fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (26 Şubat-4 Mart)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Hepsiburada’da Lojistik Grubu Üst Yöneticiliği (CEO) görevine mart sonu itibarıyla Hakan Karadoğan atandı.

Hepsiburada tarafından yapılan açıklamaya göre 25 Mart 2024 itibarıyla Lojistik Grubu CEO’luğu görevine Hakan Karadoğan atandı. Karadoğan Hepsiburada operasyon ve şirketin kargo taşımacılığı hizmeti veren HepsiJET’in sorumluluklarını, hali hazırda bu görevi yürütmekte olan ve görevinden ayrılma kararı alan Operasyon Grup Başkanı Mehmethan Yallagöz’den devralacak. Karadoğan ayrıca Hepsiburada’nın B2B müşterilerine depolamadan, sipariş karşılamaya, paketlemeden hızlı teslimata kadar uçtan uca lojistik çözümler sunan ve 7/24 hizmet sağlayan tüm lojistik şirket ve süreçlerinin liderliğini de üstlenecek. Üretim, tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında 30 yıllık küresel ve yerel deneyime sahip olan Karadoğan 6 yıldır Amazon Türkiye Operasyonlar Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hepsiburada Üst Yöneticisi (CEO) Nilhan Onal Gökçetekin, Hakan Karadoğan Hepsiburada’nın güçlü lojistik operasyonlarını, depolamadan sipariş karşılama ve teslimata kadar tüm lojistik süreçlerde verilen B2B hizmetlerini daha da güçlendirerek büyüme yolculuğuna liderlik edeceğini kaydederek, “Hepsiburada olarak son 1 yıl içerisinde, e-ticaret yapmak isteyen şirketlere anahtar teslimi lojistik ve fintech hizmetleri sunma stratejimiz çerçevesinde çok önemli adımlar attık. Hakan’ın liderliğiyle bu atılımımızı daha da güçlendirerek sektörümüzde fark yaratan çözümler geliştirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Dünya Gazetesi

DİJİTAL DÜNYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Alibaba yeni yapay zeka aracı “EMO”yu duyurdu.

Alibaba, yapay zeka alanında yeni bir adım attı. Şirketin bünyesindeki “Institute for Intelligent Computing” birimi tarafından geliştirilen “EMO” isimli yapay zeka sistemi, fotoğrafları canlandırabiliyor, konuşturabiliyor ve şarkı söyletebiliyor. Diğer yapay zeka uygulamalarının aksine, EMO yalnızca ağız hareketleriyle değil tüm yüz ifadeleriyle duyguyu yansıtıyor. Bu teknoloji, gelecekte yapay zeka tarafından oluşturulan videolarda karakterlerin sadece bakışmak yerine konuşup şarkı söyleyebileceği bir dönemi işaret ediyor. EMO, şu an için sadece geliştiricileri tarafından paylaşılan demolar üzerinden deneyimlenebiliyor.

Kaynak: Marketing Türkiye

Gemius Türkiye’de kozmetik sektörünün dijital dünyasını paylaştı.

Güzellik ve kişisel bakım günümüzde giderek artan bir öncelik haline geldi. 2020 yılında dünya genelinde 550 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğüne ulaşan sektör, 2025’te 760 milyar doları aşarak büyük bir ivme kazanmayı hedefliyor. Türkiye’de de durum farklı değil. Kozmetik sektörü, her yıl yaklaşık %10 oranında bir büyüme kaydederek önemli bir etki yaratıyor. BBC’nin paylaştığı bilgilere göre 2021 yılında sektörün pazar büyüklüğü 15 milyar TL’ye ulaştı. Elbette dijital kozmetik pazarı da bu büyüme trendini önemli ölçüde etkiliyor. 

Dijital ölçümleme şirketi olan Gemius‘un Webrazzi ile paylaştığı araştırma Türkiye’deki kozmetik sektörünün dijital platformlardaki popülerliği ve tüketicilerin tercihlerini yansıtıyor. Araştırma kapsamında geçtiğimiz son 3 ay içinde Türkiye’deki kozmetik sektöründe en fazla ziyaret edilen web siteleri ve bu sitelerin ziyaretçi sayıları belirlendi. Araştırmada yer alan bilgilere göre 15,5 milyon gerçek kullanıcıdan 10 milyonu Gratis‘i ziyaret etti. Watsons6,5 milyon ziyaretçiyle ikinci sırada yer alırken, Sephora ve Rossmann sırasıyla 3,1 milyon ve 2,2 milyon ziyaret aldı. 

Kullanıcılar toplamda kozmetik markalarının platformlarında 6 dakika 41 saniye vakit geçirdi. Rossman, 5 dakika 50 saniye ile en uzun süre vakit geçirilen marka oldu. Rossman’ı ise 5 dakika 10 saniye ile Sephora, 4 dakika 59 saniye ile Gratis ve 3 dakika 55 saniye ile Watsons takip ediyor.

Erkek kullanıcıların %32‘si Gratis’ten kozmetik ürün almayı tercih ediyor. Kadın kullanıcıların %90‘ı ise Watsons’ı tercih ediyor.

Kaynak: Webrazzi

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Instagram, arkadaşlarınızın konumlarını takip etmenizi sağlayacak bir ‘Arkadaş Haritası’ özelliği üzerinde çalışıyor.

Meta sözcüsü TechCrunch’a yaptığı açıklamada Instagram’ın “Arkadaş Haritası” özelliği geliştirdiğini doğruladı. Snapchat’in Snap Haritasına benzeyen katılım özelliği, kullanıcıların arkadaşlarının konumlarını gerçek zamanlı olarak görmelerine olanak tanıyacak. Bu yeni özellik ile Instagram, kullanıcılarına uygulamada daha fazla zaman harcamaları için başka bir neden vermiş olacak.

Alessandro Paluzzi’nin Threads’te yayınladığı ekran görüntülerine göre Instagram’ın Arkadaş Haritası, kullanıcıların konumlarını kimlerin görebileceğini seçmesine olanak tanıyacak. Ekran görüntüleri ayrıca konum verilerinin uçtan uca şifreleneceğini de gösteriyor. Konumunuzu sizi takip eden takipçilerle, “Yakın Arkadaşlar” listenizle paylaşmayı veya hiç kimseyle paylaşmamayı seçebilirsiniz. Harita aynı zamanda son aktif konumunuzu gizleyecek bir “Hayalet Modu” ayarına da sahip olacak.

Kaynak: TechCrunch

WhatsApp’ta artık profil fotoğraflarının ekran görüntüsü alınamayacak.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a, tüm kullanıcıları rahatlatacak bir güvenlik özelliği geliyor. Uygulamanın “2.24.4.25” kodlu Android beta sürümünde dağıtılan bu yeni özellik, kullanıcıların profil fotoğraflarının ekran görüntüsünün alınmasını engelleyecek. Böylelikle kullanıcı gizliliği, bir nebze daha artırılmış olacak. Geliştirilen yeni özellik herkes için kullanılabilir olduğunda telefonun ekran görüntüsü alma aracı işlevsiz hâle gelecek. Ayrıca ekran görüntüsü almaya çalışan bir kullanıcı, bunu yapamayacağına ilişkin bir uyarı mesajı görecek. 

Kaynak: webtekno

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın. 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

  • 50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.
  • Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.
  • Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.
  • Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.
  • Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.
  • E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares