fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (19-26 Aralık)

2022’nin son haberlerini paylaştığımız e-bültenimizde, geçtiğimiz haftanın gündemine hızla göz atın 🙂 Hepimiz için keyifli, bolluk ve bereket dolu bir hafta olması dileğiyle..🥳

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Hepsiburada ve Denizbank iş birliği ile kadın girişimcilere yeni destek.

Hepsiburada, Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programında yer alan kadınlara sunduğu desteklere bir yenisini daha ekleyerek DenizBank ile güçlerini birleştirdi. Kadınların bankacılık ürünlerinden avantajlı biçimde faydalanmasını hedefleyen bu birliktelik, aynı zamanda e-ticarette de güç kazanmalarına destek olacak.

Ekonomiye katkılarını artırarak, işlerini büyütmelerine destek olması için iş birliği çerçevesinde girişimci kadınlara, 4 ay ödemesiz olarak 250.000 TL’ye kadar nakit desteği, avantajlı faiz oranları ve 18 aya varan vade imkanı sunulacak.  Ayrıca süre sınırı olmaksızın, DenizBank mobil ve internet şubesinden yapılacak havale ve EFT işlemlerinden masraf alınmayacak. Hepsiburada iş ortağı girişimci kadınlara, DenizBank POS müşterisi olmaları durumunda, 20.000 TL ciroya kadar 1,29 komisyon (6 ay geçerli) avantajı da sunulacak. Dijital Pazarlama ve Verilerle İşletme Yönetimi eğitimleri, iki ve üzeri çalışan sayısına sahip firmalara 3 yıllık kişi başı 1,500 TL maaş promosyonu ile 1 adet 25 yapraklı ücretsiz Çek karnesi (Değerli kağıt bedeli hariç) sunulacak.

E-TİCARET İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Sipay, “En İnovatif Ürün” ve “En İyi Altyapı” dallarında “altın” ödüllerin sahibi oldu.

Türkiye’nin ödeme sistemleri alanındaki ilk ve tek ödül organizasyonu PSM Awards’ün 2022 yılı kazananları belli oldu. Geçen yılki yarışmada “Yılın Startup’ı” ödülünü alan Sipay, bu yıl “En İnovatif Ürün” ve “En İyi Altyapı” dallarında “altın” ödüllerin sahibi oldu. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Sipay CEO’su Semih Muşabak, şöyle konuştu: “2018 yılında kurulmuş genç olarak ifade edebileceğimiz bir finansal teknoloji şirketi olarak geçen yıl ‘Yılın Startup’ı’ seçildiğimiz PSM Awards’te bu yıl 2 dalda birden “altın” ödüle layık görülmekten dolayı çok mutluyuz. Sipay aracılığıyla üye işyerlerimizin tüm ödemelerini en kolay, yönetilebilir ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmesini sağlıyoruz. İş ortaklarımızın fiziksel POS ile mağazalardaki ödemelerini alabilmelerini, e-ticaret sitelerinde tüm kartlar ile satış yapabilmelerini, açık bankacılık ile banka hareketlerini kontrol etmelerini, MPOS ile sahadaki ekiplerinin tahsilat yapabilmelerini ve B2B modülleri ile çalışabilmelerini sağlayarak, kendilerine uçtan uca hizmet sunuyoruz.

Şikayeti müşteri memnuniyetine dönüştürmek: Dinleme ve empati.

Vrije, Dartmouth Babson ve LUISS üniversitelerinden araştırmacıların yaptığı son çalışma marka memnuiyeti sağlamanın en etkili iki yolunun aktif dinleme ve empati olduğunu ortaya koyuyor.

Aktif dinleme, müşterilerin şikayetlerini dikkate almak ve buna iletişim kurarak karşılık vermek anlamına gelirken empati müşterilerle duygusal düzeyde bağdaşıklık kurmayı ifade ediyor. Dolayısıyla, metne dayalı bir etkileşimde aktif dinleme, müşteriye verilen yanıtın üslubuyla, empati ise daha çok yanıtın içeriğiyle ilgili. Araştırma yazarları, şirketlerin çevrimiçi olarak müşterilere yanıt verirken aktif dinleme ve empatiden yararlanmalarının şikayet henüz çözülmemiş olsa bile memnuniyet uyandırdığını belirtiyor. Saha araştırmaları, aktif dinlemeyi %1 artırmanın müşteri memnuniyeti olasılığını %14’e kadar, empatiyi %1 artırmanın müşteri memnuniyeti olasılığını %90’a kadar artırdığını gösteriyor. Bu nedenle, aktif dinlemeye kıyasla empati, istenen sonuçları geliştirmek için daha güçlü bir kaldıraç olarak öne çıkıyor.

Ideasoft CEO’su Seyhun Özkara, 2023’te e-ticaret ve e-ihracatın hızla büyümeye devam edeceğini öngördüklerini açıkladı.

IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, 2023’te e-ticaret hacminin perakende ticaret oranında %15 bandına, e-ihracat hacminin ise genel ihracat pastası içinde %2 bandına yükseleceğini öngördüklerini açıkladı.

2023 yılının daha pozitif bir havada geçmesini temenni ettiklerini söyleyen IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, “Tüm işletmeler için dijital kanallar çok önemli. Geçtiğimiz son 10 yılda e-ticaret sektöründe ortalama %35’ten fazla bir büyüme gerçekleşti. 2020/2021/2022 pandemi dönemi özelinde ise bu rakam katlandı. E-ticaret hacminin perakende ticarete oranında %15 bandına, e-ihracat hacminin ise genel ihracat pastası içinde %2 bandına yükseleceğini öngörüyoruz. Artık dijital kanallara adaptasyon bir zorunluluk haline geldi. Pandeminin zorluklarını hepimiz yaşadık. İnternetten satışı hangi kanaldan yaparsak yapalım, yeter ki yapalım, dijital dönüşüme önem verelim.” dedi.

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Tweetlerin görüntüleme sayıları gözükecek.

Geçtiğimiz haftalarda Elon Musk, paylaştığı bir tweette tıpkı videolarda olduğu gibi tweetlerin de kaç kişi tarafından görüntülendiğinin gösterileceğini duyurmuştu. Twitter’ın yeni güncellemelerinden biri de atılan tweetlerin üstünde görüntülenme sayılarının gözükmesi oldu. Kullanıcılar, artık herhangi bir analiz aracı ya da butonu kullanmadan atılan tweet üzerinden kaç kişinin o tweeti görüntülediğini açıkça görebilecekler.

Elon Musk, Twitter’da CEO olarak istifa edip etmemesi konusunda anket yaptı. Çoğu seçmen evet dedi.

Twitter’ın yeni sahibi ve CEO’su Elon Musk, Pazar günü sosyal medya platformunun kullanıcıları arasında şirketin başkanı olarak istifa edip etmeyeceğini soran gayri resmi bir anket yayınladı. Pazartesi günü sabah 6:20’de anket, yanıt verenlerin çoğunluğunun (%57,5) milyarderin görevinden ayrılmasını istemesiyle sona erdi. Anket kapanana kadar 17 milyondan fazla kullanıcı oy kullanmıştı. Musk, anketin sonuçlarına uyacağını iddia etti, ancak bunu gerçekten yapıp yapmayacağı belli değil.

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares