fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (13-20 Şubat)

Yaraları Birlikte Saracağız

Deprem sonrası tüm dünyanın seferber olmasıyla deprem bölgelerine, depremzedelere maddi manevi yardımlar devam ediyor. İşte ücretsiz konaklama, istihdam desteği ve psikolojik destek hizmeti sağlayan kurumlardan bazılarının listesi…

Ücretsiz Konaklama Hizmeti

Deprem sonrası herkesin tek yürek olmasıyla, bireysel ve kurumsal olarak konaklama hizmeti sağlamaya, evinin kapısını açmaya başladı. İşte depremzedelere barınma hizmeti sağlayan platformlardan bazıları…

Airbnb.com

Airbnb tarafından yapılan açıklamalara göre şirket, Türkiye ve Suriye’deki depremler nedeniyle barınma ihtiyacı bulunan depremzedelere ücretsiz geçici barınma sağlayacak.

Misafirimizsiniz

Missafir ekibi tarafından geliştirilen “Misafirimizsiniz” platformu, evini depremzedelere açmak isteyenlerle barınma ihtiyacı bulunan depremzedeleri bir araya getiriyor.

Evin Umut Olsun

Depremzedeler ile müsait evi olan vatandaşlarımızı bir araya getiren bir destek platformu olarak görev yapan Evin Umut Olsun, müsait olan evlerin ücretsiz olarak paylaşılmasını sağlamayı amaçlıyor.

Dostluk Çatısı

Barınma ihtiyacı olan depremzedeler için “Dostluk Çatısı” isimli bir projeyi kullanıma sunan Hepsiemlak, platformu üzerinden evini depremzedelere açmak isteyenlerle, ihtiyaç sahiplerini bir araya getirecek.

Deprem Öncelikli İstihdam Seferberliği

Firmaların, deprem sonrası maddi ve manevi tüm süreçleri iyileştirmek ve ihya etmek adına seferber olmaya başladığını görüyoruz. Bu seferberliklerden biri de deprem istihdam seferberliği…

Kariyer.net

Türkiye’nin en büyük insan kaynakları platformu Kariyer.net ekibi, 6 Şubat’ta ülkemizin başına gelen depremin bölgedeki çalışma hayatında ve istihdamda açtığı yaraları sarabilmek için bir dizi aksiyon almak adına Deprem İstihdam Seferberliği başlattı.

Secretcv.com

Secretcv, depremden etkilenen kişiler ile istihdama katkı sağlamak isteyen firmaları buluşturan bir sistem oluşturdu. Şirket, Deprem Öncelikli İstihdam Seferberliği kapsamında İstihdam Havuzu adı altında depremden etkilenen ve iş arayan kullanıcıların CVlerini özel bir havuzda topluyor.

Depremzedelere ücretsiz psikolojik destek sunan online servisler

Maddi desteğin yanı sıra manevi desteğin de en önemli ihtiyaçlardan biri olduğu bu süreçte pek çok servis, online ya da yüz yüze olarak psikolojik destek sağlayacağını bildirdi. İşte online destek sağlayan platformlardan bazıları…

Evimdeki Psikolog

Evimdeki Psikolog kurucusu Aynur İlhan dün paylaştığı bir gönderi ile Evimdeki Psikolog‘un deprem bölgesindeki kişilere ücretsiz psikolojik destek sağlayacağını açıkladı. Bu destekten yararlanmak isteyen kişilerin ilgili formu doldurması gerekmekte. 

Hiwell

Hiwell kurucusu Ali Ozan Özçiçek de ilk etapta depremzedelere ve yakınlarına ücretsiz psikososyal destek verebilmek için başvuruları açtıklarını duyurdu. Bunun yanında Özçiçek, psikolojik desteği çok daha fazla insana ulaştırabilmek için depremden önce tasarlamaya başladıkları Askıda Psikolojik Destek konseptini de depremle birlikte yayına alacaklarını belirtti.

Kidolog

Kidolog CEO’su Eray Uğurelli paylaştığı bir gönderiyle depremden etkilenen tüm vatandaşlara yüzlerce uzman ile ücretsiz psikolojik destek verdiklerini duyurdu. Uğurelli aynı zamanda Ahbap ile birlikte anne-çocuk ürünlerini karşılamak için bir yardım kampanyası başlattıklarını da dile getirdi. 

Terappin

Terappin, depremzedelere, sahada çalışan ekiplere ve depremden psikolojik olarak etkilenen tüm vatandaşlara psikolojik ilk yardım desteği sağlamak için uygulama içerisinde yeni bir kategori açtıklarını açıkladı. Deprem kategorisinde yer alan tüm psikologlar gönüllü olarak çalışıyor ve psikolojik ilk yardıma ihtiyacı olan herkese destek oluyorlar. İnternete erişim olmayan  ancak psikolojik ilk yardım desteğine ihtiyacı olanlar ise 0549 539 8776 üzerinden Terappin’e ulaşabilecek. 

Onlinepsikolog.com

onlinepsikolog.com kurucusu Özer Balıkçı’nın aktardığına göre gönüllü psikologların yoğun ilgisi ile şu an 1000 den fazla gönüllü psikolog mevcut ve bu sayı her geçen gün artmakta. Gönüllüler, belli bir eğitim sürecinden geçtikten sonra platformda hepsi aktif olarak yayınlanacak. Eğitimleri bitenler şu an platformda bu hizmeti vermeye başladı. Buna ek olarak ihtiyaç sahibi yurttaşlar, AHBAP aracılığı ile oluşturulan kodu kullanarak ücretsiz online terapi seans alabilecekler 

Kaynak: Webrazzi

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Snapchat, aylık 750 milyon aktif kullanıcıya ulaştı.

Snapchat tarafından paylaşılan bilgilere göre platformun aylık aktif kullanıcı sayısı, 750 milyonu aştı, günlük aktif kullanıcı sayısı ise 375 milyona ulaştı.

Snap CEO’su Evan Spiegel paylaştığı bilgilerde şunları söyledi:

“Mevcut büyüme hızımızda, Snapchat’in önümüzdeki 2-3 yıl içinde 1 milyardan fazla kişiye ulaşacağını öngörüyoruz.

Kuzey Amerika’da aylık 150 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaştık.

20’den fazla ülkede 13-34 yaş arasındaki kullanıcıların %75’ine ulaşmış durumdayız.

Snapchat’i indiren Snapchat kullanıcılarının %70’inden fazlası, uygulamadaki ilk günlerinde AR ile etkileşim kuruyor.

Her gün Snapchat’i açan Snapchat kullanıcılarının %60’ından fazlası Snap oluşturuyor ve bir günde toplamda 5 milyardan fazla Snap atılıyor. 

Snapchat+, lansmanından sadece 6 ay sonra 2,5 milyondan fazla aboneye ve yıllık 100 milyon doları aşan gelir oranına ulaştı.”

Instagram’da ücretli olarak “mavi tik” alınabilecek.

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, kullanıcıların ücreti karşılığında Facebook ve Instagram’da mavi tık olarak da bilinen doğrulanmış profil olarak kullanılabileceğini açıkladı. Meta Verified adı verilen bu mavi tıka sahip olan kullanıcıların hesaplarının korunma altına alınacağı ve doğrudan müşteri destek ekibiyle iletişim halinde olacağı kaydedildi. Facebook ve Instagram’ın resmi internet sayfasından bu üyelik modelinin 11.99 $ olacağı belirtilirken iOS ve Android gibi işletim sistemlerini kullanan mobil cihazlarda ise bunun 14.99 $ olduğu belirtildi. Avusturalya ve Yeni Zelanda’da pilot olarak başlayacak olan hizmetin yıl içerisinde daha fazla ülkeye gelmesi bekleniyor.

Whatsapp’a 4 yeni özellik geldi.

WhatsApp yeni özellikleri yayınlandı. Yayınlanan 4 yeni özellik de küçük gibi görünse de kullanıcı deneyimini iyileştirmeye odaklanıyor. Şüphesiz kullanıcı deneyimini en çok etkileyen değişikliklerden biri toplu fotoğraf ve video gönderme sınırını artırmak olacak.

WhatsApp’ın yeni özellikleri şu şekilde:

  • Artık belge gönderirken başlık eklenebilecek.
  • Grupların daha iyi tanımlanmasını sağlayacak daha uzun grup konuları ve açıklamalarına yönelik destek eklendi.
  • Artık tek seferde 100 adede kadar fotoğraf veya video gönderilebiliyor. Bu sayı daha önce 30 ile sınırlıydı.
  • Kişiselleştirilmiş avatarlar oluşturup oluşturulan bu avatarlar çıkartma ve profil fotoğrafı olarak kullanılabiliyor. Ayarlar > Avatar’a sayfası üzerinden deneyebilirsiniz.
E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-
bültenimizi takipte kalın.

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares