkemesi’nde açılan davanın sonucuyla ilgili bekleyiş sürüyor.

Kaynak: Tamindir

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

WhatsApp,’ta yepyeni güncellemeler geldi.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a yeni özellikler geldi. WhatsApp’ın resmi internet sitesinde yapılan duyuruda, bu özelliklerin ne işe yarayacağı detaylıca anlatıldı. İşte WhatsApp’a gelen o yepyeni özellikler:

Anket özelliği yenilendi; kullanıcılar artık çok daha detaylı anketler yapabilecekler. Bu bağlamda; anketler artık üç yeni seçeneğe sahip. Bunlardan ilki; anket sorularına tek bir yanıt verme zorunlu tutulabilecek. Oluşturulan ankette bu seçenek aktif edilirse, katılımcıların birden çok yanıta oy kullanması mümkün olmayacak. Ayrıca sohbetlerdeki arama bölümü, artık anketler için de filtre içeriyor. Yani sohbeti baştan aşağı dolaşmadan anketlere direkt olarak ulaşılabilecek. Ek olarak anketler için bildirimler aktif hale getirildi. Böylelikle anketi oluşturan kullanıcı ankete kaç kişinin dahil olduğunu ve sonuçları anlık olarak takip edebilecek.

WhatsApp’a gelen diğer bir güncelleme ise artık iletilen mesajlara açıklama eklenebilecek olması. Eskiden, iletilen mesaj için açıklama yapılamıyordu. Yeni özellik ile birlikte artık iletilen mesajlara açıklama da eklenebilecek. Ayrıca bu özellik görseller için de belgeler için de kullanılabilecek.

Kaynak: Webtekno

Meta’dan çoklu öğrenme moduna sahip yapay zeka: ImageBind.

FacebookInstagram, Messenger ve WhatsApp gibi platformların çatı şirketi Meta, birden çok moda sahip bütünsel öğrenme açısından makineler ve insanlar arasındaki boşluğu dolduran ImageBind adındaki yenilikçi yapay zeka modelini tanıttı. Her modalite için belirli yerleştirmelere dayanan geleneksel yapay zeka sistemlerinden farklı olarak ImageBind, paylaşılan bir temsil alanı oluşturarak makinelerin metin, görüntü/video, ses, derinlik, termal ve atalet ölçüm birimlerinden (IMU) aynı anda öğrenmesini sağlıyor. Çoklu duyusal girdileri birleştirerek, makinelere bilginin çeşitli yönlerini birbirine bağlayan kapsamlı bir anlayış sunuyor.

Örneğin, Meta’nın Make-A-Scene’i ImageBind’i sese dayalı görüntüler oluşturmak için kullanabilir ve yağmur ormanları veya hareketli pazarlar gibi sürükleyici deneyimlerin yaratılmasına olanak tanıyor. Ek olarak ImageBind, sorunsuz medya oluşturma ve gelişmiş çok modlu arama işlevleri dahil olmak üzere daha doğru içerik tanıma, denetleme ve yaratıcı tasarım için kapılar açıyor. Modelin 3D ve IMU sensörlerini birleştirme yeteneği, sürükleyici sanal dünyaların tasarımında ve deneyiminde devrim yaratabiliyor. Ayrıca ImageBind, metin, ses, resim ve video gibi çeşitli modalitelerde arama yapılmasını sağlayarak anıları keşfetmek için zengin bir yol oluşturuyor.

ImageBind ile Meta, makinelerin çeşitli modalitelerden öğrenmesinin yolunu açarak yapay zekayı yeni bir bütünsel anlayış ve çok modlu analiz çağına taşıyor. Şirket, bir süre önce kendi yapay zeka modelini piyasaya sürerek bu alanda önemli adımlar atıyor.

Kaynak: egirişim

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın. 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

  • 50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.
  • Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.
  • Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.
  • Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.
  • Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.
  • E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.
Total
0
Shares