fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (1-7 Kasım)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Amazon ve Snapchat arasında AR üzerine işbirliği gerçekleşti.

Snap’in AR lensleri sayesinde kullanıcılar Amazon’da gördükleri bazı ürünleri üzerlerinde deneyebilecekler.

Snapchat, halihazırda Artırılmış Gerçeklik alanında çeşitli projelere imza atmıştı. Bu projelerden biri de Snapchat kullanıcılarının almak istedikleri bir kıyafeti üzerlerinde görmelerini sağlayan AR lensleriydi. Bu lensleri sayesinde online alışveriş deneyimini farklı bir boyuta taşıma potansiyeline sahip olan Snapchat, e-ticaret devinin dikkatini çekti. Dünyanın en büyük online alışveriş platformu olan Amazon, AR teknolojilerini kullanmak için Snap ile yeni bir ortaklığa imza attı.

Bu yeni ortaklık sayesinde Amazon, kullanıcılarına alacakları yeni ürünün üzerlerinde nasıl duracağını görme şansı sunacak. İlk aşamada bu özellik gözlük modelleri için kullanılıyor olacak. Amazon Fashion’daki gözlük modellerinden birini satın almak isteyen kullanıcılar, Snap’in AR özelliğini kullanarak bu gözlüğün kendilerinde nasıl durduğunu test edip görme şansına erişecek. Şimdilik Amazon Fashion’daki gözlük modelleriyle sınırlı olan bu AR kullanımının ilerleyen yıllarda diğer alanlarda da kullanıma sunulabileceği düşünülüyor.

E-TİCARET İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Heyecanla beklenen Kasım indirimleri başlıyor!

E-ticarette en çok satışın ve cironun elde edildiği Kasım ayında alışveriş hareketliliği hızlandı. Online alışveriş platformlarının depoları ürünlerle doldu. Henüz Kasım ayının başı olmasına rağmen firmalar yoğun bir sipariş talebiyle karşılaştı. Yüz binlerce KOBİ ve esnaf özellikle yılın son aylarında birbirinden çeşitli pek çok kampanya ile müşterilere milyonlarca ürün ve avantajlı fiyatlar sağlayıp satışlarını artırmayı ve işlerini büyütmeyi hedefliyor. E-ticarette en çok satışın yapıldığı Kasım ayında alışverişlerin 3 kat artması bekleniyor.

“E-Ticaretin Altın Dönemlerinde Satışları Artırmanın Yolları” başlıklı yazımızda “Son Çeyrekte E-Ticarette Gerçekleşecek İndirim Dönemleri”ni sizlerle paylaşmıştık. Kasım ayında gerçekleşecek olan önemli tarihleri ve çok dahasını buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Fakat hem satıcıların hem de alıcıların heyecanla beklediği Black Friday’in bu yılki tarihi 25 Kasım. Online mağaza sahipleri haftalar öncesinden bu tarihe hazırlanmaya başlıyor. Mağaza sahibi olarak hala hazırlanmadıysanız sizler için oluşturduğumuz harika kitabı mutlaka okuyun. “Black Friday Satışlarınızı Artıracak 9 Strateji” kitabımızı ücretsiz olarak indirmek için tıklayın.

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Twitter, mavi tikli kullanıcılardan 7.99$ ücret almaya başlıyor.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasından sonra yapılan ilk değişikliklerden biri de mavi tikli kullanıcılardan vergi ücreti almaya başlamak oldu. Elon Musk, aylık 7,99 dolar ödeyen herhangi bir Twitter kullanıcısının Mavi Tik doğrulama rozeti alabileceğini söylemişti. 

Musk’ın Twitter’ı devralınmasının hemen ardından gelen yeni değişiklik, şu anda ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık’ta yer alan iOS kullanıcılarının hizmetine açıldı. Cumartesi günü yapılan açıklamada Twitter, premium “Twitter Blue” hizmetine “şimdi kaydolan” tüm kullanıcıların mavi tik alabileceğini söyledi.

Halihazırda onaylanmış hesap rozetine sahip olan Twitter hesaplarının ise 90 gün içinde Twitter Blue aboneliğini başlatmaları gerekiyor. Başlatmamaları durumunda ise hesaplar, 90 günün sonunda onaylanmış hesap rozetlerini kaybedecekler.

iOS bildirimine göre mavi tik rozetinin de dahil olduğu Twitter Blue aboneliği kapsamında kullanıcılara “%50 daha az reklam görme” fırsatı da sunulacak. Musk tarafından vaat edilen Twitter’da daha uzun videolar yayınlama ve kaliteli içerik için öncelik sıralaması” gibi özelliklerin ise ”yakında” aboneliğe dahil edilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise katıldığı bir söyleşide ülkemize özel yerel fiyatlandırma uygulanması konusunda Musk ile görüşeceğini söyledi.

Whatsapp güncellemelerine devam ediyor. İşte yeni özellik: Topluluklar.

WhatsApp, grup sohbetlerini topluluklara dönüştüren ‘Topluluklar’ özelliğini kullanıma açtı. Grupları, iş yerleri veya okullar tarafından kullanılabilecek daha büyük yapılarda organize etmek için topluluklar adlı yeni bir özelliği yayınladı.

Topluluklar, bireysel gruplardaki tartışmanın belirli bir temaya odaklanması için birden fazla grup sohbeti düzenlemenin başka bir yoludur, ancak katılımcılar konular arasında kolayca geçiş yapabilir. Örneğin, ikamet ettiğiniz site için bir Topluluk oluşturabilir, ardından tartışmayı bireysel gruplara bölebilirsiniz; biri grup etkinlikleri için, diğeri teknik düzenlemeler, ihtiyaçlar vb. için gibi. Ayrıca her Topluluğun, moderatörlerin önemli haberleri paylaşabileceği bir Duyuru grubu da vardır.
Bir gruptaki maksimum katılımcı sayısı 512’den 1.024’e yükseltildi. Görüntülü görüşme yapıyorsanız da maksimum sınır 32 katılımcı olmakta.

Kullanışlı olacak bir başka yeni özellik de, bir grubun veya topluluğun belirli bir konuda üçüncü taraf hizmetlerine başvurmak zorunda kalmadan oy kullanmasına yardımcı olabilecek sohbet içi anketlerdir. Normal WhatsApp sohbetleri gibi, Topluluk grupları da uçtan uca şifrelenir.

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.
 Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.
 Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.
 Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.
 E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares