fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (17-24 Nisan)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Trendyol, influencerlar tarafından Almanya’da en çok konuşulan moda markası oldu.

Storyclash Influencer Pazarlama Platformu, influencerların Instagram’daki bahsedilme sayılarını baz alarak liste hazırladı. Trendyol, hem listede 1’inci sıraya yerleşerek Almanya’da influencerlar tarafından Instagram’da en çok konuşulan moda markası hem de listeye giren tek Türk markası oldu.

Marka, öncesinde de internet sitesi trafik ölçümleme ve analiz servisi SimilarWeb’in hazırladığı Almanya’da en çok ziyaret edilen ‘Digital 100’ listesinde, moda kategorisinde ziyaret ve etkileşim oranlarıyla en hızlı büyüyen ikinci platform olarak yer almış ve SimilarWeb’in verilerine göre Trendyol trafiğini %266 artırmıştı.

Almanya’daki müşterilerine özel trendyol.com/de ve trendyol.com/en aracılığı ile Türk üreticilerini Avrupa’nın 27 ülkesiyle buluşturan Trendyol, yerli üretim ve üreticilere destek çıkmaya devam ediyor. Ülkemize döviz girişini artırmak için e-ihracat çalışmalarına hız kazandıran şirket, 50’den fazla global e-ticaret platformu aracılığıyla yerli üreticilerin 100 ülkeye e-ihracat yapmasını sağlıyor.

Kaynak: Dünya

Hepsiburada, deprem bölgesindeki işletmeleri kalkındırma projelerine devam ediyor.

Hepsiburada, depremden etkilenen 11 ildeki afetzedeleri desteklemek için “Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü” programı kapsamında “Her Sipariş, Bir Destek” projesi başlattı. Program ile Hepsiburada, 120 bin kişinin istihdamına ve 500 bin kişinin de geçimine katkı sağlayacak. Kadın kooperatiflerine verilen destek de artırılacak.

Deprem bölgesine verilen destekler kapsamında Hatay’da faaliyet gösteren girişimci kadınlar ve yerel üreticiler de ziyaret edildi. Hepsiburada Kurumsal İletişim Direktörü Cem Tanır, deprem bölgesinde faaliyet gösteren üreticilerin ve kadın kooperatiflerinin yöresel ürünlerinin ticari amaç gütmeksizin satışa sunulduğunu söyledi. Bu uygulamanın, kısa bir süre sonra deprem bölgesinde bulunan tüm işletme, üretici ve esnafa açıldığına dikkat çeken Tanır, deprem bölgesinden 400 yeni girişimcinin platformda satışa başladığını, 5 yıldır 41 binin üzerinde girişimci kadına ve kadın kooperatiflerine verilen destekleri artırdıklarını ifade etti. Tanır, sözlerine şöyle devam etti:

“Program kapsamında 120 bin kişinin istihdamına ve 500 bin kişinin de geçimine katkı sağlayacağız. Çünkü buradaki pazarda ticaret ekosistemi gözlemliyoruz. Bunun için de çeşitli adımlar atıyoruz. Kısa vadede offline ticaretin ayağa kalkması zor olabilir ancak teknolojiyle, lojistik imkanlarımızla, en önemlisi de pazarlama gücümüzle ve müşterilerimizle kurduğumuz yıllar içerisindeki güven ilişkisini bu ürünlerin hızlıca pazara erişmesi için bir kaldıraç olarak kullanacağız. Böylece 2 yılda 10 milyar TL’lik bir satış hacmi sözü de veriyoruz.”

Kaynak: Dünya

E-TİCARET İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Ramazan Bayramı’nın e-ticaretteki satışları %30 artırması bekleniyor.

E-Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Emre Ekmekçi, e- ticaret sitelerinde bayram için hazırlanacak tatlı malzemeleri, çikolata, şeker, kahve gibi gıda alışverişleri ile giyim ve ayakkabı alışverişlerinin başladığını belirterek, “Özellikle bayrama özel markaların ve pazaryerlerinin kampanyaları ile alışverişlerde % 30 artış yaşandığını gözlemliyoruz.” dedi.

Ekmekçi, ramazan ayı hazırlıkları ve bayram alışverişlerinin kovid-19 salgınının getirdiği alışkanlıklarla e-ticaret üzerinden yapılmaya devam edildiğini belirterek, “Tüketicilerin alışveriş alışkanlıkları online alışverişe yönelmesi ve kampanyaların da etkisiyle bu bayram alışverişlerinde de e-ticaretin ön planda olmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Şubat ayında yaşanan deprem felaketinin ardından ramazan ayında hediye olarak gönderilen ramazan kolisi satışlarında artış yaşandığını aktaran Ekmekçi, şunları kaydetti: “Yardımlaşmanın ön plana çıktığı ramazan ayında tüketiciler ihtiyaç sahiplerine destek olmak için bu kolileri tercih ediyor. Bu yıl hediye ramazan kolilerine depremden etkilenen vatandaşlarımız için hazırlanan bağış kartları da eklendi. Özellikle pazaryerleri üzerinden yapılan alışverişlerle bu bağış kartları özelinde ramazan ayında olduğu gibi bayram alışverişlerinde de tüketicilerimiz depremzedelere desteklerini yapıyor. Bunların yanında bayram için hazırlanacak tatlı malzemeleri, çikolata, şeker, kahve gibi gıda alışverişleri ile giyim ve ayakkabı alışverişleri de başladı. Özellikle bayrama özel markaların ve pazaryerlerinin kampanyaları ile alışverişlerde % 30 artış yaşandığını gözlemliyoruz.”

Hepsiburada Pazarlama Grup Başkanı Ender Özgün ise bayram dönemlerinde diğer günlere göre farklı alışveriş dinamiklerinin ortaya çıktığını ve tüm ülkenin paylaştığı ortak özel günler olması nedeniyle daha fazla alışverişin yapıldığı dönemler olduğunu söyledi. Ramazan ayı itibarıyla temel tüketim-gıda, züccaciye kategorilerinde önemli bir talep görüldüğünü aktaran Özgün, “Bayram öncesinde en çok temel tüketim-gıda, sağlık-güzellik, anne-bebek ve kitap kategorisinden alışveriş yapılıyor. Ülkemizde bayramlar bir tatil dönemi olarak da değerlendirildiği için Hepsiburada Seyahat üzerinden alınan uçak bileti oranları da normal dönemlere göre daha yüksek oluyor.” ifadelerini kullandı.

Özgün, bayram alışverişlerinde geçen yıla göre artış olacağını ön gördüklerini vurgulayarak, “Ramazan ayının başlangıcından bu yana züccaciye, süpermarket ve ev aletleri kategorilerine ilgi arttı. Örneğin; düdüklü tencere satışlarımız geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %48, Türk kahvesi makinelerinin siparişinde ise %173‘lük artış görüldü. Süpermarket kategorisine baktığımızda da özellikle kahve tüketiminde ciddi bir yükseliş olduğunu görüyoruz. Örneğin; filtre kahve satışlarımız tam %83 arttı.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İstanbul Ticaret Gazetesi

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Instagram’a takipçi gizleme özelliği geliyor.

Instagram takipçi gizleme özelliği ya da diğer bir deyişle Instagram takipçi listesini gizleme özelliği, bazı kullanıcıların Instagram’a gelmesini dilediği özelliklerden biriydi. Sosyal medya uzmanı Ahmed Ghanem, attığı bir tweet’te Instagram’ın, kullanıcıların takipçi listelerini gizlemelerine olanak tanıyacak yeni bir gizlilik özelliği üzerinde çalıştığını iddia etti. İddiaya göre, kullanıcılar bu özelliği etkinleştirerek takipçi listelerinin görünürlüğünü kontrol edebilecekler. Herkes takipçi listesini gizlemek istemeyeceğinden, aktarılanlara göre bu özellik isteğe bağlı tutulacak. Özellik bir kez açıldıktan sonra istenildiği zaman kapatılabilecek. Yeni özellik herkese açık profillere sahip olanlar için geçerli olacak.

FtiAnK9XwAUPZ5K

Şu ana kadar, ne yetkililer tarafından ne de iddia sahibi tarafından takipçi gizleme özelliğinin küresel olarak ne zaman kullanıma sunulacağı söylenmedi ya da resmi bir tarih paylaşılmadı. Ancak platformun kullanıcılara daha fazla gizlilik sağlayacak yeni özellikler üzerinde çalışmaya devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Mynet

Twitter Blue hesapları, abonelik üzerinden para kazanacak.

Twitter Write hesabında paylaşılan son açıklamaya göre, Twitter’da para kazanma dönemi genişliyor. Artık Blue aboneleri 10 bin karaktere kadar tweet atabilecek, aynı zamanda kalın ve italik metin formatını da kullanabilecek. Ek olarak, Blue kullanıcısına abone olunması durumunda, abonelik ücreti hesap sahibiyle paylaşılacak. Twitter Writes konuyla ilgili açıklamasında, “Yeni özelliklere erişmek için Twitter Blue’ya kaydolun ve doğrudan Twitter’da gelir elde etmek için hesabınızdaki Abonelikleri etkinleştirmeye başvurun. Uygulamak için ayarlarda Para Kazanma’ya dokunun” diye yazdı.

Platformun bu hareketi, Blue aboneleri için önceki 4000 karakterlik sınırdan önemli bir artış anlamına geliyor. Öte yandan abone olmayan standart Twitter kullanıcıları ise 280 karakterlik tweet atmaya devam edecek.

Twitter para kazanma konusunda bazı sınırlamalara sahip. Buna göre, para kazanmak isteyen Blue hesabının en az 500 takipçisi olmalı ve aboneleri son 30 gün içinde Twitter’da aktif olmalı. Kullanıcılar, en büyük hayranlarına belirli bir miktarda “bonus içerik” de sunabilecek.

Türkiye’de de sunulmaya başlanan Twitter Blue aboneliğinin aylık ücreti 150 TL olarak belirlenmiş durumda. Yıllık olarak ise istenen rakam 1.570 TL seviyesinde.

Kaynak: ShiftDelete

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın. 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares