fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (20-27 Şubat)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Trendyol’dan afet bölgelerine yeni destek: Afet bölgesinden satıcı.

Türkiye genelinde en çok tercih edilen online e-ticaret sitelerinden birisi olan Trendyol, deprem bölgesine destek sunmanın yanı sıra depremzede satıcılara da destek veriyor. Afet bölgesinden satıcı etiketinin devreye alındığı sistemde farklı kampanyalar ve düzenlemeler de bulunuyor.

Afet bölgesinden satıcı, deprem bölgesinde bulunan ve satış yapan depremzede satıcıları ifade etmektedir. Trendyol tarafından yapılan incelemeler neticesinde bölgede hizmet veren depremzede satıcılar için özel olarak verilen afet bölgesinden satıcı, deprem bölgesindeki kişilere destek vermek adına bir seçenek sunuyor.

Trendyol afet bölgesinden satıcının yanı sıra bir diğer programı Siparişin Umut Olsun programını da devreye aldı. 20 bini aşkın satıcı ile başlatılan bu kampanyalar, e-ticaret üzerinden bölgeye destek verilmesini sağlıyor. Siparişin Umut Olsun programında satıcıların desteklenmesi adına özel bir sisteme geçildi. Bu sistem kapsamında ise satıcılardan hiçbir komisyon ücreti alınmıyor. Üstelik reklam, tanıtım ve öne çıkarma gibi satışların artması adına tüm desteklerin de sağlanacağı belirtildi. Trendyol’un yanı sıra Trendyol GO gibi Trendyol’un tüm partnerlerinde de yeni kampanyalar geçerli olacak. earthquake.Trendyol.com üzerinden de bağış toplanılması sağlanıyor.

Amazon, daha fazla ultra hızlı teslimat alanları açıyor.

Amazon, artan rekabet nedeniyle ultra hızlı teslimata yaptığı yatırımı artırdığı bildirildi. Bu merkezler, Amazon’un müşterilere çok daha hızlı teslimat yapmasını sağlayacak.

The Wall Street Journal’ın bildirdiğine göre, Amazon’un teslimat stratejisinin önemli bir parçası “aynı gün teslimat” depo ağıdır. Amazon depo operasyonlarını izleyen MWPVL International Inc.’e göre, Amazon’un son dört yılda yaklaşık 45 alan açtığını ve önümüzdeki birkaç yıl içinde bu alanların en az 150’ye çıkabileceğini belirtiyor. Bu hızlı teslimat depo alanlarının öncelikle Los Angeles, San Francisco ve Phoenix gibi büyük şehirlerin yakınında bulunduğunu ve Amazon’un en popüler ürünlerini sunduğunu söylüyor.

Kaynak: PYMNTS

E-TİCARET İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Shopify, e-ticaretin ötesinde dikkate alınması gereken bir güç haline geliyor.

Shopify, POS endüstrisinde önemli bir oyuncu haline geliyor. Shopify, popüler ödeme işlemcisi Stripe ile ortaklaşa 2013’ten beri POS donanım cihazları ve yazılım çözümleri sunmaktadır. Shopify ve Stripe’ın yaptığı yeni anlaşmaya göre Shopify kullanıcıları artık Stripe ödeme işlemcisini doğrudan Shopify üzerinden kullanabilecekler.

Geçtiğimiz yıl Apple, “iPhone’da Dokun ve Öde” özelliğini başlatmıştı ve lansman ortakları olarak Stripe & Shopify’ı seçmişti. Apple’ın diğer önemli POS oyuncularının aksine önce Stripe/Shopify ile ortak olmaya karar vermesi, daha fazla satıcıyı çekmek için şirkete ilk hamle avantajını sağlayabildiğinden, Shopify’ın marka imajını ve Shopify e-ticaret platformunun değerini daha da artıracağının göstergesidir.

Kaynak: Seeking Alpha

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Instagram ve Facebook’ta ‘ücretli mavi tik’ dönemi başlıyor.

Instagram ve Facebook’un çatı şirketi Meta, kurdukları yeni *abonelik sistemiyle, kullanıcıların iki sosyal medya platformunda para vererek mavi tik alabileceklerini duyurdu.

Mavi tik, doğrulanmış hesap rozeti olarak biliniyor ve yüksek profilli hesapların gerçek olduğunu işaret ediyor. Söz konusu abonelik uygulamasında istenen ücret, web için 11,99$ (yaklaşık 225,41 TL), iPhone kullanıcıları için ise 14,99$ (yaklaşık 281,81 TL) olarak açıklandı. Meta’nın ücretli aboneliği henüz şirketler için geçerli değil. Ancak tüm tekil kullanıcılar yapacakları ödemeyle mavi tik alabilecek.

Uygulama, bu hafta Avustralya ve Yeni Zelanda’da geçerli olacak. Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, bu adımın platformlardaki güvenliği ve gerçekliği artıracağını söyledi.

Kaynak: BBC Türkiye

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın. 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares