fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (27 Kasım-4 Aralık)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Trendyol ve Cenomi Grup stratejik ortaklık kuracak.

E-ticaret platformu Trendyol, Suudi Arabistanlı perakende kuruluşu Cenomi Grup ile stratejik işbirliğine yönelik niyet mektubu imzaladığını açıkladı. Açıklamaya göre; işbirliği kapsamında moda ve yaşam alanlarına odaklanacak olan platform, Trendyol’un kısa süre önce faaliyete geçtiği Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Umman ve Bahreyn’de hizmet verecek. İşbirliği çerçevesinde Trendyol’un söz konusu ülkelerde hizmet veren mevcut platformu önümüzdeki aylarda yenilenerek farklı kategorilerde seçenekler sunacak.

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, “Bölgedeki yatırımcılarımız ADQ ve Katar Yatırım Otoritesi desteğiyle, Trendyol’un Körfez ülkelerindeki genişlemesi en önemli büyüme stratejilerimiz arasında yer alıyor. Yeni platform, yüksek kaliteli Türk ürünlerini ve uluslararası markaları halihazırda ulaştırmakta olduğumuz bölgedeki faaliyetlerimizi daha da güçlendirirken; her iki şirketin ortak bilgi birikimi ve uzmanlığının yanı sıra, kendi pazarlarında öncü konumda oldukları müşteri deneyimi yetkinliklerinden güç alacak” dedi.

Kaynak: Bloomberg HT

E-TİCARET İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Kasım indirimlerinde en çok satın alınan ürünler belli oldu.

Kasım ayı indirimlerle geçti. Bu indirimlerde herkes ihtiyacı olanları aldı. Artık sonuna geldiğimiz indirimlerde bazı ürünler diğerlerine göre daha çok alınıyor. Gelin birlikte Kasım indirimlerinin en çok satan ürünlerine bakalım…

  • Columbia Powder Lite Erkek Mont
  • Philips EP3246/70 Tam Otomatik Espresso Makinesi
  • Greenote Elektrikli Süpürge
  • Stanley Klasik Trigger Action Termos Bardak, 0.59 L
  • Xiaomi Mi Robot Vacuum S10T 8000PA Akıllı Robot Süpürge
  • Philips Azur 8000 Serisi Dst8050/20 Optimaltemp 3000 W Buharlı Ütü
  • Merrell ALVERSTONE 2 MID GTX Outdoor Ayakkabı
  • Vileda Turbo Paspas Komple Set
  • Levi’s 501 Original Fit Jean Jean Pantolon
  • Julius Meinl President Çekirdek Kahve
  • Institut Esthederm Gentle Deep Pore Temizleyici

Kaynak: Onedio

Amazon yapay zekada atağa geçti.

Amazon yapay zekada açığı kapatmak ve baş rakibi Microsoft’u ve aynı zamanda Google’ı sollamak için hummalı bir çalışmaya girişti. Çip üreticisi Nvidia’yla geliştirdiği yapay zeka çipi yeni Q chatbot’unu tanıttı. Amazon’un Q chatbot’u, genel kamuoyu yerine kurumsal müşteriler için tasarlanmış. Q, kullanıcılara yeni iş fikirleri üretmek, raporları özetlemek ve workshop’lar planlamak gibi konularda yardımcı oluyor. 

Analistler, Amazon Web Services’ın, silikon geliştirme ve geniş çaplı dil modelleriyle yaratıcı yapay zekada ilk başlardaki açığını kapatmaya çalıştığını, önemli sayıda müşteri verisinin şimdiden AWS’ye yöneldiğini kaydediyorlar.

Amazon’un Q’su, bulut pazarında Amazon’un gerisinde ikinci ve üçüncü sıralarda yer alan Microsoft ve Google’la daha doğrudan rekabet edebileceği bir yol açacak.

Kaynak: Fortune Türkiye

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

WhatsApp ekstra gizlilik için sohbet kilidi kodları ekliyor.

WhatsApp, güncellemelerine her geçen gün bir yenisini daha ekliyor. Şimdiki güncelleme ise pek çok kullanıcının hoşuna gidecek bir özellik: sohbet şifreleme.

Bu yeni özellik ile kullanıcılar kişilerle olan sohbetlerine birbirinden benzersiz kodlar ekleyerek sohbet güvenliğini ve gizliliğini sürdürebilecek. WhatsApp’ın açıklaması ise şu şekilde:

“Artık telefonunuzun kilidini açmak için kullandığınızdan farklı olarak, gizli bir kodla, sohbetlerinize ekstra bir gizlilik sağlayacak benzersiz bir şifre belirleyebileceksiniz. Kilitli Sohbetler klasörünü sohbet listenizden gizleme seçeneğiniz olacak, böylece yalnızca arama çubuğuna gizli kodunuzu yazdığınızda keşfedilebilecekler.”

Kaynak: Social Media Today​

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın. 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares