fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (18-25 Aralık)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Trendyol, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin ilk Türk partneri oldu.

E-ticaret platformlarından Trendyol, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) resmi “E-Ticaret Hizmetleri Partner”i oldu. İş birliği, Türkiye’yle birlikte Avrupa ülkelerini de kapsayacak. Buna ek olarak olimpiyata özel bir koleksiyon için de ayrı bir anlaşma imzalandı. Bu kapsamda t-shirt, polo yaka t-shirt, şort, elbise, sweatshirt, beyzbol şapkası, balıkçı şapkası, plaj havlusu ve bez çanta ürünlerinden oluşacak olimpiyata özel bir koleksiyon hazırlanacak. Bu özel koleksiyon, Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Umman’da da Trendyol uygulaması üzerinden uluslararası satışa açık olacak.

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, “Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) ilk Türk partneri olmaktan gurur duyuyoruz. Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile olan iş birliğimiz sayesinde, Anadolu’nun dört bir yanındaki yerli üreticilerimizin tasarlayıp ürettikleri ürünleri dünya sahnesine taşıyacağız. Bu ayrıca, Trendyol olarak spora ve sporculara desteğimizin devamı niteliğinde önemli bir adım” dedi.

Kaynak: DHA

Trendyol markaları Trendyol’da artık satılamayacak.

Trendyol.com üzerinden açıklama yapan DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Tic.A.Ş, kendi markaları olan Trendyolmilla, Trendyol Man, Trendyol Curve, Trendyol Modest markalarının artık resmi sitesi üzerinden satışta olmayacağını duyurdu.

İşte Trendyol’dan gelen açıklama:

“6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamındaki yükümlülüklerimiz gereğince 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren Trendyolmilla, Trendyol Man, Trendyol Curve, Trendyol Modest markalı ürünlerimizi www.trendyol.com’da kaldırmamız gerekmektedir. 1 Ocak 2024’ten itibaren Trendyolmilla, Trendyol Man, Trendyol Curve ve Trendyol Modest markalı ürünlerimize yeni uygulamamız ve yeni web sitemiz üzerinden erişebilirsiniz”

Kaynak: Hürriyet

Hepsiburada, Derin Öğrenme ile yeni müşteri tabanını genişletti.

Hepsiburada, yeni müşteri sayısını artırmak ve sipariş başına maliyeti düşürmek için RTB House ile potansiyel oluşturan uygulama kampanyası gerçekleştirdi. Performans hedeflerinin yanı sıra marka güvenliğini önceliklendiren yerleşimler ve görünürlük amacıyla yola çıkılan kampanyada yüksek yatırım dönüşü alındı. Gücünü “Derin Öğrenme”den alan uygulama kampanyasında toplam dönüşümü yüzde 175 artırırken, toplam sipariş başına maliyeti %64 düşürmeyi başardı.

Kampanya boyunca 32 kategoride milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan Hepsiburada ile yakın çalışan RTB House ekibi, kampanya performansını farklı hedefler, alt kampanyalar, kategoriler ve cihaz optimizasyonu gibi parametrelere göre optimize etti. Ayrıca Derin Öğrenme teknolojisi ile kendi kendine öğrenen algoritmalar, kullanıcıların tercihlerine uygun modelleri göstererek optimizasyonu sürekli hale getirdi. Kullanıcıların davranışlarına göre oluşturulan ürün ve kategorilerin bulunduğu sınıfının en iyi görselleri, doğru kişilerle doğru zamanda buluştu.

RTB House ekibi, kampanya performansını çeşitli parametrelerle (farklı hedefler, alt kampanyalar, kategoriler ve cihaz optimizasyonu gibi) sürekli olarak değerlendirdi ve genel kampanya başarısını ve sorunsuz bir iş birliğini sağlamak için Hepsiburada ile yakın temas halindeydi.

Kaynak: BT Haber

Amazon, Türkiye’deki “yılbaşı alışkanlıklarını” açıkladı.

Amazon Türkiye ve Twentify, yeni yıla girerken ülkemizde insanların yılbaşına bakış açısını ve tüketicilerin online perakendedeki alışveriş alışkanlıklarını ortaya koyan bir araştırmaya imza attı. Araştırma sonuçlarına göre katılımcıların %64’ü her yıl yeni yıl için özenle hazırlık yaptıklarını ve yılbaşını kutladıklarını, %36’sı ise yeni yılı ailelerine veya sosyal çevrelerine uyum sağlamak için kutladıklarını söyledi. Katılımcıların %65’i sadece 31 Aralık gecesi yeni yılı kutlarken, %35’i 31 Aralık gecesi sevdikleriyle birlikte kutlama yapmanın yanında bu gece öncesinde farklı gruplarla çeşitli kutlamalara da katılıyor.

Katılımcılar, %53’lük bir oranla hediyeleşmenin yılbaşı döneminin en önemli etkinliklerinden biri olduğunu belirtirken, %37 ile yılbaşı gecesi için yemek planlamak ikinci ve %36 ile ağaç süslemek katılımcıların en çok önem verdikleri üçüncü etkinlik oldu. Hediye vermek için en çok tercih edilen ürünler giyim ve aksesuarlar oldu. Bunu %64 ile parfüm ve kişisel bakım ürünleri ve %46 ile mücevherler takip ediyor.

Hediye satın alırken tercihlerine bakıldığında ise kullanılabilirlik (%42) ve kalite (%41) hediye seçiminde en çok önem verilen kriterler oldu. Online platformlar ise yılbaşı hediyesi satın almak için en çok kullanılan kanallar oldu. Katılımcıların %57’si sevdiklerine yılbaşı hediyeleri almak için online mağazaları tercih ettiğini belirtti.

Kaynak: Ekonomist

PTT’nin e-ticaret platformu pttavm.com halka arz ediliyor.

Türkiye’nin ilk yerli e-ticaret platformu PttAVM.com halk arz oluyor. PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuru yaptıklarını ve PttAVM’nin %15’ini halka arz etmeyi planladıklarını belirterek, “PTT Varlık Fonu’na ait bir şirket, Varlık Fonu ile birlikte oturup bunlara karar vereceğiz” dedi. PttAVM’nin halka arz kararını katıldığı bir televizyon programında duyuran Gülten, “PttAVM’nin ilk defa halka arz edilmesi gündemde. Sürecin çok uzun süreceğini düşünmüyoruz. PttAVM’yi halka arz edip buradan elde edeceğimiz gelirleri yine depo kurma ve PttAVM’ye yapacağımız yatırımlara harcamayı düşünüyoruz. Halka arz çalışmaları iki yıldır var. Şu anda SPK ile görüşme halindeyiz, başvurumuzu yaptık. PttAVM’nin %15’ini halka arz etmeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki aylarda kararımızı verip ilerleyeceğiz. PTT Varlık Fonu’na ait bir şirket, Varlık Fonu ile birlikte oturup bunlara karar vereceğiz” dedi.

Türkiye’nin ilk yerli e-pazaryerinin PttAVM olduğunu anımsatan Gülten, “Ürün adedimiz ve üye sayımız milyonlarla ifade ediliyor. Şu anda Katar’da bu ülkenin Posta İdaresi ile işbirliği içinde bir e-ticaret sitemiz var” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Milliyet

E-TİCARET İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

BİSİAD, bilişim sektörünün başarılı firmaları için ödül töreni düzenledi.

Bilişim Sektörü İş Adamları ve Profesyonelleri Derneği (BİSİAD) tarafından bilişim sektörünün başarılı firmaları için ödül töreni düzenlendi. Cumhuriyet’in 100. ve BİSİAD’ın 27. yılı nedeniyle BİSİAD tarafından kentteki bir salonda düzenlenen törende konuşan BİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İdris Doğrul, pandemi sonrasında dünyanın çok değişik bir konuya evrildiğini söyledi. Doğrul, bilişim sektörünün farkındalığını daha fazla artırmak zorunda olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu kıymetli dijital çağın girişindeki en büyük sorunlardan birisi ‘Yeşil Mutabakat’la dünyaya çizilen rolde bizim ön plana çıkmamızı sağlayan ama diğer taraftan bir tarafı öldürürken diğer tarafı yaşatan bir kurgu üzerine gelişmesi de biraz can sıkıcı. Bursa bilişimin önemini bütün durumlarda, oturumlarda anlatmaya çalışıyoruz. Bundan sonra bilişimin ve yazılımın olmadığı hiçbir endüstriyel alan, sosyal yaşamda artık hayat yok. Dolayısıyla bizler farkındalıklarımızı biraz daha arttırmak zorundayız.”

Bu yıl teknoloji sınırlarını zorlamaya devam ettiklerini belirten Doğrul, “Yapay zeka, büyük veri analitiği, nesnelerin interneti, siber güvenlik gibi alanlarda gerçekleşen inovasyonlarla sektörümüzün dinamiklerini tamamen değiştirmekte olduğunu hep beraber gözlemledik. Bu hızlı değişimle birlikte sorumlulukların da artığını unutmamalıyız. Teknolojik gelişmeler sadece bir başarı değil, toplumsal fayda için olarak da bir araç olarak da kullanmak sorumluluğumuz bulunmaktadır.” diye konuştu. Doğrul, BİSİAD olarak sadece sektörün başarılarına odaklanmadıklarını başarıları toplum için değerli kılacak adımları atmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Programda başarılı olan bilişim sektörünün temsilcilerine ödüller verildi. Sopyo Yazılım olarak “En Başarılı E-Ticaret Teknoloji Firması” kategorisinde ödülümüzü aldık. 🙂

Kaynak: SonDakika.com

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın. 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

  • 50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.
  • Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.
  • Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.
  • Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.
  • Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.
  • E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares